Hyppää pääsisältöön

Jasper Pääkkönen ja Peltsi Peltola rokkareiden kalastuskisassa

Rockmuusikot ja viihdealan ammattilaiset ottivat syksyllä 2011 mittaa toisistaan kalastuksen jalossa taidossa. Rockonki 2011 -kilpailu järjestettiin Tervon Äyskoskella ja paikalle oli suunnannut myös Erätulilla-ohjelma juontajansa Mikko Peltolan johdolla.

Kaunis syyskuinen päivä on kerännyt Äyskosken Lohimaahan parisenkymmentä kalastuksesta innostunutta viihdetaiteilijaa. Himoittua Rockonki 2011 -titteliä ovat havittelemassa mm. näyttelijät Jasper Pääkkönen ja Kari Hietalahti sekä muusikko Janne Joutsenniemi. Toimittajien maineen puolesta taistelee Yleisradion virallinen eräjorma Mikko “Peltsi” Peltola.

Kalastaja suoristaa uistimen koukkua.
Peltsi korjaa vaapun vääntynyttä koukkua. Kalastaja suoristaa uistimen koukkua. Kuva: Yle kalastusvälineet,rockonki,plug,kalastus,Erätulilla-ohjelma
Kalastaja nostaa harjusta haaviin Tervon Äyskoskella
Hetkeä myöhemmin sama vaappu huijaa 36-senttisen harjuksen. Kalastaja nostaa harjusta haaviin Tervon Äyskoskella Kuva: Yle kalastus,virkistyskalastus,harjus,Urheilukalastus,Erätulilla-ohjelma,Mikko "Peltsi" Peltola
Näyttelijä Kari Hietalehti perhostelee Tervon Äyskoskella 2011.
Kari Hietalahti heittää perhoa Äyskosken alajuoksulla. Näyttelijä Kari Hietalehti perhostelee Tervon Äyskoskella 2011. Kuva: Yle kalastus,virkistyskalastus,Urheilukalastus,Kari Hietalahti,perhokalastus,rockonki

Koska kisa käydään virtaavan veden äärellä, kilpailukaloiksi luetaan ainoastaan jalokalat siika, harjus, taimen ja kirjolohi. Säännöt on muokattu ns. basistiystävällisiksi turhien väärinymmärrysten välttämiseksi.

Tervon Äyskoski syyskuussa 2011.
Rockonkea vietettiin hienossa syyssäässä. Tervon Äyskoski syyskuussa 2011. Kuva: Yle Tervo,äyskoski,kalastus,virkistyskalastus,Urheilukalastus
Harjusta mitataan.
Tuomari mittaa harjuksen pituuden. Harjusta mitataan. Kuva: Yle kalastus,virkistyskalastus,Urheilukalastus,harjus,rockonki
Jasper Pääkkönen (takana) ja Mikko Peltola kalastavat Tervon Äyskoskella syyskuussa 2011.
Kumpi vie kisan, Peltsi (edessä) vai Jasper? Jasper Pääkkönen (takana) ja Mikko Peltola kalastavat Tervon Äyskoskella syyskuussa 2011. Kuva: Yle koskikalastus,perhokalastus,virkistyskalastus,Urheilukalastus,Mikko "Peltsi" Peltola,Jasper Pääkkönen,Tervo

Peltsi naruttaa punaisella vaapullaan harjuksen heti kolmannella heitolla, mutta riittääkö hyvä alku voittoon saakka, kun vastassa on kovana perhomiehenä tunnettu Jasper Pääkkönen?

Kommentit
 • Chilestä tuli sydämenasia Tapani Brotherukselle ja Harald Edelstamille – näin diplomaatit itse kertovat vaiheistaan

  Brotherus ja Edelstam auttoivat tuhansia pakolaisia Chilestä

  Vallankaappauksesta alkanut terrori mullisti chileläisten elämän vuonna 1973. Poikkeuksellinen tilanne vaati poikkeuksellisia toimia myös auttamishaluisilta diplomaateilta. Heistä ruotsalaisella Harald Edelstamilla ja suomalaisella Tapani Brotheruksella oli ratkaiseva rooli tuhansien maasta henkensä edestä pois paenneiden chileläisten kohtaloissa. Tässä artikkelissa he kertovat itse, miten tilanteen kokivat.

 • Suomalaistoimittajat tallensivat Chilen sosialistisen unelman ennen vallankaappausta

  Tältä näytti Allenden Chile suomalaissilmin 1971–1973

  1970-luvun alussa maailma käänsi katseensa Chileen, missä vahvasti oikeistoon ja vasemmistoon jakautunut kansa valitsi itselleen vapaissa vaaleissa sosialistisen presidentin. Myös Suomesta matkusti toimittajia paikan päälle katsomaan, millaista elämä presidentti Allenden Chilessä oli. He näkivät, millaisia saavutuksia ja ongelmia uusi hallinto oli tuonut mukanaan. Tuloksena oli ainutlaatuista kuva- ja äänimateriaalia, josta myöhäisin on tallennettu vain muutamaa kuukautta ennen sotilasvallankaappausta.

 • Chilen vallankaappaus ja sen seuraukset järkyttivät suomalaisia syyskuussa 1973

  Presidentti Allende syöstiin vallasta 11.9.1973

  Liki kolme vuotta kestänyt presidentti Allenden hallinto tuli tiensä päähän 11. syyskuuta 1973, jolloin armeija kaappasi maassa vallan kenraali Pinochetin johdolla. Yhdysvaltain tukema kaappaus oli lyhyt ja väkivaltainen, ja ajoi Allenden tekemään itsemurhan heti kaappauspäivänä. Santiago de Chilen tapahtumia seurattiin tiiviisti myös Suomessa.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto