Hyppää pääsisältöön

Suomalaiskaksikko joukkueineen voitti 370 000 euroa Dota 2 -turnauksesta

Vuoden 2016 Dota 2 -turnauksen pelipaikka
Turnaus pelattiin Mercedes-Benz Arenaalla Shanghaissa Vuoden 2016 Dota 2 -turnauksen pelipaikka dota2,Shanghai

Jesse “JerAx” Vainikka ja Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen saavuttivat vuoden ensimmäisessä Dota 2 -Majorissa, Shanghaissa, toisen sijan. Hopeamitalien lisäksi joukkue kuittasi itselleen 405 000 dollaria eli noin 370 000 euroa.

Finaalissa Team Liquid kohtasi eurooppalaisista pelaajista koostuvan Team Secretin. Aikaisemmin turnauksessa Team Secret oli onnistunut pudottamaan Liquidin alempaan jatkosarjaan.

Finaaliin pääsemistä pidettiin yllätyksenä, sillä Liquid onnistui yllättämään yhden turnauksen ennakkosuosikeista, Evil Geniusesin, alemman jatkosarjan finaalissa. Evil Geniuses on hallitseva The International -turnauksen voittaja. EG voitti Team Liquidin myös aikaisemmin turnauksen lohkovaiheessa. Liquid onnistui kuitenkin raivaamaan tiensä finaaliin suoraan 2-0 tuloksella.

Team Secretin tie finaaliin oli huomattavasti helpompi. Joukkue oli voittanut kaikki ottelunsa ja varmistanut pääsynsä finaaliin jo edellisenä päivänä. Näin Team Secret tuli levänneenä finaaliin, kun taas Liquidilla oli takana jo kahden kartan peli Evil Geniusesia vastaan.

Finaali käynnistyi Secretille suotuisasti ja joukkue otti ensimmäisestä kartasta helpohkon voiton. Toisen kartan kohdalla Team Liquid onnistui sankarivalinnoissaan todella hyvin ja peli oli kuin käsikirjoitettu heitä varten. Yli 50 minuutin pituiseksi venynyt ottelu vaati kuitenkin veronsa, ja kolmannessa ottelussa Team Secret voitti pääsääntöisesti kaikki suurimmat taistelut ja onnistui sen jälkeen pitämään johtoasemansa passiivisella pelillä.

Ennen neljättä karttaa suoritettu sankarivalinta epäonnistui Liquidilta, ja Secret sai näin suuren edun jo ennen peliä. Niinpä neljännen kartan ja koko finaalin voitto oli sinetöity Secretille. Voittonsa myötä Secret oli vuoden 2016 ensimmäinen joukkue, joka onnistui voittamaan Major -turnauksen. Voittonsa myötä Team Secret kuittasi tililleen 1 100 000 dollaria eli noin 1 000 000 euroa.

Ottelun jälkeen Urpalainen kommentoi finaalia lyhyesti twitterissä:”Elämä menee eteenpäin. Olen kiitollinen siitä, että saan tehdä asioita joita rakastan - pelata dotaa ja kilpailla”.

Vainikka ja Urpalainen nousivat kuitenkin eniten rahaa elektronisessa urheilussa tienanneiksi suomalaispelaajiksi. Urallaan Vainikka on nyt ansainnut 133 000 euroa ja Urpalainen 118 000 euroa.

Shanghain Dota 2 -Majorit eivät sujuneet aivan ilman draamaa. Turnauksen juontajaksi palkattu James “2GD” Harding erotettiin turnauksen toisena päivänä. Erottamisen takana oli Valven toimitusjohtaja Gabe Newell, joka totesi haastattelussa tylysti:”James on aasi emmekä me tule enää työskentelemään hänen kanssaan”.

Lue lisää:
Kaksi suomalaista dota 2 pelaajaa allekirjoittivat ammattilaissopimuksen

Kommentit