Hyppää pääsisältöön

Henrietta: Täällä siun on pakko avartaa mieltä - muuten jäät yksin

Henrietta rannalla nimilogo
Henrietta rannalla nimilogo Kuva: Yle au pairit australiassa

Henrietan blogin kolmas osa. Kokemuksia elämästä Australiassa ja avautumisia siitä miten arki kaukana kotoa sujuu. On aika testata Sydneyn bileet.

"Perjantaina menin ulos tän nettitutun tytön kanssa. Olin nähny siitä vaan profiilikuvan, enkä oikein ees muistanu miltä se näytti. Tavattiin keskustassa lähellä Sydneyn oopperataloo.

Vastaan tuli söötti hippityttö, mut huomasin sen ilmeestä, että se ehkä vähän katto miun kymmentä kiloo pakkelii kieroon. Kiusaantuneesta alun fiiliksestä huolimatta meillä oli superhauskaa!

Juteltiin menomatkalla junassa Newtowniin ihmisten ennakkoluuloista ja siitä, miten tällänen meidän välinen tapaaminen ei ois ikinä tapahtunu Suomessa. Ei kukaan missään Suomalaiset Suomessa –ryhmässä (jos sellanen ylipäätään ois) postais, että “’Terve, haluisko joku hengata miun kanssa, ku miulla ei oo kavereita’’. :D

Luultavasti se postaus ois täynnä jotain päätöntä vittuilua ja naureskelua. Täällä siun on pakko avartaa siun mieltä ja hengata kenen kanssa siun tiet kohtaa tavalla tai toisella, muuten jäät täysin yksin.

Kun siut pakotetaan noihin olosuhteisiin, niin siun on vaan pakko ystävystyä vaikka normaalissa elämässä et edes miettisi, että teillä vois olla mitään yhteistä.

Sillon ku asuin Unkarissa ja miun ystävä lähti takas Suomeen, huomasin, että miulla ei oikeesti oo siellä ketään. Älysin, että olin niin paljon keskittyny hengaamaan miun ystävän kanssa ensimmäiset kolme viikkoa, etten ollu ottanu mitään kontaktia kehenkään muuhun.

Sillon kun se lähti, miulla ei ollu nettiä eikä ystäviä. Hengasin miun kämpillä katellen seinää ja mietiskellen, että jaa, pitäskö kattoo toi Moulinrouge viidettä kertaa putkeen. Se oli ainut leffa, mikä siellä kämpillä oli.

Viikko myöhemmin miun kämppään muutti uus suomalainen tyttö, joka tuli työskentelemään samaan firmaan. Se tyttö oli aivan erilainen, mitä mie olin. Sillä oli avoin suhde, kaks poikaystävää ja satunnaisia kumppaneita. Lyhyt sininen tukka, alussa aika ujo ja täysin ilman meikkiä. Löydettiin kumminkin sama sävel todella äkkiä ja viihdyttiin toistemme seurassa.

Kun siut pakotetaan noihin olosuhteisiin, niin siun on vaan pakko tulla toimeen ja ystävystyä vaikka normaalissa elämässä et edes miettisi, että teillä vois olla mitään yhteistä.

Tosiasiassa kaiken feikin ulkonäön sisallä on mukava tyttö, joka nauraa järkyttävän kuulosella äänellä omille huonoille vitseille jatkuvasti.
Henrietta klubilla.
Oltiin 4-kerroksisessa klubissa, jossa oli uima-allaskerros, en kestä...:-D Henrietta klubilla. Kuva: Yle au pairit australiassa

Moni miettii miusta, että oon jäätävän tyhmä bimbo, jolla ei oo mielipiteitä, järkyttävä määrä meikkiä, hiustenpidennykset, piilarit ja paljastavat whitetrash-vaatteet.

Tosiasiassa kaiken feikin ulkonäön sisallä on mukava tyttö, joka rakastaa yli kaiken eläimiä, luontoa, meditoimista, joogaa ja joka nauraa järkyttävän kuulosella äänellä omille huonoille vitseille jatkuvasti.

Käytiin tän tytön kanssa syömässä nopeesti aika kalliissa mestassa. Löydettiin ihan sattumalta meijän messiin suomalainen jätkä, joka oli niin kännissä, että yhteinen taipale loppu aika äkkii, kun se ei päässy seuraavaan baariin, mihin oltiin tähtäämässä.

Jaksettiin siella vielä vähän aikaa juoda pari drinkkii, kunnes kummatki oli nii väsyneitä et päätettiin vaan mennä kotiin.

Oon aina se luuseri, joka lähtee ekana kotiin, koska sänky huutaa miun nimee. Ton saman tekosyyn tekstasin joka aamu miun parhaalle kaverille, kun skippasin kouluu, koska olin liian väsyny. Siks oonki vielä elämänkoululainen enkä ylioppilas.

SEURAA Henriettaa Snapchatissa: @henlietta. Au pairit myös Facebookissa ja Instagramissa: @aupairit.

LUE myös aiemmat Henrietan jutut:

- Päivä, jolloin unelmista tuli totta
- Toi ranta on ihan jäätävä

Kommentit