Hyppää pääsisältöön

Tuomas Holopainen mukaan Miljoona linnunpönttöä -kampanjaan

Tuomas Holopainen on mukana Miljoona linnunpönttöä -kampanjassa.
Tuomas Holopainen halusi pienenä meribiologiksi. Tuomas Holopainen on mukana Miljoona linnunpönttöä -kampanjassa. Kuva: Yle Tuomas Holopainen,miljoona linnunpönttöä

Nightwish yhtyeen kosketinsoittaja, säveltäjä ja sanoittaja Tuomas Holopainen on lupautunut mukaan Ylen Miljoona linnunpönttöä -kampanjaan: “Se tuntui erittäin hyvältä ja järkevältä hankkeelta.”

Tuomas Holopainen on ollut kiinnostunut luonnosta jo pienestä pojasta lähtien ja haaveili kuusivuotiaana jopa meribiologin ammatista. Bändihommat veivät myöhemmin mennessään, mutta hän kertoo suhtautuvansa edelleen luontoon pohjattomalla mielenkiinnolla ja kunnioituksella.

– Aina kun pääsen luontoon, se on samaan aikaan äärimmäisen rauhoittavaa ja inspiroivaa.

Tuomas Holopainen käy mielellään kanoottiretkillä ja vaeltamassa Lapissa. Hän kertoo, että kokee välillä jopa morkkista siitä, ettei retkeilyä tule harrastettua enempää. Hän on huomannut myös luonnossa liikkumisen auttavan sävellystyön ongelmissa.

– Kymmeniä ja kymmeniä kertoja on käynyt niin, että metsäretken jälkeen kaikki on selvää, mikä ei ollut vielä viisi – kuusi tuntia aiemmin. Luonnossa on mahtava voima.

Miten Tuomas Holopainen löysi evoluution kauneuden? Entä miten yhteistyö englantilaisen biologin ja kirjailijan Richard Dawkinsin kanssa alkoi? Kuuntele Minna Pyykön maailma su 6.3. Radio Suomessa klo 13.30 ”Tuomas Holopainen ja evoluution kauneus”

 • Kuka pöntössäni asuu?: Uuttukyyhky

  Koiraan soidinääni on kaksitavuinen ”huu-uh huu-uh…”.

  Kesykyyhkyn kokoinen uuttukyyhky on sinertäväharmaa. Rinta on viininpunertava, ja siivellä on kaksi mustaa poikkijuovaa. Koiraan soidinääni on kaksitavuinen ”huu-uh huu-uh…”.

 • Lintumaailman vähenevä "aatelisto": Käki

  Kukkuva soidinääni ”kuk-kuu, kuk-kuu”.

  Käki on naakan kokoinen mutta paljon hoikempi, haukkamaisen pitkäpyrstöinen mutta lyhytjalkainen. Selkä on siniharmaa (naaraalla joskus punaruskea), vatsa tummaraitaisen valkoinen. Piilottelevan ja varovaisen käen huomaa helpoiten koiraan kukkuvasta soidinäänestä ”kuk-kuu, kuk-kuu”.

 • Äänestä parhaat nimet viirupöllökaksosille!

  Ranuan viirupöllönpoikaset saavat nimensä sunnuntaina 21.5.

  Ranuan viirupöllönpoikaset saavat nimensä suorassa lähetyksessä sunnuntaina 21.5. Pöllönpoikasille tuli yli 500 nimipariehdotusta, joiden joukosta raati valitsi viisi suosikkiaan. Nyt te pääsette äänestämään lopullisesta valinnasta!

Uusimmat sisällöt - Miljoona linnunpönttöä