Hyppää pääsisältöön

UPplus: Hennariikka on Sonja Ollila

Terapointiin taipuvainen psykologian opiskelija Sonja Ollila on UP:n tuorein tulokas. Näyttelijä Hennariikka Laaksola kertoo UPplussassa mm., mikä on hänen mielestään Sonjan paras puoli.

Ainakaan se ei ole Sonjan neuroottisuus, vaikka Hennariikka tunnistaa sitä piirrettä ihan pikkiriikkisen myös itsessään.

Sen sijaan terapointia Hennariikka ei harrasta: – Mulle luontaista auttamista on ihan vaan läsnäolo, ymmärtävä kuunteleminen. Tyttökavereiden kanssa ei niinkään yritetä ratkaista toisen ongelmia, vaan tunnustaa toisen kokemus.

Uusi Päivä -sarjan näyttelijät Hennariikka Laaksola ja Thelma Siberg
Uusi Päivä -sarjan näyttelijät Hennariikka Laaksola ja Thelma Siberg Kuva: Yle/Uusi Päivä hennariikka laaksola, thelma siberg, uusi päivä

Sarjassa Sonja asuu tätintä omistamassa isossa asunnossa, jonne hankkii alivuokralaisiksi Kristan, Tomin ja Reinon. Hennariikkakin pitää siitä, että kotona on myös joku toinen: – Jaan tälläkin hetkellä Helsingin-kodin saksalaisen vaihtarin kanssa. Tykkään sosiaalisuudesta ja yhteisöllisyydestä, Tampereen ja pääkaupungin väliä reissaava näyttelijä kertoo.

Oulussa syntynyt Hennariikka Laaksola on helsinkiläisen Kallion ilmaisutaidon lukion kasvatteja. Lukion jälkeen nuori nainen opiskeli teatteri-ilmaisua Turun Taideakatemiassa ja näyttelijäntyötä Viljandin Kulttuuriakatemiassa Virossa.

Opiskeluajoilta näyttelijän matkaan tarttui viron kieli, ja myös Sonja osaa viroa! Muista Hennariikan taidoista ainakin laulaminen ja ilma-akrobatia tulevat näkymään UP:ssa: Sonjan sängyn vierellä riippuu joogaliina, jossa hahmo taituroi vlogissaan.

Uusi Päivä -sarjan näyttelijä Hennariikka Laaksola
#EGOvlogi on viikolla 12 ilmestyvän Sonjan vlogin nimi. Uusi Päivä -sarjan näyttelijä Hennariikka Laaksola Kuva: Yle/Uusi Päivä Hennariikka Laaksola,sonja ollila,Uusi päivä (tv)

Vaikuttaisi siltä, että sekä hahmolla että näyttelijällä on osaamista vaikka muille jakaa. Hennariikka nostaa Sonjan piirteistä kuitenkin yhden ylitse muiden, positiivisuuden: – Se ei lannistu, vaikka elämässä ei aina kaikki menekään ihan nappiin!

Valoisasti omaan tulevaisuuteensa suhtautuu myös Hennariikka: – Kyllä mulla olis tavoite ja unelma saada jatkaa töitäni, löytää ihania ihmisiä ympärilleni ja osata arvostaa jokaista hetkeä.

Lisää ohjelmasta

Kommentit
 • Testaa tietosi UP:n 1. tuotantokaudesta

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011.

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011. Testaa, kuinka hyvin muistat sen tapahtumat. Koko kausi katsottavissa nyt Yle Areenassa.

 • Koe Uusi Päivä uudelleen alusta

  Fanien toive toteutuu vihdoin!

  Uuden Päivän uskolliset fanit ovat jo pitkään toivoneet näkevänsä sarjan uudelleen alusta. Nyt heidän toiveensa toteutetaan! Uuden Päivän 1. ja 2. kausi julkaistaan Yle Areenassa 15.2.2019.

 • Näin Uuden Päivän käsikirjoitukset syntyivät

  Yle avaa sarjan arkistot kaikille luettavaksi.

  Uusi Päivä julkaisi kaikkien 802:n jakson käsikirjoitukset. Alusta alkaen ovat sarjan ystävät päässeet kurkistamaan kulissien taakse, miten UP:ta tehdään. Sarja tarjoaa nyt ainutlaatuisen tilaisuuden lukea mistä se tehtiin.