Hyppää pääsisältöön

Jasper Pääkkönen ja Peltsi Peltola rokkareiden kalastuskisassa

Rockmuusikot ja viihdealan ammattilaiset ottivat syksyllä 2011 mittaa toisistaan kalastuksen jalossa taidossa. Rockonki 2011 -kilpailu järjestettiin Tervon Äyskoskella ja paikalle oli suunnannut myös Erätulilla-ohjelma juontajansa Mikko Peltolan johdolla.

Kaunis syyskuinen päivä on kerännyt Äyskosken Lohimaahan parisenkymmentä kalastuksesta innostunutta viihdetaiteilijaa. Himoittua Rockonki 2011 -titteliä ovat havittelemassa mm. näyttelijät Jasper Pääkkönen ja Kari Hietalahti sekä muusikko Janne Joutsenniemi. Toimittajien maineen puolesta taistelee Yleisradion virallinen eräjorma Mikko “Peltsi” Peltola.

Kalastaja suoristaa uistimen koukkua.
Peltsi korjaa vaapun vääntynyttä koukkua. Kalastaja suoristaa uistimen koukkua. Kuva: Yle kalastusvälineet,rockonki,plug,kalastus,Erätulilla-ohjelma
Kalastaja nostaa harjusta haaviin Tervon Äyskoskella
Hetkeä myöhemmin sama vaappu huijaa 36-senttisen harjuksen. Kalastaja nostaa harjusta haaviin Tervon Äyskoskella Kuva: Yle kalastus,virkistyskalastus,harjus,Urheilukalastus,Erätulilla-ohjelma,Mikko "Peltsi" Peltola
Näyttelijä Kari Hietalehti perhostelee Tervon Äyskoskella 2011.
Kari Hietalahti heittää perhoa Äyskosken alajuoksulla. Näyttelijä Kari Hietalehti perhostelee Tervon Äyskoskella 2011. Kuva: Yle kalastus,virkistyskalastus,Urheilukalastus,Kari Hietalahti,perhokalastus,rockonki

Koska kisa käydään virtaavan veden äärellä, kilpailukaloiksi luetaan ainoastaan jalokalat siika, harjus, taimen ja kirjolohi. Säännöt on muokattu ns. basistiystävällisiksi turhien väärinymmärrysten välttämiseksi.

Tervon Äyskoski syyskuussa 2011.
Rockonkea vietettiin hienossa syyssäässä. Tervon Äyskoski syyskuussa 2011. Kuva: Yle Tervo,äyskoski,kalastus,virkistyskalastus,Urheilukalastus
Harjusta mitataan.
Tuomari mittaa harjuksen pituuden. Harjusta mitataan. Kuva: Yle kalastus,virkistyskalastus,Urheilukalastus,harjus,rockonki
Jasper Pääkkönen (takana) ja Mikko Peltola kalastavat Tervon Äyskoskella syyskuussa 2011.
Kumpi vie kisan, Peltsi (edessä) vai Jasper? Jasper Pääkkönen (takana) ja Mikko Peltola kalastavat Tervon Äyskoskella syyskuussa 2011. Kuva: Yle koskikalastus,perhokalastus,virkistyskalastus,Urheilukalastus,Mikko "Peltsi" Peltola,Jasper Pääkkönen,Tervo

Peltsi naruttaa punaisella vaapullaan harjuksen heti kolmannella heitolla, mutta riittääkö hyvä alku voittoon saakka, kun vastassa on kovana perhomiehenä tunnettu Jasper Pääkkönen?

Kommentit
 • Luonas kai olla saan – Juice Leskisen hitit Elävässä arkistossa

  Valikoima Juicen kappaleita Elävän arkiston kokoelmista.

  Juice Leskinen (1950 – 2006) on kuulunut suomalaisen rockin kärkikaartiin esikoislevystään Juice Leskinen & Coitus Int lähtien vuodesta 1973. Mittava tuotanto käsitti kolmisenkymmentä albumia, päälle kokoelmat ja lukuisa määrä singlejä. Oheiseen artikkeliin on koottu osa Juicen ikimuistoisimmista kappaleista ja muutama vähän harvinaisempikin.

 • Antti Holma selvitti työharjoittelussaan Ylen työntekijöiden alkoholinkäyttöä

  Holma tutustui Ylen arkeen Extra Largessa vuonna 2007.

  Muistatko Ylen Extra Large ohjelmasta tutun toimitusharjoittelija-Antin? Jos et muista, niin ei hätää! Areenasta pääset nyt katsomaan, miten Antti Holma pohtii niin yleläisten raudanlujia vatsalaukkuja kuin lastenohjelmien tekijöiden lapsellisuutta. Varoitus: luvassa on kiusallisia tilanteita, puisevaa huumoria ja omintakeisia kysymyksiä ketään kumartelematta.

 • Elävä arkisto helmikuussa: Talvilomalla katsotaan Viimeistä keikkaa ja Nitroliigaa

  Mitä kaikkea löytyykään Elävän arkiston tarjonnasta.

  Helmikuu on perinteisesti vuoden kylmin kuukausi. Helmikuuta luonnehtivat myös yllättävät suojasäät ja niitä seuraavat pakkaspäivät, jolloin oksille sulanut lumi jäätyy ikäänkuin helmiksi. Tästä juontuu Kustaa Vilkunan Vuotuisen ajantiedon mukaan myös kuukauden nimi.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto

 • Luonas kai olla saan – Juice Leskisen hitit Elävässä arkistossa

  Valikoima Juicen kappaleita Elävän arkiston kokoelmista.

  Juice Leskinen (1950 – 2006) on kuulunut suomalaisen rockin kärkikaartiin esikoislevystään Juice Leskinen & Coitus Int lähtien vuodesta 1973. Mittava tuotanto käsitti kolmisenkymmentä albumia, päälle kokoelmat ja lukuisa määrä singlejä. Oheiseen artikkeliin on koottu osa Juicen ikimuistoisimmista kappaleista ja muutama vähän harvinaisempikin.

 • Antti Holma selvitti työharjoittelussaan Ylen työntekijöiden alkoholinkäyttöä

  Holma tutustui Ylen arkeen Extra Largessa vuonna 2007.

  Muistatko Ylen Extra Large ohjelmasta tutun toimitusharjoittelija-Antin? Jos et muista, niin ei hätää! Areenasta pääset nyt katsomaan, miten Antti Holma pohtii niin yleläisten raudanlujia vatsalaukkuja kuin lastenohjelmien tekijöiden lapsellisuutta. Varoitus: luvassa on kiusallisia tilanteita, puisevaa huumoria ja omintakeisia kysymyksiä ketään kumartelematta.

 • Elävä arkisto helmikuussa: Talvilomalla katsotaan Viimeistä keikkaa ja Nitroliigaa

  Mitä kaikkea löytyykään Elävän arkiston tarjonnasta.

  Helmikuu on perinteisesti vuoden kylmin kuukausi. Helmikuuta luonnehtivat myös yllättävät suojasäät ja niitä seuraavat pakkaspäivät, jolloin oksille sulanut lumi jäätyy ikäänkuin helmiksi. Tästä juontuu Kustaa Vilkunan Vuotuisen ajantiedon mukaan myös kuukauden nimi.

 • Lasse Lehtisen kolumni: Nuoriso heräsi vaatimaan muutoksia maailmanmenoon

  Lasse Lehtinen kirjoittaa 1960-luvusta.

  Suomessa 1960-luvun nuoriso eli murrosaikaa. Nuoria oli aiempaa enemmän ja he olivat yhteiskunnallisesti tiedostavia ja koulutetumpia kuin ennen. Nuorisokulttuuri oli saapunut Suomeen. Kirjailija Lasse Lehtinen kirjoittaa kolumnissaan muun muassa sukupolvesta, joka halusi muuttaa maata ja maailmaa sekä vaikuttaa asenteisiin.

 • Kunnes kuolema heidät erottaa – Kotikadun kausi 13 on nyt Areenassa

  Kotikadun kausi 13 on nyt Areenassa.

  Kotikadun kausi 13 alkaa surullisissa tunnelmissa. Mäkimaiden perheessä läsnä on kuolema, hiipuva rakkaus ja rahaongelmat. Luotoloilla noustaan jaloilleen, iloitaan elämän ihmeistä ja rakennetaan tulevaisuutta. Kauden 13 lisäksi Areenassa on katsottavissa myös kaudet 1, 2 ja 12.

 • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

  Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

  Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

 • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

  Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

  Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

 • Lasse Lehtisen kolumni: Varttituntini kommunistina

  Lasse Lehtinen kirjoittaa Kekkosen ajan alkuvuosista.

  Kirjailija Lasse Lehtisen lapsuus- ja nuoruusvuosien suuria merkkipaaluja ovat olleet yleislakko ja Urho Kekkosen valinta tasavallan presidentiksi vuonna 1956. Lehtisen ensimmäinen poliittinen herääminen tapahtui juuri yleislakon aikaan, mutta myös Urho Kekkosen valinta presidentiksi osaltaan ravisteli nuorukaisen yhteiskunnallisia vaistoja esiin.