Hyppää pääsisältöön

Studio täyttyi rakkaudesta

Elämä pelissä –ohjelman viimeisessä jaksossa selvitettiin, miten pariskunnat ovat onnistuneet soveltamaan Saarenmaan kesäisen parisuhdevalmennuksen opetuksia arjessaan. Leirin loppuunsaattaneesta kolmesta parista kahdella oli puolisoiden rakkausarvioiden keskiarvo kohonnut valmennusta edeltäneestä ajasta. Todellinen yllätys koettiin jakson lopussa, kun leiriltä kesken lähteneet Wilma ja Olli astelivat studioon – jälleen pariskuntana! Päätösjakso uusitaan Yle TV1:llä perjantaina 11.3. klo 23.00 ja sunnuntaina 13.3. klo 10.00.

Pariskunnat kertoivat hyvin rakkaudellisissa tunnelmissa juontaja Jenni Pääskysaarelle ja valmentaja Tony Dunderfeltille, että leirillä heille kirkastui moni parisuhteeseen liittyvä asia.

Lena kertoi havahtuneensa siihen, että hän on turhan jääräpäinen ihminen. Hänen puolisonsa Olli sanoi vakuuttuneensa entistäkin vahvemmin, että rakkaus on tahdon asia. Olli tunnusti myös, että Lenan kiitospuhe leirillä oli hienoin hänelle koskaan pidetty puhe.

Toni kertoi vähentäneensä tietoisesti töitään parisuhteensa kohentamiseksi. Heidi taas sanoi antaneensa valmentajan kehotuksen mukaisesti miehelleen aikaisempaa enemmän myönteistä palautetta tämän tekemisistä.

Ninja kertoi, että hän on leirin ansiosta vapautunut puhumaan tunteistaan aivan eri tavalla kuin ennen. Yoshiki arveli, että Ninja on parantunut hieman myös kuuntelijana.

Leirin harjoitteista pariskuntien ylivoimaiseksi suosikiksi osoittautui 30 sekunnin kuunteluharjoitus, jossa kumpikin puoliso saa vuorollaan puhua itselleen kipeästä aiheesta niin, että toisen on kuunneltava hiljaa ja keskeyttämättä.

Jakson lopussa Jenni Pääskysaari ojensi valmennettaville näiden uudet tulokset Elämä pelissä –parisuhdetestistä.

Tonin uusi tulos 92 pistettä sadasta pysytteli samassa suuruusluokassa kuin valmennusta edeltänyt pistemäärä 93, mutta Heidin uusi rakkausarvio 92 oli selvästi suurempi kuin lähtötilanteeen 85 pistettä.

Yoshikin rakkausarvio nousi 87 pisteestä 88 pisteeseen, mutta Ninjan tulos putosi alkuvaiheen 86 pisteestä 80 pisteeseen.

Lenalla ja Ollilla rakkausarvioiden kehitys meni ristiin. Lenan alkuperäinen 90 pistettä putosi 82 pisteeseen, kun taas Ollin arvio pariskunnan suhteessa vallitsevasta rakkaudesta oli alussa 78 pistettä, mutta valmennuksen jälkeen peräti 91 pistettä.

Rakkausarvioitaan eniten pudottaneet Lena ja Ninja arvelivat molemmat olleensa testiä uudelleen tehdessään rehellisempiä kuin ensimmäisellä kerralla.

Pariskuntien keskimääräinen rakkausarvio nousi Tonilla ja Heidillä valmennusta edeltäneestä 89 pisteestä 92 pisteeseen. Lenan ja Ollin rakkausarvioiden keskiarvo nousi 84 pisteestä 87 pisteeseen, mutta Ninjalla ja Yoshikilla keskiarvo putosi 87 pisteestä 84 pisteeseen. Suomalaisten keskiarvo on 83 pistettä sadasta.

Aivan ohjelman lopussa leirin käyneet kolme pariskuntaa kokivat jymy-yllätyksen, kun Wilma ja Olli astelivat yhdessä studioon ja kertoivat olevansa jälleen pariskunta. Heidän mukaansa leiri toimi alkusysäyksenä, joka auttoi heitä selvittämäään vakavat ongelmansa. Koko avioliittonsa alkuajan erillään asunut pariskunta kertoi myös hankkineensa ensimmäisen yhteisen kotinsa.

Lue lisää kauden teemasta ja käy tekemässä Elämä pelissä -parisuhdetesti.

 • Studio täyttyi rakkaudesta

  Yhteenveto sarjan viimeisestä jaksosta

  Elämä pelissä –ohjelman viimeisessä jaksossa selvitettiin, miten pariskunnat ovat onnistuneet soveltamaan Saarenmaan kesäisen parisuhdevalmennuksen opetuksia arjessaan. Päätösjakso uusitaan Yle TV1:llä perjantaina 11.3. klo 23.00 ja sunnuntaina 13.3. klo 10.00.

 • Uudet rakkausarviot julkistetaan

  Parit saavat uudet rakkausarviot sarjan viimeisessä jaksossa

  Elämä pelissä –ohjelman viimeisessä jaksossa selviää, onko Tony Dunderfeltin valmentamien pariskuntien rakkaus vahvistunut. Lena ja Olli, Toni ja Heidi sekä Ninja ja Yoshiki kertovat, miten he ovat onnistuneet soveltamaan Saarenmaan kesäisen valmennusleirin opetuksia arjessaan. Sarjan päätösjakso esitetään sunnuntaina 6.3. klo 19.30.

 • Kyyneleet virtasivat parisuhdeleirillä

  Tiivistelmä kuudennen jakson tapahtumista

  Onnen ja liikutuksen kyynelet valtaavat parisuhdeleirin, kun Tony pisti Elämä pelissä –ohjelman viime jaksossa kunkin valmennettavan kirjoittamaan ja pitämään puolisolleen kiitospuheen. Kuudes jakso uusitaan sunnuntaina 6.3. klo 14:30 ja maanantaina 7.3. klo 9:30.

 • Tonyn tv-harjoite: Kiitospuhe puolisolle

  Ohjeet kiitollisuus-harjoitteen tekemiseen

  Tunnetko, että puolisosi ei arvosta sinua niin paljon kuin pitäisi? Entä oletko itse ilmaissut hänelle kiitollisuutta niin usein kuin hän olisi ansainnut? Psykologi Tony Dunderfelt antaa ohjeet, kuinka kumppanit voivat kirjoittaa ja pitää toisilleen rakkautta syventävän kiitospuheen. Elämä pelissä -parit tekivät saman harjoitteen sarjan kuudennessa jaksossa.