Hyppää pääsisältöön

Satuhäät-sarja jatkuu - suomalaisia rakkaustarinoita kaikilla mausteilla

Nostokuva parit
Nostokuva parit Satuhäät

Kultaisella Venlalla palkitun suosikkisarjan 11. tuotantokausi alkaa maanantaina 28.3. Sarjan uusissa jaksoissa jatkuu suomalaisten rakkaustarinoiden aito ja rehellinen kuvaus. 

Katsojat päästetään kuokkimaan häihin niin Nokialta Kemiin kuin Imatralta Uuteenkaupunkiin.

Luvassa on romantiikkaa ja elämänmakuisia rakkaustarinoita eikä tälläkään kertaa vältytä yllätyksiltä, joita parit kohtaavat valmistellessaan juhliaan. Yhden sulhasen parisuhteen alkutaipaletta leimaavat sitoutumisongelmat, toisen parin hääjärjestelyt eivät suju sopuisissa merkeissä, kolmannen parin nousevan juhlatunnelman keskeyttävät kuokkavieraat ja neljännen parin onnea himmentää vakava syöpädiagnoosi. Mutta viimein kaikki on hyvin.

Tämän tuotantokauden pariskunnat

MA 28.3. Sari Leppänen & Joni Rosenblad, Orivesi

Kuvassa Sari Leppänen ja Joni Rosenblad.
Kuvassa Sari Leppänen ja Joni Rosenblad. Satuhäät

Intohimoinen jalkapallofani Joni Rosenblad astelee vihille kauniin Sarinsa kanssa kesäkuussa Jyväskylässä. Sari ja Joni kohtasivat baarissa Jyväskylässä yhteisten tuttujen seurassa. Ilta loppui kuitenkin lyhyeen, sillä pahoinvoiva Joni joutui lähtemään kesken illan kotiin. Pari kohtasi kuitenkin uudella baarireissulla noin kuukauden kuluttua ja tällä kertaa Joni jaksoi sinnitellä Sarin seurassa loppuun asti. ”Pilkun” jälkeen parivaljakko suuntasi keskustelemaan Jonin jalkapallojoukkueen pussikaljapaikalle, jossa kylvettiin rakkauden siemen. Railakas hääjuhla on tunteita tulvillaan, eikä naurustakaan ole pulaa kun tuore morsian saa tehtäväkseen selostaa jalkapallo-ottelua.

Ma 4.4. Essi Pulkkinen & Ari ”Allu” Kalliokoski, Virrat

Kuvassa Essi Pulkkinen ja Ari Kalliokoski.
Kuvassa Essi Pulkkinen ja Ari Kalliokoski. Satuhäät

Vuosikymmenet uinunut rakkauden taimi puhkeaa kukkaan, kun toistensa ensirakkaudet, 45- ja 46-vuotiaat Essi Pulkkinen ja Ari Kalliokoski vihitään heinäkuussa Virroilla. Essi ja Allu seurustelivat kouluaikoina pari vuotta, mutta teinilempi tuli tiensä päähän. Kun sitten kehittyi ilmiö nimeltä sosiaalinen media, sai pari jälleen kosketuksen toisiinsa. Hääjuhlassa on tunnelma katossa, kunnes paikalle ilmestyy kutsumattomia vieraita. Päättäväinen ja ronski Allu saa tilanteen laukeamaan rivakoin ottein, eikä sen jälkeen enää mikään estä nuoruuden rakastettujen ilonpitoa.

Ma 11.4. Hanne Aitokari & Isto Aitokari, Nastola

Kuvassa Hanne ja Isto Aitokari.
Kuvassa Hanne ja Isto Aitokari. Satuhäät

Vuosi sitten maistraatissa vihityt 36-vuotias Hanne Aitokari ja 38-vuotias Isto Aitokari siunataan avioliittoon helteisen kauniina heinäkuun päivänä Nastolan kirkossa. Avioliittoon siunaaminen ja hääjuhlat ovat parille symbolinen uusi alku pahojen vaikeuksien jälkeen. Pariskunnan alkutaipaletta leimasivat Iston sitoutumisongelmat, jotka johtivat muihin naisseikkailuihin ja siten lähes koko parisuhteen tuhoutumiseen heti alkuunsa. Myös Hannen yllätysraskaus ja pariskunnan elämä asumiskelvottomassa hometalossa asettivat suhteen koetukselle, mutta kaiken jälkeen rakkaus selviytyi taistoista voittajana.

Ma 25.4. Virpi Mäkelä & Henri ”Hemppa” Mäkelä, Julkujärvi

Kuvassa Virpi ja Henri Mäkelä.
Kuvassa Virpi ja Henri Mäkelä. Satuhäät

Ylöjärven Julkujärvellä asuva kolmekymppinen pariskunta Virpi Mäkelä ja Henri ”Hemppa” Mäkelä kohtasivat ensimmäisen kerran yhteisen ystävänsä syntymäpäiväjuhlissa vuonna 2006. Lempi roihahti alta aikayksikön, sillä Virpin tie vei Hempan luokse hyvin nopean ravintolaillan jälkeen. Lähtökohta suhteelle ei kuitenkaan ollut suotuisa, sillä Hempan ex-kihlattu sattui olemaan Virpin silloinen paras ystävä. Pariskunta unohtikin toisensa moneksi vuodeksi, kunnes tiet jälleen kohtasivat, ja toisella yrittämällä suhde vakiintui. Ronskipuheisen ja äkkipikaisen pariskunnan hääjärjestelyt eivät suju täysin sopuisissa merkeissä, mutta lopulta tunteikas päivä saa kauniin huipennuksensa Tampereen keskustorin vanhassa kirkossa sateisen kylmänä elokuun päivänä.

Ma 2.5. Maija-Leena Lohiniva & Tapio Härmä, Haukipudas

Kuvassa Maija-Leena Lohiniva ja Tapio Härmä.
Kuvassa Maija-Leena Lohiniva ja Tapio Härmä. Satuhäät

Liikutusta on vaikea välttää, kun 64-vuotias Maija-Leena Lohiniva ja häntä 11 vuotta nuorempi Tapio Härmä astuvat avioliittoon Playa del Inglesissä. Liikunnallisen parin romanssi alkoi viattomasti tanssilattialla. Tapion avioliitto oli päättynyt eroon ja Maijan avoliitto kariutui, kun he jäivät kiinni yhteisestä hiihtoretkestä, joka yhdisti heidän latunsa. Sen kulkemista ei hidasta edes sisukkaan Maijan syöpäsairaus, jonka edessä ei periksi anneta. Maija ja Tapio välttävät häästressin, sillä tuttu ravintoloitsijapari hoitaa lähes kaikki hääjärjestelyt Kanarialla. Ennen kuin hääpäivä vaihtuu hääyöksi, kokee railakas pari hilpeät yllätyspolttarit, tulisen flamencon ja tangokuninkaan tunteikkaat tulkinnat.

Ma 9.5. Emilia Marjoniemi & Mooses Tiitto, Ylivieska

Emilia Marjoniemi ja Mooses Tiitto.
Emilia Marjoniemi ja Mooses Tiitto. Satuhäät

Parikymppiset Emilia Marjoniemi ja Mooses Tiitto astuvat avioon kesäkuun puolessavälissä Pohjois-Pohjanmaalla Haapajärvellä. Nuoret tutustuivat kesällä 2011 Kalajoen Bemari-kokoontumisessa. Muistikuvat kosteahkosta viikonlopusta ovat paikoin hataria, mutta sen seurauksena alkoi tiivis seurustelu, joka rauhoitti meneväisen ja baarissa viihtyneen Emilian. Pian Emilia olikin raskaana ja esikoinen Elmiina syntyi vuonna 2012. Vajaan puolentoista vuoden jälkeen Emilia oli jälleen raskaana, ja Mooses päätti kosia. Alkoi häiden järjestely, mutta vain muutama viikko ennen juhlaa oli stressi käydä kohtalokkaaksi ja pari ajautui eron partaalle. Lopulta erokriisi ratkesi ja järjestelyt pääsivät jatkumaan.

Ma 16.5. Karoliina Poiksalo & Mikko Sävilahti, Pirkkala

Karoliina Poiksalo ja Mikko Savilahti.
Karoliina Poiksalo ja Mikko Savilahti. Satuhäät

28-vuotias Karoliina Poiksalo ja 33-vuotias Mikko Sävilahti astelevat alttarille elokuussa Sääksmäen kirkossa Karoliinan eläkkeellä olevan isän toimiessa vihkipappina. Innokkaina somettajina Karoliinalla ja Mikolla on häitä varten perustettu oma nettiosoite kiiltokuvapari.com ja he postaavat aktiivisesti kuviaan sosiaaliseen mediaan omalla hästägillään #kiiltokuvapari. Rakkaus ei kuitenkaan iskenyt kiiltokuvapariin ensisilmäyksellä. Mikon yritys teki yhteistyötä Karoliinan silloisen työpaikan kanssa, joten pariskunta näki toisiaan vain kokouksissa ja palavereissa. Karoliinan suhtautuminen Mikkoon kuitenkin muuttui täysin, kun hän näki romanttista unta, jossa hän ja Mikko suutelivat kiihkeästi. Enneuniin ja kohtaloon uskova Karoliina aloitti sitkeän piirityksen, joka tuotti pikkuhiljaa tulosta. Pariskunta muutti yhteen jo kolmen kuukauden jälkeen, ja vain kuukautta myöhemmin Mikko polvistui Karoliinan edessä Tampereen Keskustorin suihkulähteen vieressä.

Ma 23.5. Marika Rautarinta & Roope Reini, Uusikaupunki

Kuvassa Marika Rautarinta ja Roope Reini.
Kuvassa Marika Rautarinta ja Roope Reini. Satuhäät

Nopperlan tila Lokalahdella luo tunnelmalliset puitteet, kun Marika Rautarinta ja Roope Reini vihitään luonnon helmassa elokuussa. Marika ja Roope ovat tienneet toisensa jo vuosia. Pääsiäisenä 2012 lähtivät molemmat toisistaan tietämättä kavereineen Ruotsin-laivalle. Siellä he ajautuivat samoihin porukoihin ja Roope yritti hiukan hieroa tuttavuuttakin. Tupakoituaan luvatta käytävällä hän kuitenkin joutui Marikan hytin sijasta toviksi laivan putkaan. Maihin palattua Roope jäljitti Marikaa ja sai lopulta yhteyden tähän. Alkukangertelujen jälkeen alkoi yhdessäolo, suhde syveni ja pari muutti yhteen.

Ma 30.5. Reelika Vaino & Tuomas Rämänen, Karstula

Reelika Vainio ja Tuomas Rämänen
Reelika Vainio ja Tuomas Rämänen Satuhäät

27-vuotias virolaissyntyinen Reelika Vaino ja kaksi vuotta vanhempi Tuomas Rämänen sanovat tahdon Karstulan kirkossa kuulaimpaan ruska-aikaan. Reelikan ja Tuomaksen tarina alkoi alkuvuodesta 2007, kun Reelika tuli lomittajaksi Tuomaksen kotitilalle. Karjasuojassa pari tutustui toisiinsa ja lomituskeikkoja alkoi tilalle siunaantua useamminkin. Suhde alkoi kompastellen parin päätyessä eroon kahteenkiin otteeseen, mutta ennen pitkää he saivat uutisen, joka antoi tulevaisuudelle uuden suunnan: Esikoistytär Charlotta syntyi vuonna 2011 ja poika Eljas noin vuotta myöhemmin. Reelika ja Tuomas alkoivat suunnitella naimisiinmenoa keväällä 2015. He halusivat kunnioittaa perinteitä ja matkustivat Viroon pyytämään naimalupaa Reelikan isältä. Lupa heltisi ja alkoi häiden suunnittelu.

Ma 6.6. Satu Korhonen & Miska Salminen, Jämsänkoski

Satu Korhonen ja Miska Salminen.
Satu Korhonen ja Miska Salminen. Satuhäät

Heinäkuinen lauantai säteilee onnea, kun 37-vuotias leipomotyöntekijä Satu Korhonen ja 31-vuotias rekkakuski Miska Salminen sanovat toisilleen tahdon Jämsän kirkossa. Pariskunnan rakkaustarinan ensi säkeet kirjoitettiin netin treffipalstalla. Ujona miehenä Miska harkitsi Sadulle kirjoittamista tovin, mutta päätti lopulta rohkaista mielensä. Satu vastasikin viestiin nopeasti ja juttu alkoi luistaa. Satun ja Miskan pienet juhlat alkavat käydä vielä paljon aiottua pienemmiksi, sillä hääviikolla alkaa ilmaantua yllättäviä peruuntumisia. Juuri kun vieraiden lukumäärä alkaa olla selvillä, hääpäivän aattona Satu ja Miska joutuvat vastaanottamaan murheellisen yllätysuutisen: Miskan kummisetä on kuollut.

Ma 4.7. Jenna Pöyry & Jukka-Pekka Koukkari, Keminmaa

Jenna Pöyry ja Jukka-Pekka Koukkari
Jenna Pöyry ja Jukka-Pekka Koukkari Satuhäät

Heinäkuinen kesäpäivä hohtaa hellivää lämpöä ja rakkautta, kun 24-vuotias Jenna Pöyry ja vuotta vanhempi Jukka-Pekka Koukkari vihitään avioliittoon Kemin kirkossa. Jukka-Pekan isoveli vei vuonna 2009 Jukka-Pekan katsastamaan silloisen tyttöystävänsä pikkusiskoa, Jennaa. Tuo kohtaaminen herätti kummassakin vahvan mielenkiinnon ja alku vaikutti lupaavalta. Armeija tuli kuitenkin väliin ja pari unohti toisensa vuosikausiksi. Yllättävä kohtaaminen Torniolaisessa baarissa yhdisti tiet uudelleen, mutta tälläkään kertaa ei ongelmilta vältytty. Hulivilin elämään tottunut nuori mies ei tahtonut ottaa suhdetta Jennaan tosissaan – ei ennen kuin Jenna ilmoitti eräänä päivänä olevansa raskaana.

Ma 11.7. Janita Hämäläinen & Sami Kettunen, Imatra

Janita Hämäläinen ja Sami Kettunen.
Janita Hämäläinen ja Sami Kettunen. Satuhäät

Marraskuinen kylmä ja kostea ilta ei varjosta nuorta onnea, kun toistensa ensirakkaudet, mormonitemppelissä avioliittoon vihityt, 24-vuotiaat Janita Hämäläinen ja Sami Kettunen, juhlivat häitään Imatralla. Nuoripari kohtasi toisensa ensimmäisen kerran kesällä 2010, kun Imatralla järjestettiin jokakesäiset Big band -festivaalit. Janitalla ja Samilla synkkasi hyvin heti ensi tapaamisesta lähtien, ja ovela Sami pestautui töihin kahvioon samaan kesäteatteriin, missä Janita tuona kesänä näytteli. Teatterin päätösjuhlassa Janita kutsui Samin katsomaan suosikkifilmiään ja elokuvan katselun aikana parin katseet kohtasivat tilanteen johtaessa pitkään ensisuudelmaan.

Kommentit
 • Satuhäät - nuoren mormoniparin ensirakkautta ja bikinifitness-haaveita

  Janita Hämäläinen ja Sami Kettunen juhlivat Imatralla

  Marraskuinen kylmä ja kostea ilta ei varjosta nuorta onnea, kun toistensa ensirakkaudet, mormonitemppelissä avioliittoon vihityt, 24-vuotiaat Janita Hämäläinen ja Sami Kettunen, juhlivat häitään Imatralla. Iloisen ja vilkkaan nuorenparin ”Talven ihmemaa” -teemaiset juhlat pidetään Vuoksenniskan työväentalolla: vihkimiseremonian juhlapaikalla suorittaa Janitan isoisä.

 • Satuhäät- toinen kerta ja tuplaraskaus toden sanovat

  Jenna Pöyry ja Jukka-Pekka Koukkari saavat toisensa Kemissä.

  Heinäkuinen kesäpäivä hohtaa hellivää lämpöä ja rakkautta, kun 24-vuotias Jenna Pöyry ja vuotta vanhempi Jukka-Pekka Koukkari vihitään avioliittoon Kemin kirkossa. Hääjuhla vietetään Ravintola Tervolahovissa Tervolassa Kemijoen varrella.

 • Satuhäät - montako vierasta pieniin häihin lopulta tulee?

  Satu Korhonen ja Miska Salminen solmivat avioliiton Jämsässä

  Heinäkuinen lauantai säteilee onnea, kun 37-vuotias leipomotyöntekijä Satu Korhonen ja 31-vuotias rekkakuski Miska Salminen sanovat toisilleen tahdon Jämsän kirkossa. Hehkuvan parin pienimuotoista hääjuhlaa vietetään Ravintola Hirvikartanon tiloissa Jämsässä.

 • Satuhäät - perinteitä kunnioittaen avioon

  Reelika Vaino ja Tuomas Rämänen sanovat tahdon Karstulassa

  27-vuotias Reelika Vaino ja kaksi vuotta vanhempi Tuomas Rämänen sanovat tahdon Karstulan kirkossa kuulaimpaan ruska-aikaan. Hääjuhlaa vietetään noin sadan sukulaisen ja ystävän voimin paikallisella nuorisoseurantalolla.