Hyppää pääsisältöön

Testaa, oletko salaliittoteoreetikko!

astronautti huiskuttaa kameralle kuun pinnalla
astronautti huiskuttaa kameralle kuun pinnalla Kuva: Yle/Tiede prisma studio

Haksahdatko viralliseen totuuteen vai hurahdatko salaliittoteoriaan?

Marilyn Monroe poistui keskuudestamme oman tai sitten jonkun muun käden kautta

Marilyn Monroe kuoli 5.8.1962 kotonaan Los Angelesissa vain 36-vuotiaana.

Estonian arvoitus

Varhain aamuyöllä, keskiyön tuolla puolen keskiviikkona 28.9.1994 autolautta Estonia upposi. Mutta, oliko kyseessä todella onnettomuus?

Elvis ei olekaan poistunut rakennuksesta, ainakaan jalat edellä

Elvis Presley kuoli 16.8.1977. Hänen jo sinertyneen ruumiinsa löysi kylpyhuoneen lattialta silloinen naisystävä Ginger Alden. Mutta kuoliko Elvis todella, vain 42-vuotiaana?

Mitä UFO:t ovat, onko niitä olemassa vai ei?

UFO (Unidentified Flying Object) eli tunnistamaton lentävä esine on mikä tahansa taivaalla lentävä esine, jota ei kyetä tunnistamaan havaintohetkellä, eikä sen jälkeen. Mutta ketkä niillä lentävät? Avaruusoliot?

Kuulento vuonna 1969 - faktaa vai fiktiota?

Sunnuntaina 20.7.1969 maailma pidätti henkeään, kun ensimmäinen miehitetty kuulento laskeutui kuun kamaralle. Vai laskeutuiko?

Prinsessa Dianan kuolema

Walesin prinsessa Diana kuoli Pariisissa Pont D’Alman tunnelissa aamuyöllä sunnuntaina 31.8.1997. Kyseessä oli auto-onnettomuus, jossa hänen lisäkseen menehtyi myös hänen seurustelukumppaninsa Dodi Fayed ja auton kuljettaja Henri Paul. Henkivartija Trevor Reese-Jones oli ainoa, joka selvisi kolarista elävänä. Vai oliko kyseessä onnettomuus?

Rokotteet

Maailmanlaajuisesti rokotukset ovat heti ravinnon ja puhtaan veden jälkeen tärkein terveyteen vaikuttava tekijä. Ehkä, mutta mihin suuntaan?

Hehkulamppuhuijaus ja muu suunniteltu vanheneminen

Hehkulamppu keksittiin 1800-luvun alussa ja tuotiin markkinoille 1800-luvun lopussa. Alunperin tarkoituksena oli kehittää mahdollisimman pitkäikäinen lamppu, mutta sitten tuotteesta tuli jo liiankin hyvä.... Jos lamppu kestää, niin silloin ei tarvitse ostaa uutta - ja tämä on huonoa bisnestä.

Presidentin puhe

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö puhui valtiopäivien avajaisissa 3.2.2016. Yleisradion tallenteessa Areenassa Niinistön puhe mykistyi minuutiksi ja 18 sekunniksi.

Ilmastonmuutos

Ilmastonmuutos on juuri nyt tapahtuva katastrofi tai sitten ei.

11. syyskuuta 2001

Syyskuun 11. vuonna 2001 tehtiin Yhdysvalloissa terrori-iskujen sarja. Terroristit kaappasivat neljä matkustajakonetta, joista kaksi ohjattiin päin World Trade Centerin torneja. Tornit sortuivat törmäysten seurauksena. Mutta oliko kaiken takana Osama bin Laden vai Yhdysvaltain oma tiedustelupalvelu?

Arveletko, että tämän testin tarkoituksena on kääntää ajatusmaailmaasi tiettyyn suuntaan?

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua