Hyppää pääsisältöön

Äitiyspakkauksen pupu sai nimen - #kelapupu on nyt Hyssälä

Liisa Hyssälä pitää käsissään kelapupua.
Kelan pääjohtaja Liisa Hyssälä ja "Hyssälä"-pupu Liisa Hyssälä pitää käsissään kelapupua. Kuva: Kela marja hintikka live,Liisa Hyssälä

Vuoden 2016 äitiyspakkauksesta puuttui Marja Hintikka Liven mielestä muutakin kuin jumppapallo. Pakkauksen pehmolelulla, unipupulla, ei nimittäin ollut nimeä. Eilisessä suorassa tv-lähetyksessä asia korjattiin, kun MHL:n fanit ideoivat pupulle nimen. Kelapupu-nimikilpailun voittajaehdotus ilahdutti Kelan pääjohtajaa Liisa Hyssälää.

Nimiehdotuksia kelapupulle suorastaan sateli sosiaalisessa mediassa. Twitterissä ehdotettiin muun muassa Perusturvajänistä, Kerttua ja Vienoa.

Skip Twitter post

Skip Twitter post

Eniten ehdotuksia - peräti 114 - tuli Instagramin kautta. Mainintoja saivat esimerkiksi Raimo, Lempi, Nuuti, Keijo, Kale, Pipsa, Anssi, Sulo, Nunu, Armas, Elmeri ja Petteri. Oheisen Instagram-linkin alta voit katsoa kaikki tulleet ehdotukset #kelapupun nimeksi:

Avaa Instagram postaus

Mutta kuka voitti? No Hyssälä tietenkin!

MHL:n nimiraadin mielestä nerokkain ehdotuksista oli kuitenkin Hyssälä. Nimi viittaa iltaiseen hyssyttelyyn sekä Kelan nykyiseen pääjohtajaan.

Voittajaehdotus tuli Kaisa Hiltuselta Joensuusta.

– Ensimmäisenä tuli mieleen nimi Raimo, sitten ajattelin että joku sukupuolineutraali nimi olisi parempi. Tuli mieleen, että tsekkaan Kelan pääjohtajat. No, Hyssälä iski sitten ihan täysillä ja tuntui heti oikealta, kertoo Hiltunen.

Skip Twitter post

Tänä aamuna MHL:n toimitus esitteli nimiehdotuksen Kelan pääjohtajalle Liisa Hyssälälle.

– Tästä täytyy olla vain iloinen. Pupuhan löytyy minun pääjohtajakauteni äitiyspakkauksesta! Tosin tyyliltäni olen pupun vastakohta: pupu on rauhoittava ja tyyni, minä spontaani ja pulppuileva. En ole edes pienenä ollut niin rauhallinen kuin tämä unipupu, kertoo pääjohtaja Liisa Hyssälä pupu kädessään.

Vuoden 2016 äitiyspakkaus julkistettiin viime viikolla. Nyt Kelalla odotellaan jo ensi vuoden äitiyspakkausta, jolla juhlistetaan 100-vuotiasta itsenäistä Suomea.

Lisää ohjelmasta

Tyttö ja poika rakentavat.
Tyttö ja poika rakentavat. Kuva: Freeimages marja hintikka live
Tiia Kovanen
Tiia Kovanen Kuva: YLE / Eve Mantu tiia kovanen,Eve Mantu
tyttö ja poika soittavat kitaraa
tyttö ja poika soittavat kitaraa Kuva: Flickr/Creative Commons marja hintikka live
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta Kuva: Maria Ainamo kultainen venla
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio Kuva: (c) Photograph by Erich Lessing Marja Hintikka Live
Joulukuusi ja koristeineen.
Joulukuusi ja koristeineen. Kuva: Pixabay joulu

Uusimmat sisällöt - Marja Hintikka Live

 • Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

  Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita.

  Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista.

 • Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.

  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.

 • Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  Ei kiireelle, kyllä rennolle romantiikalle!

  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

 • Kestävyysliikunta lihottaa?!

  Timo Haikarainen ja kestävyysliikuntamyytti.

  Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta!

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan.

  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.

 • Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun.

  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.

 • Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä.

  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.