Hyppää pääsisältöön

Mainettaan parempi? Kiistelty True Detectiven toinen kausi alkaa Ylellä

True Detectiven kakkoskaudella moni asia on muuttunut. Uudet näyttelijät, tapahtumapaikka ja juonikuviot ovat herättäneet paljon keskustelua.

Etsivät Ani Bezzerides (Rachel McAdams) ja Ray Velcoro (Colin Farrell) kohtaavat True Detectiven toisella tuotantokaudella. // Kuva: Yle/HBO

Rikossarja True Detectiven ensimmäistä kautta kehuttiin mestariteokseksi. Matthew McConaugheyn ja Woody Harrelsonin tähdittämä kausi voitti puolelleen niin kriitikot kuin katsojatkin.

Yle TV2:n artikkelissa todetaan, ettäTrue Detectiven toisella kaudella sarjassa muuttui moni asia. Tapahtumapaikka vaihtui Louisianasta Kaliforniaan, jossa uudet näyttelijät Colin Farrell, Rachel McAdams ja Taylor Kitch selvittävät rikoksia. Lisäksi ykköskauden ohjaaja Cary Fukunaga vaihtui kaartiin muita ohjaajia.

Ykköskaudesta on siis oikeastaan jäljellä vain sarjan luoja ja käsikirjoittaja Nic Pizzolatto ja draaman nimi.

Kesällä 2015 ensi-iltansa Yhdysvalloissa saanut toinen kausi sai ristiriitaisen vastaanoton. Uusia jaksoja luonnehdittiin sekaviksi ja kliseisiksi. Vaikka sarjaa on kritisoitu joskus rankastikin, moni katsoja on myös kertonut pitävänsä sarjasta, ovathan sen tekijät edelleen omaleimaisen lahjakkaita.

Arvostettu kriitikko David Hinckley luonnehti sarjaa New York Daily Newsin arvostelussaan seuraavasti.

- True Detective on edelleen sarja, joka saa puhumaan tv-draaman kulta-ajasta. Toinen kausi on yhtä tiivis ja synkkä kuin ensimmäinenkin. Se läpäisee kaikkein tärkeimmän katsojatestin: kolmen osan jälkeen janoaa jo lisää.

True Detectiven tarina tuskin loppuu toiseen kauteen, vaan suunnitteilla on myös jatkoa. Kolmannen kauden toteutumista ei ole vielä varmistettu virallisesti.

Katso alta kakkoskauden ensimmäinen jakso, ja arvioi itse, miten True Detective kakkoskaudellaan onnistuu.

Kahdeksanosainen True Detectiven toinen kausi esitetään tuplajaksoina Kakkosella lauantaisin klo 21 ja Yle Areenassa vuorokautta aiemmin. Kaksi ensimmäistä jaksoa ovat nyt nähtävillä Yle Areenassa.

Lue myös:

True Detectiven toinen kausi: mainettaan parempi?

Kaikki puhuvat alkuperäissarjoista – mutta miksi ne ovat niin suosittuja?

Uusia tähtinäyttelijöitä True Detectiven kakkoskaudelle

Huippunäyttelijöiden tähdittämä True Detective -sarja Ylelle