Hyppää pääsisältöön

Ykkösen ilme uudistuu

Ykkösen ruutuilme uudistuu perjantaina 4.3.
Ylikomisario Vera Stanhope palaa Ykköselle lauantaisin ja sunnuntaisin 12.3. alkaen. Ykkösen ruutuilme uudistuu perjantaina 4.3. yle tv1

Uusia värejä, uudenlaisia kuulutuksia. TV1:n ruutuilme muuttuu perjantaina 4.3.

TV1 on isojen yleisöjen nopeasti reagoiva kanava. Ilmeuudistuksen tavoitteena on ohjata katsojat sisältöjen äärelle paremmin ja selkeämmin.

“Tarvitsimme uudenlaisia työkaluja, joilla voidaan kertoa kanavan sisällöstä, mutta entistä enemmän myös Ylen tarjoamista muista sisällöistä, vaikkapa Yle Areenassa”, kertoo projektipäällikkö Teija Korkeamaa.

Uuden ilmeen ansiosta tv-katsoja löytää sisällöt ja ohjelmatiedot helpommin. Ruutunäkymä toimii paremmin myös mobiililaitteissa.

Kuuluttajat oppaina ja suosittelijoina

Kanavan kolme kuuluttajaa keskittyvät entistä enemmän suosittelemiseen ja tiedon jakamiseen tulevista ohjelmista. Katsojia kuuluttajat opastavat entiseen tapaan kasvoillaan, mutta nyt myös taustaäänenä.

Sosiaalisessa mediassa kuuluttajat tarjoavat muun muassa tilaisuuksia tutustua tv-työn tekemiseen kulissien takana.

“Kuuluttajien rooli TV1:n kaltaisella kanavalla on tärkeä. Reagoivan kanavan ohjelmisto voi muuttua nopeasti ja silloin tarvitaan opastajaa kertomaan muutoksista”, ohjelmapäällikkö Pentti Väliahdet sanoo.

Ylen ammattilaiset asialla

Ykkösen ilmeprojektin eri osa-alueet on tehty valtaosin Ylen omin voimin. Projektissa on tehty yhteistyötä muun muassa Uutis- ja ajankohtaistoiminnan, Lähetystoiminnan ja Ylen teknisen henkilökunnan kanssa.

Ilmeen suunnittelutiimiin ovat Teija Korkeamaan lisäksi kuuluneet AD Ninna Porri, ohjaaja Henri Weiss ja promoleikkaaja Sanna Rusthollkarhu. Musiikissa ja kanavatunnusten videokuvauksissa eri puolilla Suomea on hyödynnetty myös ulkopuolisia media-alan toimijoita.

“Kustannustehokkuudesta kertoo muun muassa se, että kuuluttajien taustalle tuleva uusi ilme syntyy jo olemassa olevissa studioissa. Uutta tekniikkaa ei ole sen vuoksi hankittu”, Korkeamaa kertoo.

Ykkösen uusi graafinen ilme näkyy myös kanavan sosiaalisen median tileillä: Yle TV1 Facebook, Twitter (@YleTV1, #yletv1) sekä Instagram (yletv1).

Kommentit