Hyppää pääsisältöön

Henrietta: "Tapahtui tosi suuria muutoksia"

Henrietta
Henrietta. Henrietta Kuva: Yle au pairit australiassa

Henrietan suhdekuviot aiheuttavat skandaalin au pairien parissa. "Opin itsestäni matkan aikana sen, että oon oikeesti tosi itsenäinen. Vaikka tiesin sen jo alussa, niin vasta myöhemmin tajusin miten itsenäinen oonkaan", Henrietta pohtii palattuaan Suomeen. Seuraa kaikki Henrietan uskomattomat vaiheet: uudet Au pairit Australiassa -sarjan jaksot Yle Areenassa 9.3. alkaen.

Helsingissä asuva 20­-vuotias Henrietta Kulmala on entinen peliohjelman juontaja. Australiaan pääseminen on ollut hauskan ja räväkän Henrietan pitkäaikainen haave.

- Mulle tapahtui myös tosi suuria muutoksia niin luonteen kuin ulkonäönkin suhteen, ja ne oli miulle myös tosi suuria asioita miun elämässä.

Osa miun tuhkista ripotellaan Australiaan.

- Mie oon aina sanonut jos mie kuolen ennen kun pääsen käymään Australiassa, niin haluun, että osa miun tuhkista ripotellaan Australiaan, Henrietta sanoo.

Henrietta on asunut ulkomailla ennenkin, muutaman kuukauden pätkiä Unkarissa peliohjelman kuvausten vuoksi.

Henrietta kuvailee itseään porukan pelleksi, jolle aina sattuu ja tapahtuu. Hän on kova juhlimaan ja tuttu näky Helsingin yöelämässä.

Vaikeinta au pair -ajassa oli yksinkertasesti puhua suoraan.

- Vaikeinta au pair -ajassa oli yksinkertasesti puhua suoraan. Kertoa, että jokin oli pielessä ja sen myötä se, ettei osanut sanoa ei. Oli tosi vaikeaa asua samassa paikassa missä työskenteli, Henrietta muistelee.

Parasta au pairina olemisessa Henrietan mielestä oli se, että se on helppo tapa tutustua uuteen maahan ja samalla tapaa ihania ihmisiä.

- Au pairina myös ehdottomasti rakastin älyttömästi perheen lapsia, ja ekaa kertaa varmaan elämässä heräs pienet äidilliset vaistotkin jopa!

Australiassa au paireista Susa ja Henrietta ajautuvat riitoihin ja tyttöjen välit viilenevät.

Vapaana yössä liitänyt Henrietta joutui opettelemaan vastuuta au pair -perheessä. Neitokainen ei ollut ennen matkaa koskaan seurustellut vakavasti ja toiveena oli löytää Australiasta sopiva mies.

- Oishan se ihana löytää joku surffipoika, jolla on ruskeet silmät ja tumma tukka, Henrietta sanoi lähdönhetkellä.

Henrietan itsensä mukaan ongelmana on kuitenkin se, että hän menee aina jäihin treffeillä ja nolaa itsensä.

Henrietta löytää aussi-ihastuksensa, mutta ihastuksen kohde herättää ensin valtavaa kummastusta muissa au paireissa, kun ihastus löytyykin yllättävän läheltä.

- Opin Australian kokemuksen aikana, että aina kannattaa olla varavaihtoehto, koskaan ei kannata lähteä pää kolmantena jalkana täysillä ilman että sulla on muita suunnitelmia.

SEURAA au paireja Facebookissa ja Instagramissa: @aupairit.

Henrietta kertoo kokemuksistaan myös Snapchatissa: @henlietta.

Kaikki 9 jaksoa Yle Areenassa 9.3. alkaen ja televisiossa aina maanantaisin klo 20.30 TV2 alkaen 14.3.