Hyppää pääsisältöön

Gregorian Bivolaru pidätetty Pariisissa

MISA-joogakoulun perustaja ja guru Gregorian Bivolaru.
MOT kiersi Gregorian Bivolarun jäljillä Pariisissa vuonna 2014. MISA-joogakoulun perustaja ja guru Gregorian Bivolaru. tantra,guru

Kiistellyn joogaliikkeen MISAn perustaja ja guru Gregorian Bivolaru pidätettiin Pariisissa viime perjantaina. Vuonna 2013 Romanian korkein oikeus tuomitsi Bivolarun kuudeksi vuodeksi vankeuteen alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Tuomiota edelsi vuosien oikeustaistelu sekä viranomaisten ja joogaliikkeen välinen propagandasota. Vuonna 2005 Gregorian Bivolaru sai poliittisen turvapaikan Ruotsista, jossa hän muutti nimensä Magnus Aurolssoniksi. Hänen epäillään kuitenkin asuneen viime vuodet Pariisissa. Ennen pidättämistään Bivolaru oli Interpolin Euroopan etsityimpien ihmisten listalla.

MOT on kertonut romanialaiseen joogaliikkeeseen MISAan ja sen suomalaisen sisarkoulu Nathaan kohdistuneista epäselvyyksistä vuosina 2009 ja 2014 ohjelmissa Tantrakultin pimeä puoli ja Tantragurun kutsu. Tantrakultin pimeä puoli on katsottavissa Elävässä Arkistossa ja Tantragurun kutsu löytyy Yle Areenassa.