Hyppää pääsisältöön

Tosi tarina: Vain muutaman gramman tähden

"Lapiolla ei elä", tietävät kullankaivajat Jukka Kela ja Mullisaukko. yle tv1
Kullankaivuu ei elätä, mutta Jukka jatkaa kaivamista. "Lapiolla ei elä", tietävät kullankaivajat Jukka Kela ja Mullisaukko. yle tv1 yle tv1

TV1 tiistaina 8.3.2016 klo 20.00 - 20.30, uusinta sunnuntaina 13.3. klo 13.40 ja maanantaina 14.3. klo 9.30
Yle Areenassa 7 päivää

”Kullankaivaminen on välttämätöntä”, sanoo kymmeniä vuosia kultaa kaivanut Mullisaukko, ja heittää lapiollisen soraa ränniin.

"Lapiolla ei elä", tietää puolestaan kullankaivaja Jukka Kela. Silti ei lapio kädestä vaivu.

Miten ja miksi miehet pitävät elossa Lapin kultaperinnettä? Dokumentti tutustuu kahden kullankaivajan työhön ja selviytymiseen Inarin Lemmenjoella.

Ohjaus: Anja Ahola. Tuotanto: Klaffi Oy. Suomi, 2006. Dokumentti on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2104.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.