Hyppää pääsisältöön

YleX Ensinäyttö: Kasmir saa turpaansa Los Angelesissa ja palaa Drive-elokuvan murhapaikalle

Ryan Gosling on kaahannut Kasmirin uran rinnalla moneen otteeseen. Drive-elokuva on häpeilemätön referenssi niin artistin musiikissa kuin videotuotannossakin. Uusi Amen-video on yksi esimerkki siitä.

Ryan Goslingin tähdittämässä Drive-elokuvassa on kohtaus, jossa kaksi aseistautunutta miestä tulee motellille ja ampuu Christina Hendricksin esittämän Blanchen kylpyhuoneessa. Samassa motellihuoneessa Los Angelesissa kuvattiin myös alkukohtaus Kasmirin Amen-videoon.

- Olimme ihan että wow, kun se selvisi meille. Näin tämän pitikin mennä. Drive on ollut tunnelmapuolella referenssi musavideolle. Ryan Gosling seuraa autollaan mua, Kasmir nauraa.

Amen kuvattiin samaan aikaan Los Angelesissa kuin Robinin ja Sannin rohkea Miten eskimot suutelee? -video. Amen-kappaleen lyriikoiden puolesta myös Kasmir olisi voinut tehdä robinit ja pelehtiä kauniin amerikkalaismallin kanssa, mutta artisti päätyi videolla aivan toisenlaiseen ideaan.

- Amen ei ole niin tyypillinen losivideo, mitä suomalaisartistit menevät sinne yleensä tekemään. Losin kliseet, kuten rannat ja aurinko loistavat poissaolollaan. Niin kuin biisissäkin, myös videossa on hämyisempää ja likaisempaa kuvastoa.

Kasmir kuvailee omaa uutuusvideotaan täytenä vastakohtana Robinin videolle. Ohjaaja Jaakko Manninen valitsi mallin musavideoon, mutta viekas kaunotar vastaa myös Kasmirin käsitystä paholaisnaisesta.

- Munkin videossa on kuuma mallityttö, mutta en pelehdi hänen kanssaan. Hän kyllä hoitaa mulle pahoinpitelyn siinä. Ei tarvitse miettiä, onko hän enkeli vai paholainen.

Uusi levy kertoo elämänmuutoksesta

Kasmirin vuonna 2014 julkaistulla AMK Dropout -debyytillä lauloi rakastunut höpsö. Amen-kappaleella laulava Kasmir on eronnut rakastetustaan ja käsittelee lauluissaan elämää eri kulmasta.

- Tuleva albumi ei ole varsinainen erolevy, muutama biisi on aiheesta. Se on enemmän muutoslevy. Ekalla levyllä Kasmir ei ehkä kaikessa höpsöydessään tiennyt, mitä tulevaisuudessa on luvassa. Ehkä toisella levyllä on samaa höpsöyttä, mutta nyt on nähty kolikon toista puoltakin.

Kakkosalbumi jatkaa osittain samaa linjaa, jota kuultiin debyytillä kappaleissa Valkoista kohinaa ja Aavikko.

- Albumi on aavistuksen tummempisävyinen, mutta on siellä kesäisempääkin kamaa. Bailaamaan päästään jo toukokuussa, kun toinen single julkaistaan.

Kasmirin kakkosalbumi julkaistaan syksyllä esikoislevyn tapaan.

Lue myös:

Kasmir uudesta Amen-sinkustaan: Biisi on superhenkilökohtainen 

Tässä ovat viikon parhaat biisit – mukana Kasmir, Antti Tuisku ja Atomirotta 

YleX Ensinäyttö: Miten eskimot suutelee -videolla Robin intiimissä kohtauksessa ja ekaa kertaa tanssimassa