Hyppää pääsisältöön

OneCoinia ei näy vieläkään, mutta rikastuneita pitäisi olla tuhatmäärin

Hei, kaikki te 17 500 OneCoiniin sijoittanutta suomalaista! Voisitteko ystävällisesti kertoa, kuinka paljon olette jo rikastuneet OneCoinilla ja miten? Teitä pitäisi olla jo tuhansia, jotka olette kotiuttaneet voittoja tai ainakin testanneet järjestelmää.

Kysyn tätä julkisesti, koska anonyymien nettikommenttien todistusarvo on kovin vähäinen. Eli kaipaan tarinoitanne siitä, miten OneCoin on talouttanne konkreettisesti muuttanut. Naputelkaa tämän jutun kommenttikenttään tai lähettäkää sähköpostia: matti.toivonen@yle.fi.

Veto päättyi ratkaisemattomaan

Omasta mielestäni OneCoinissa on erittäin paljon huijauksen piirteitä. Jopa niin paljon, että täysin tavoistani poiketen löin vetoa.

Matti Toivonen, toimittaja, Puoli seitsemän (TV1) selvittää, kumpi voitti vedonlyönnin bitcoin vai onecoin.
Kumpi voitti helmikuussa 2015 lyödyn vedon "pienestä kahvista", bitcoineja sähkölompakossaan hillonnut toimittaja Matti Toivonen vai olemattoman kryptovaluutan markkinamies Tommi Vuorinen? Matti Toivonen, toimittaja, Puoli seitsemän (TV1) selvittää, kumpi voitti vedonlyönnin bitcoin vai onecoin. Kuva: Thomas Hagström/Yle Bitcoin,euro,vedonlyönti

Helmikuussa 2015 löimme "pienestä kahvista" vetoa OneCoin-matkasaarnaaja Tommi Vuorisen kanssa siitä, kumman kryptorahalompakko on syksyllä pulleampi. Veto venyi tämän vuoden puolelle ja päättyi 3.3. 2016 ongelmallisesti, koska vedon omasta mielestään voittaneen Tommin seitsemällä OneCoinilla (+950% vuodessa) ei voi ostaa mitään. Noteeraus on OneCoinin omasta pörssistä, joka haastattelun tekohetkellä ei toiminut.

Oman 16967 bitcenttini (+88%) ostovoimalle (6,60€) oli vaikea löytää kohdetta. Sai sillä sentään Helsingissä pienen tuopin olutta.

Kryptovaluutat tulevat ja menevät - lohkoketju jää

Kryptovaluuttoihin - myös OneCoiniin, jos se joskus syntyy - voidaan palata, kun aihetta ilmenee. Vaikkapa sitten, jos bitcoin tulee liian suosituksi ja hyytyy. Tai sitten, kun valuutan kehittäjät lakkaavat lopullisesti leikkimästä keskenään.

Sillä välin: tutustukaa kryptovaluuttojen perustana olevaan lohkoketjumenetelmään, jota finanssiala ja isot informaatiotekniikkayhtiöt tutkivat suurella innolla.

Siitäkään ei suoraan rikastu, mutta voi olla mielenkiintoista seurata, kuinka erilaisten keskitettyjen järjestelmien käyttäjät reagoivat hajautetun kirjanpidon mahdollisuuksiin. Tai mahdottomuuksiin.

Bulgarialainen perheyritys?

OneCoinin taustasta saa lisää tutkittua tietoa mm. Ylen tv-uutisista. Jyri Hännisen jutussa selviää mm. se, että rahavirta Suomestakin kulkee Bulgariaan, OneCoinin perustajan Ruja Ignatovan äidin hallinnoimaan yhtiöön.

Katso verkostomarkkinoija Tommi Vuorisen haastattelu 3.3. 2016 kokonaisuudessaan (6'40'') tästä:

Lisää kryptovaluutoista

Tietokirjailija Petteri Järvinen on sanaillut yli vuoden OneCoin-uskovaisten kanssa: lue esim. blogit OneCoin satuja ja OneCoin yksi vuosi myöhemmin.
Poliisin näkemys OneCoinista (tiedote kannattaa lukea kokonaan).
Brittijournalisti käy OneCoin-myyntitapahtumassa. (englanniksi)
Bitcoin-kehittäjä Mike Hearnin tammikuinen näkemys kryptovaluutan ongelmista. (englanniksi)
HS:n juttu Mike Hearnin vetäytymisestä: "Bitcoin on epäonnistunut kokeilu".
OneCoinin oma "pörssi"
Video verkostomarkkinoinnin ja pyramidihuijauksen eroista Investopediasta (englanniksi).

Lisää lohkoketjumenetelmästä

Toronton pörssi rekrytoi bitcoin-asiantuntijan. (englanniksi)
Lohkoketjua tutkivassa rahoitusalan tekniikan kehitysyhtiössä R3:ssa mukana myös Nordea ja OP-ryhmä.
Pankkien roolista R3:ssa juttu tässä. (englanniksi)

Muokattu 15.3. 2016: Päivitetty artikkelin hakutietoja.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän