Hyppää pääsisältöön

Puoli seiskan klassikko: Afrikan Tähti

Puoli seiskan klassikko -sarjassa esittelemme kaikkien aikojen lautapelien kuninkaan. Tässä tulee Afrikan tähti!

Afrikan tähden kutkuttavin piirre on aina ollut se, että jonkun on lopulta käytävä - jos ei muuten niin uteliaisuuden vuoksi - avaamassa saarilla olevat luukut.

Afrikan tähti näki päivänvalon vuonna 1951. Sen suunnitteli parikymppinen Kari Mannerla. Myöhemmin menestyvänä mainostoimistojohtajana toiminut mies suunnitteli myös useita muita lautapelejä. Afrikan tähti on ollut kuitenkin ylivoimaisesti suosituin. Se on käännetty 16:sta eri kielelle ja reilun 60 vuoden aikana pelejä on myyty yli neljä miljoonaa kappaletta. Erityisen suosittu se on ollut suomen lisäksi muissa pohjoismaissa.

Pelissä edetään noppaa heittämällä, mutta pelin suola on siinä, että jokainen pelaaja voi valita oman reittinsä. Matkan varrella etsitään pahvikiekkoja kääntämällä maailman suurinta timanttia, Afrikan tähteä, jonka löytäjä on vahvoilla voittamaan koko pelin. Rubiineista, smaragdeista ja topaaseista saa mukavasti riihikuivaa, joita voi käyttää matkanteon edistämiseen lentäen tai seilaten.

Pelin kutkuttavin piirre on aina ollut se, että jonkun on lopulta käytävä - jos ei muuten niin uteliaisuuden vuoksi - avaamassa saarilla olevat luukut. Jännitysmomentti piilee siinä, että jos kätköstä paljastuukin rosvo, pelaaja menettää kaikki rahansa - myös ne jotka tarvittaisiin matkalippuun. Hän jää vangiksi saarelle - toisin sanoen, häviää pelin. Vuonna 2005 sääntöihin tehtiin kuitenkin käsittämätön muutos. Rahatonkin pääsee saarelta pois pelkästään noppaa heittämällä, tosin vain kaksi askelta kerrallaan.

Tämä peli on ollut jo yli 60 vuoden ajan ollut suomalaisten kestosuosikki, peli joka yhdistää sukupolvet, loistaa monipuolisuudellaan ja jännittävyydellään. Tästä syystä Afrikan tähti on Puoli seitsemän klassikko.

Tsekkaa myös muut klassikot:


Harley-Davidson PH
Jopo
Toyota Corolla
Suojelusenkelitaulu
Makaronilaatikko
Poronkäristys
Boeing 747
Kurahousut
Kalanmaksaöljy
Sotkun munkki
Kortteliralli
Mäntysuopa
Purkinavaaja GWS-7030

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän