Hyppää pääsisältöön

Yli 17 tuntia lentokoneessa yhtä soittoa – Emirates avasi maailman pisimmän suoran lentoreitin

Matka Arabiemiraattien Dubaista Uuden-Seelannin Aucklandiin ylittää yhdeksän aikavyöhykkeen rajan.

Emirates on dubailainen lentoyhtiö. // Kuva: EPA / Paco Campos

Jos pitkät lentomatkat ovat juttusi, Emirates-lentoyhtiön uusi lentoreitti on juuri sinua varten.

Emirates avasi tiistaina 1. maaliskuuta maailman pisimmän suoran lennon Yhdistyneiden arabiemiirikuntien Dubaista Uuden-Seelannin Aucklandiin, verkkolehti Mashable kertoo. 14 192 kilometriä pitkän lennon arvioitu kestoaika on 17 tuntia ja 15 minuuttia.

Emiratesin oli tarkoitus avata vielä pidempi, 17 tuntia ja 35 minuuttia kestävä lento Dubain ja Panaman välillä, mutta ainakaan toistaiseksi lento ei operoi.

Aiempi maailman pisin suora reittilento oli Qantas-yhtiön tarjoama matka Australian Sydneystä Yhdysvaltojen Dallasiin. 13 805 kilometriä pitkä lento kestää vain tasan 17 tuntia.

Dubain ja Aucklandin välinen lento ei kuitenkaan ole historian pisin säännöllisesti operoitu reittilento. Singapore Airlines lennätti matkustajiaan 19 tunnin mittaisen matkan Singaporesta New Yorkiin vuosina 2004–2012. Lennolla oli mittaa noin 16 700 kilometriä.

On mahdollista, että Emirates ei pidä pisimmän lentoreitin titteliä hallussaan kovin kauaa. Singapore Airlines aikoo jatkaa reittilentojaan Singaporesta New Yorkiin vuonna 2018. Lisäksi Quantas on harkinnut avaavansa suoran lennon Perthistä Lontooseen. Lento kestäisi arvioiden mukaan noin 18 tuntia.

Kestoltaan pisin Suomesta liikennöity suora lento on Helsingistä Singaporeen. Lento vie noin 12 tuntia ja matkaa noin 9 259 kilometrin verran. Helsingistä on talvikaudella suoria lentoja myös Maurutiukselle, jonne on matkaa noin 9 429 kilometriä, mutta lento vie noin tunnin vähemmän kuin Singaporeen.

Lue myös:

Lentoyhtiön mainio sosiaalinen koe: tarjoaa ilmaiset lentoliput, jos matkustajat päättävät matkakohteen yksimielisesti

Juopunut lentomiehistö hyllytetty – Norjassa keskustellaan lentokoneiden alkolukoista

Eläimille avataan ensi vuonna oma lentokenttäterminaali, jossa koirille tarjotaan hierontaa ja pingviineille omaa tilaa