Hyppää pääsisältöön

9. komppania

Joukko nuoria sotilaita joutuu panemaan henkensä alttiiksi maan puolesta, jota kohta ei enää ole. yle tv1
Elokuva kertoo Afganistanin sodasta nuorten sotilaiden silmin. Pääroolissa nähdään mm. Mihail Poretšenkov. Joukko nuoria sotilaita joutuu panemaan henkensä alttiiksi maan puolesta, jota kohta ei enää ole. yle tv1 9. komppania,Yle TV1

TV1 perjantaina 18.3.2016 klo 23.05 - 01.20
Yle Areenassa 7 päivää

Vuonna 1988 kaksi 18-vuotiasta moskovalaisnuorukaista tapaa kutsunnoissa. Molemmat ovat ilmoittautuneet vapaaehtoisina Afganistanin sotaan, tosin eri syistä.

Nuorukaiset määrätään puna-armeijan pahamaineiseen 9. komppaniaan, joka kootaan tuomituista nuorisorikollisista.

Sosialismiin uskoneet nuorukaiset lähetetään taistelemaan Neuvostoliiton puolesta USA:n varustamia afgaanisissejä vastaan. He taistelevat ja kärsivät.

Kun sota päättyy, on sosialismi romahtanut, Neuvostoliitto hajonnut ja komppaniasta jäljellä vain kourallinen sodan arpeuttamia nuoria miehiä.

Suomalais-venäläis-ukrainalaista yhteistuotantoa oleva 9. komppania (16) on tositapahtumiin perustuva elokuva Neuvostoliiton viimeisestä suuresta sotilasoperaatiosta Afganistanissa.

Päärooleissa nähdään muun muassa Artjom Mihalkov, Artur Smoljaninov, Fjodor Bondartšuk, Ivan Kokorin, Konstantin Krjukov, Mihail Jevlanov ja Mihail Poretšenkov.

9 Ротa. Käsikirjoitus: Juri Korotkov. Ohjaus: Fjodor Bondartšuk. Tuotanto: Slovo Ltd ja MRP Matila Röhr Productions Oy, 2006. Elokuva on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2008.

Lisää ohjelmasta

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.