Hyppää pääsisältöön

Puoli seiskan klassikko: Boeing 747

Puoli seiskan klassikko -sarjassa esitellään arjesta tuttuja asioita ja esineitä. Tällä kertaa on vuorossa sarjan kookkain hahmo: Boeing 747 eli jumbojetti.

Boeing 747 on kone, jonka lähes jokainen tunnistaa välittömästi ensi silmäyksellä, vaikkei sen kyytiin olisi päässytkään.

Boeing 747 oli maailman suurin matkustajalentokone lähes 40 vuoden ajan, kunnes tittelin vuonna 2007 vei Airbusin kokonaan kaksikerroksinen superjumbo. Maailman ensimmäinen, koko uransa testikäytössä palvellut 747 nousi ilmaan helmikuussa 1969.

747 mullisti lentoliikenteen suuren kokonsa takia. Matkustajakapasiteetin kaksinkertaistuminen aikaisempiin koneisiin verrattuna teki lentämisestä entistä halvempaa. 747:sta on tehty sittemmin lukuisia erilaista versiota.

Puoli seiskan Klassikko-leima menee Boeing 747:lle pitkälti myös sen iloisten muotojen ansiosta. Se on kone, jonka lähes jokainen tunnistaa välittömästi ensi silmäyksellä, vaikkei sen kyytiin olisi päässytkään.

Tsekkaa myös muut klassikot:

Harley-Davidson PH
Afrikan tähti
Jopo
Toyota Corolla
Suojelusenkelitaulu
Makaronilaatikko
Poronkäristys
Kurahousut
Kalanmaksaöljy
Sotkun munkki
Kortteliralli
Mäntysuopa
Purkinavaaja GWS-7030

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän