Hyppää pääsisältöön

YleX:n viikon albumi: Madafakin levyllä Koirat leikkivät kissaa ja hiirtä

Roope Salmisen ja Koirien debyyttialbumi tarjoilee takuuvarmaa viihdettä: tarttuvia poppikoukkuja ja iloista fiilistä.

Roope Salminen ja Koirat. // Kuva: Viivi Huuska

Roope Salminen ja Koirat on kahdeksasta lapsuudenystävästä koostuva bändi, joka nousi viime kesän aikana suuren yleisön suosioon ryminällä. Tämän kannalta avainasemassa oli viimekesäinen jättihitti Madafakin darra, jonka kuulemiselta tuskin kukaan on voinut välttyä.

Nyt bändi on julkaissut ensimmäisen kokonaisen albuminsa, joka jatkaa Madafakin darralle tutuissa tunnelmissa - kirjaimellisesti. Albumi on nimittäin nimetty Madafakin levyksi. Kyseessä on kymmenen biisin kokonaisuus, joka mukailee Koirien musiikille ominaista, hyväntuulista ja tarttuvaa poppilinjaa.  Hauskanpidon, kohelluksen ja kiertue-elämän lisäksi biiseillä keskitytään puimaan erilaisia ihmissuhdekiemuroita sekä niiden mukanaan tuomia fiiliksiä. Luvassa on paljon kissa- ja hiirileikkejä, pilkun jälkeisiä jatkoja ja rakkaudelle antautumista.

Roope Salmisen ja Koirien taival alkoi cover-bändinä, mutta tästä eteenpäin bändi keskittyy omaan musiikkiinsa. Yhtyeen kosketinsoittajan Ossi Saarisen mukaan hyvän musiikin tekemisen ohella heidän tavoitteenaan on olla paras ja viihdyttävin livebändi. Ja viihdyttämisen nämä miehet tuntuvat osaavan, sillä heidän keikkakalenterinsa on buukattu jo nyt elokuun loppuun asti täyteen.

Näyttää siltä, että vuosi 2016 on Koirien.

Madafakin levy -albumia voi kuunnella tämän viikon ajan Yle Areenassa:

’’Läikytä on mun suosikkibiisi tältä levyltä tällä hetkellä. Tää on superhenkilökohtainen biisi." Roope

’’Pilkun jälkeen on tehty sellaisella lähtöajatuksella, et mitä jos Get Lucky ois tehty Keravalla.’’ – Roope

’’Kaikki tiesi et jos tää ei lähe, niin sitte on turha jatkaa musiikin tekemistä." – Roope

”Reissumies on ensimmäinen biisi, mikä me ollaan koskaan tehty. Siis niistä mikä on tullut valmiiksi.” – Jon-Jon

”Sanottiin tuolla biisillä suoraan, että mikä fiilis nyt on.” – Jon-Jon

”Tätä on ollut alusta asti siisti vetää keikoilla. Tää on magee livebiisi.” – Roope

”Me toivotaan tietenkin, että kukaan ei pysty samaistumaan tähän kappaleeseen. Ikävä kyllä realismi on sitä, että aika moni varmaan pystyy.” – Roope

”Jossain vaiheessa tämän biisin tarina kehittyi sellaiseen suuntaan, että todettiin tästä tulevan paljon mageempi, jos mimmi vetäisi  kertsin. Tähän sais sellasta seksiä, kiihkeyttä ja kiimaa. Anna tuli aika nopeesti mieleen, Paula Koivuniemi oli toinen vaihtoehto.’’ – Roope

"Lähdettiin oikeasti vähän syvempiin vesiin. Lähdettiin niin syviin vesiin, kun tässä prokkiksessa mun mielestä voi lähteä."  – Jon-Jon

”Kyllä tämä on ihan rakkaudesta lajiin tehty biisi. Toivottavasti se välittyy, miten paljon me arvostetaan kaikkia ketkä kuuntelee meitä.” – Roope