Hyppää pääsisältöön

Kiehtova maailma: Junalla halki Afrikan

Näyttelijä Griff Rhys Jones matkaa Afrikan päästä päähän. yle tv1
Näyttelijä Griff Rhys Jones matkaa Afrikan päästä päähän. Näyttelijä Griff Rhys Jones matkaa Afrikan päästä päähän. yle tv1 Kuva: Chris Gibbions yle tv1

TV1 tiistaisin 15.3. - 12.4.2016 klo 19.00 - 19.45, uusinta keskiviikkoisin klo 23.55 ja lauantaisin klo 8.05
Yle Areenassa 30 päivää

Näyttelijä Griff Rhys Jones matkaa Afrikan päästä päähän. Viiden jakson aikana hän kulkee junalla yhteensä yli 11 000 kilometriä.

Kyyti ei ole nopeaa, eikä tasaista, mutta ohikiitävät maisemat sekä kiehtovat ihmiset tekevät unohtumattoman vaikutuksen.

15.3. osa 1: Namibia

Griff Rhys Jones hyppää junan kyytiin Namibiasta, joka tunnetaan valtavasta autiomaastaan. Matkan kohokohtia ovat muun muassa luonnonpuisto ja vaarallinen retki metsänvartijoiden kanssa.

22.3. osa 2: Pohjois-Afrikka

Griff Rhys Jonesin matka on edennyt Pohjois-Afrikkaan, jossa junareitti yhdistää toisiinsa Marokon, Algerian ja Tunisian suuret kauppapaikat. Toreilta löytyy parannuskeinoja niin makeannälkään kuin sairauksiinkin.

Näyttelijä Griff Rhys Jones matkaa Afrikan päästä päähän. yle tv1
Näyttelijä Griff Rhys Jones matkaa Afrikan päästä päähän. yle tv1 Kuva: Chris Gibbions yle tv1

29.3. osa 3: Kenia ja Tansania

Griff Rhys Jones matkaa ristiin rastiin Keniaa ja Tansaniaa, jossa siirtomaavallan jäljet näkyvät rappeutuneilla rautateillä ja vanhoilla maatiloilla. Matkalla tavataan nuoria juoksijalupauksia ja orpoja norsuja.

5.4. osa 4: Sambia ja Zimbabwe

Griff Rhys Jones junailee nyt Sambiassa ja Zimbabwessa. Alue tunnetaan huikeista Viktorian putouksista. Paikallisessa junailijakoulussa opetellaan, miten kuljettajan tulee toimia, kun norsut vaeltavat ratakiskoilla.

12.4. osa 5: Etelä-Afrikka

Rhys Jones junailee Etelä-Afrikassa, jonne rakennettiin rautateitä alun perin kultakaivoksia varten. Hän vierailee sairaalajunassa, jossa hoidetaan potilaita kaupunkien ulkopuolella, sekä turistien luksusjunassa.

Slow Train Through Africa With Griff Rhys Jones. Tuotanto: Zodiak Rights. Englanti, 2015.

Näyttelijä Griff Rhys Jones matkaa Afrikan päästä päähän. yle tv1
Afrikan matkallaan Griff Rhys Jones tutustuu muun muassa veturinkuljettajien koulutukseen. Näyttelijä Griff Rhys Jones matkaa Afrikan päästä päähän. yle tv1 Kuva: Chris Gibbions yle tv1
Kommentit