Hyppää pääsisältöön

UPplus: Aku on Reino Tuominen

Reino Tuominen ilmestyi Virtaukseen kauden 2015 viimeisessä jaksossa. Aku Sipolalle erikoisjakson kuvaukset olivat ensimmäiset UP:ssa, ja tässä UPplussassa näyttelijä mm. paljastaa, miten hän valmistautui tärkeään päivään.

Huomioliiveihin pukeutunut komea järjestysmies osui monen katsojan silmään sekä Krista Kortelaisen hermoon jaksossa 528.

Voimalan 100-vuotisjuhlien dramaattisissa käänteissä päättäväisesti käyttäytynyt mies osoittautui kaupungissa lapsuutensa viettäneeksi Reino Tuomiseksi.

Uuden Päivän näyttelijä Aku Sipola eli Reino Tuominen
Uuden Päivän näyttelijä Aku Sipola eli Reino Tuominen Kuva: Yle/Uusi Päivä reino tuominen, aku sipola, uusi päivä

Romanttiseksi pomottajaksi kuvattu Reino on näyttäytynyt kauden 2016 ensimmäisissä jaksoissa toimeen tarttuvana tyyppinä, jonka päsmäröinti ärsyttää edelleen erityisesti Kristaa.

– Reino on kiltti ja auttavainen ja uskoo rakkauteen ensi silmäyksellä, kuvailee Aku hahmoaan ja myöntää olevansa itsekin romantikko.

Aku on Reinon tapaan myös empaattinen, musikaalinen ja liikunnallinen: – Ihan niin kova kilpailuvietti mulla ei ole, mutta lautapelejä mua ei pidä päästään pelaamaan, Aku naureskelee.

Reinon "häsläämistä" Aku ei tunnista omaksi piirteekseen, ja siihen näyttelijä valmistautuukin fyysisesti: – Fyysisen treenin kautta. Muuten näyttelijän työ on vastanäyttelijän kuuntelemista, mutta Reinohan ei oikein kuule ketään, kun se alkaa touhuta.

Myöskään poliisia ei auktoriteettikammoisesta Akusta saisi millään, eikä mies muista, että olisi pienenä erityisesti haaveillut mistään ammatista.

Näyttelijäksi Aku valmistui parin mutkan jälkeen Tampereen yliopiston Teatterityön tutkinto-ohjelmasta eli Nätystä. – Yksi perhetuttu on alalla, ja hän sanoi joskus, että mun pitäisi hakea opiskelemaan näyttelijäksi. Se jäi johonkin muistilokeroon, ja hain sitten parin vuoden sekalaisten hanttihommien jälkeen Lahden kansanopistoon teatterikoulutukseen, Aku kuvailee kesken jääneen lukion jälkeistä aikaa.

Tällä hetkellä näytteleminen on Akulle Se Juttu, mutta ammatinvalinta ei välttämättä ole mitenkään lopullinen.
– Kirjoittaminenkin kiinnostaa, Aku kelaa tulevaisuuden vísioita.

Nautitaan siis Akusta ja Reinosta nyt, kun on UP:n aika!

Lisää ohjelmasta

Kommentit
 • Testaa tietosi UP:n 1. tuotantokaudesta

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011.

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011. Testaa, kuinka hyvin muistat sen tapahtumat. Koko kausi katsottavissa nyt Yle Areenassa.

 • Koe Uusi Päivä uudelleen alusta

  Fanien toive toteutuu vihdoin!

  Uuden Päivän uskolliset fanit ovat jo pitkään toivoneet näkevänsä sarjan uudelleen alusta. Nyt heidän toiveensa toteutetaan! Uuden Päivän 1. ja 2. kausi julkaistaan Yle Areenassa 15.2.2019.

 • Näin Uuden Päivän käsikirjoitukset syntyivät

  Yle avaa sarjan arkistot kaikille luettavaksi.

  Uusi Päivä julkaisi kaikkien 802:n jakson käsikirjoitukset. Alusta alkaen ovat sarjan ystävät päässeet kurkistamaan kulissien taakse, miten UP:ta tehdään. Sarja tarjoaa nyt ainutlaatuisen tilaisuuden lukea mistä se tehtiin.