Hyppää pääsisältöön

Ylen Luontovuosi lähti komeasti käyntiin!

Dokumentaristi Petteri Saario kansallispuistossa.
Erämaan lumo -dokumenttisarjan ohjaaja Petteri Saario Lapissa. Dokumentaristi Petteri Saario kansallispuistossa. Kuva: Sari Orkomies/DocArt petteri saario

Kotimaista luontoa ja luonto-ohjelmia esille nostava Ylen Luontovuosi on lähtenyt liikkeelle komein luvuin.

Sunnuntaina kokonaisuuden käynnistänyt Petteri Saarion dokumenttisarja Erämaan lumo keräsi hienot katsojaluvut heti ensilähetyksellään. Lapin kansallispuistoista kertonut sarjan ensimmäinen osa oli 682 000 katsojalla viime viikon Yle TV1:n katsotuin ohjelma uutisten ja Urheiluruudun jälkeen.

Kaikkien tv-kanavien vertailussa Erämaan lumon ensimmäisen jakson ensilähetys nousi viime viikon seitsemänneksi katsotuimmaksi ohjelmaksi. Sarjan kaikki jaksot ovat katsottavissa jo Yle Areenassa.

"Hienoa, että luonto-ohjelmat kiinnostavat suurta yleisöä ja kaikenikäisiä. Saamme nähdä tänä vuonna huikean hienoja uusia kotimaisia luonto-ohjelmia, tämä oli upea aloitus tälle kokonaisuudelle", sanoo Ylen tilaaja Ilkka Saari.

Tiistaina alkanut Miljoona linnunpönttöä -kampanja herätellee puolestaan suomalaisia mukaan maailman suurimpiin pönttötalkoisiin. Suurkampanjan ensimmäinen etappi ylittyi alle kahdessa vuorokaudessa kun sivuston pönttörekisteriin on ilmoitettu jo yli 100 000 linnunpönttöä. Luku tuli täyteen keskiviikko-iltana Yle Radio Suomen Miljoona linnunpönttöä -erikoislähetyksen aikana.

”Miljoona linnunpönttöä -kampanjan aloitus on ylittänyt kaikki odotuksemme. On ilo nähdä, että suomalaiset todella ovat aitoa luontokansaa, joka myös innostuu tekemään konkreettisia tekoja luonnon hyväksi”, riemuitsee Miljoona linnunpönttöä -kampanjan tuottaja Tiina Klemettilä.

Kampanjan tavoitteena on nostaa Suomen oksistoon miljoona linnunpönttöä toukokuun 2017 loppuun mennessä. Kampanjan aloittivat tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio rakentamalla kampanjan ensimmäiset viralliset linnunpöntöt.

Ylen Luontovuoden logo
Ylen Luontovuoden logo luontovuosi

Tutustu Ylen Luontovuoden monipuoliseen tarjontaan tästä.
Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua