Hyppää pääsisältöön

Kuusi uutta syytä rakastaa Roope Salmista

Roope Salminen & Koirat -yhtye julkaisi juuri Madafakin levy -nimisen debyyttinsä, joka soi tällä viikolla YleX:n Viikon albumina. Pitkäsoitolta julkaistiin peräti kuusi singleä ennen levyn virallista julkaisua. Se on paljon, miltä tahansa bändiltä.

Roope Salminen // Kuva: Teemu/YleX

Roope Salminen on nykyään kaikkialla. Hän juontaa tv-ohjelmia, keikkailee bändinsä kanssa ja näyttelee niin improlavoilla kuin valkokankaallakin. Usko tai älä, on kuitenkin olemassa faktoja, joita et välttämättä vielä tiennyt monipuolisesta viihdyttäjästä.

1. Hevosmiesten kilta -viraalihitin tekijä?

Madafakin levy -debyytti alkaa Läikytä-nimisellä kappaleella, jossa seikkaillaan Harry Potterin maailmassa sieppiä metsästäen. Potter liittyy myös vahvasti takavuosien Hevosmiesten kilta -viraalihittiin. Huhujen mukaan yksi suuren nettisuosion saavuttaneen sarjan luojista olisi Roope Salminen. Mies ei kuitenkaan myönnä, eikä kiellä mitään.

- Oi oi oi! Sanotaan näin, että jos olisin, niin en missään nimessä voisi kommentoida. Mutta pidän sitä erittäin merkittävänä kulttuuritekona, kuka ikinä onkaan tehnyt ne.

Hevosmiesten kilta oli ensimmäisiä suomalaisia viraali-ilmiöitä siihen aikaan, kun Facebookia ei vielä ollut ja ihmiset jakoivat toisilleen linkkejä vain messengerin välityksellä.

- Yli miljoona hittiä on ihan kunnioitettava saavutus, Salminen kertoo tietäen katsojaluvut muistuttamatta.

- Tekijöistä on monta urbaania legendaa. Olen kuullut myös, että Paperi T olisi ollut siinä mukana.

2. Roolipelejä pelaava nörtti

Roope Salminen rakastaa pöytäroolipelejä ja tilaa edelleen 26-vuotiaana Spider-Man -lehteä kotiin.

- Kun muutin 16-vuotiaana pois kotoa, faija kysyi lopetetaanko lehden tilaaminen. Vastasin, ettei missään nimessä, vaan siirretään osoite.

Lisäksi Salminen haluaa jättää julkisen soittopyynnön niin ikään roolipelejä harrastavalle Apulanta-keulakuva Toni Wirtaselle, jonka kanssa laulaja-näyttelijä haluaisi pelailla.

3. Kolinaa telkkariin ilman Roopea

Roope Salmisen ja Sasu Paakkunaisen perustama improryhmä Kolina saa tässä kuussa oman tv-ohjelman Subilla, mutta Salminen ei ole mukana ohjelmassa. Miksi ihmeessä tähti on mukana kaikissa muissa kotimaisissa tv-ohjelmissa paitsi oman improryhmänsä Kolina-show’ssa?

- Jos olisin ängennyt tähän ohjelmaan, siitä olisi uutisoitu Roope Salmisen show’na. Tehtiin sellainen ratkaisu, että luotetaan ryhmän omaan lahjakkuuteen. Tässä ryhmässä on ihan yhtä hyviä, ellei parempia näyttelijöitä kuin minä ja heille pitää antaa tilaa. Katson sitä kaiholla. Se sattuu mua jonkun verran, mutta koen suurta ylpeyttä. Kolinan kiertueella olen sitten itsekin mukana.

- Meille on tärkeää tuoda myös muita jäseniä esiin. Kaikki kolinalaiset saavat edelleen saman liksan per keikka. Olemme kuin perhe.

Avaa Instagram postaus

4. Selfie-Salminen

Salminen löytää aikaa myös sosiaaliselle medialle. Some-aktiivi postailee suvereenisti ja varsin aktiivisesti jokaiseen some-kanavaansa uutta materiaalia pitkin päivää. Salmiselle on parikin salaisuutta siihen, miten hänen aikansa riittää totaaliseen some-hallintaan.

- Olen aina rehellinen, joka nopeuttaa some-prosessia. Jos mulla on vahva tunne jostain, niin painan sen vaan menemään. Some jättää niin pitkät jäljet, että skeidaa ei kannata jauhaa. Siitä jää kiinni.

-Toinen juttu on se, että mietin Snäpissä, haluaako kukaan katsoa tätä. Pitää saada herätettyä tunnereaktio. Lisäksi jokaisen someen laitetun kuvan kuvateksti pitäisi olla, että postasin tämän, koska näytän tässä kuvassa hyvältä.

Avaa Instagram postaus

5. Lihottaa ja laihduttaa roolien mukaan

Avaa Instagram postaus

Roope Salminen nähdään ensimmäistä kertaa valkokankaalla tulevana syksynä Apulannasta kertovassa Teit meistä kauniin -elokuvassa, jota varten tähti joutui lihottamaan useita kiloja. Salminen on jo nähnyt suorituksensa leffassa ja laihduttanutkin liikakilonsa.

- Elokuva näyttää Apulannan paljaana. Se on rohkea leffa. Omassa suorituksessani eniten pisti silmään, kuinka erinäköiseltä näytin, mutta mitä nyt en taiteen eteen tekisi.

Avaa Instagram postaus

6. Vaippoja vaihtava isoveli

Roope Salminen luottaa vaistoihinsa hoitaessaan pieniä sisaruksiaan. Perhekeskeinen näyttelijä-muusikko raivaa kalenteristaan aikaa kolmelle häntä huomattavasti nuoremmalle sisarukselle.

- Osaan vaihtaa vaippoja ja hoitaa vauvoja. Oli aluksi kuumottavaa syöttää vauvaa, jos sen kurkkuun esimerkiksi tarttuu jotain.

- Yritän olla niin hyvä isoveli mun pikkusisaruksille kuin mahdollista. Haluan olla osa heidän elämäänsä, koska rakastan heitä tosi paljon.

Avaa Instagram postaus

Lue myös:

Kahdeksan syytä rakastaa Antti Tuiskua

Seitsemän syytä rakastaa Robinia

Seitsemän syytä rakastaa VilleGallea