Hyppää pääsisältöön

Päivän pariskunta on Trubama, mutta näitä bromanceja seuraamme vähintään yhtä innoissamme

Bromance voi olla täysin platoninen – tai sitten ei. Juha Sipilä ja Alexander Stubb saattavat olla pelkkiä hallituskumppaneita, mutta Muumipeikon ja Nuuskamuikkusen välillä kipinöi taatusti.

Barack Obama ja Justin Trudeau ovat hyvää pataa keskenään. // Kuva: EPA / Oliver Douliery / Pool

Pitkiä katseita, helliä halauksia. Tämän hetken suloisimmasta parista ei ole epäilystäkään. Internet vahtaa nyt silmä kovana, kuinka erityislaatuinen suhde Yhdysvaltain presidentillä Barack Obamalla ja Kanadan pääministerillä Justin Trudeaulla oikein on.

Esimerkiksi tähän tapaan:

Leikki sikseen. Trudeau on virallisella ja hyvin vakavalla valtiovierailulla Yhdysvalloissa keskustelemassa Obaman kanssa hyvin tärkeistä asioista, kuten ilmastonmuutoksesta. Lehtikuvaajat seurasivat harvinaislaatuista vierailua tiiviisti. Muutama taitavasti ajoitettu ja rajattu lehtikuva sai nettihassuttelijat innostumaan. Trubamasta tulee tuskin koskaan yhtä suosittu "shippaus" kuin Sherlock Holmesin ja John Watsonin liittoa odottavasta Johnlockista.

Meemin elinkaari on lyhyt, joten ennen kuin vitsi kuivuu kasaan, kehotamme kohdistamaan katseet seuraaviin ajankohtaisiin pareihin. Bromance ja womance ovat vahvasti läsnä.

1. Juha Sipilä ja Alexander Stubb

Hallituspuolueiden johtajien on tehtävä tiivistä yhteistyötä. Väkisinkin siinä suhde syvenee. "Luottamus on sitä, että kaksi ihmistä menee samaan huoneeseen, katsoo toisiaan silmiin ja miettii miten Suomi saadaan nousuun", kommentoi kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb Helsingin Sanomille viime keväänä. Fistbump puhukoon puolestaan.

2. Amy Poehler ja Tina Fey

Amy Poehler ja Tina Fey saattavat hyvinkin olla planeetan hauskin kaksikko. Muun muassa Saturday Night Livessä esiintynyt parivaljakko on todellinen womance-inspiraatio kaikille naisille.

Katso kuva Giphystä

3. Leonardo DiCaprio ja Kate Winslet

Leo ja Kate, aina ja ikuisesti. Yksi valkokankaan ikonisimmista pareista tapasi yli 18 vuotta sitten Titanicin kuvauksissa. Leo ja Kate ovat olleet ystäviä jo yli kaksi vuosikymmentä, eikä bromancella näy loppua. He kehuvat toisiaan haastatteluissa, auttavat toisiaan ja hassuttelevat haastatteluissa. Todellinen bromance!

4. Kirsi Alm-Siira ja Sara Chafak

Sara Chafak ehti lehtitietojen mukaan "unohtaa suomen kielen" lyhyehkön ulkomaanmatkansa aikana. Chafak lipsautti Radio Suomipopin haastattelussa useita englanninkielisiä ilmaisuja, ilmeisesti tahattomasti. Partti, director, scripti, bad hairday, extreme, first of all, feel free to say. Chafakin kielipäätä pilkattiin ympäri internetiä, mutta Kirsi Alm-Siira stood up ja puolusti Chafakia blogissaan. Womance on power.

5. Olavi Uusivirta ja Riku Nieminen

Olavi Uusivirran ja Riku Niemisen bromance syventynee entisestään, jos parivaljakko pääsee tekemään yhteistyötä Ollaan vapaita -elokuvan yhteydessä. Nieminen näyttelee itsenäistymisestä ja vapaudesta kertovassa musiikkielokuvassa, Uusivirta puolestaan säveltää siihen musiikkia. Aiemmin he ovat esiintyneet yhdessä esimerkiksi Tavastialla Tahdon 2013 -tukikonsertissa.

6. Muumipeikko ja Nuuskamuikkunen

Muumipeikon ja Nuuskamuikkusen bromance lienee ikonisimpia fiktiivisiä ystävyystarinoita. Muumipeikko ihailee valtavasti vapaata ja itsenäistä Nuuskamuikkusta, mikä ei ole jäänyt huomaamatta myöskään meemimaakareilta. Vähän editointia, Brokeback Mountainilta pöllitty soundtrack taustalle ja kertomus Muumipeikon seksuaalisesta vapautumisesta on valmis.

Avaa Instagram postaus

7. Robin ja hoverboard

Pop-artisti Robinsai noin puoli vuotta sitten uuden parhaan ystävän, kun horverboard täytti popparin sydämestä puuttuneen palasen. Valitettavasti bromance taisi jäädä hieman lyhytikäiseksi. Hoverboard napsahti keskeltä, kun Robin intoutui temppuilemaan sillä turhan uhkarohkeasti.

Katso kuva Giphystä

8. Kanye West ja Kanye West

Eihän sitä käy kiistäminen. Muusikko Kanye West on ainakin omasta mielestään planeetan mahtavin mies ja melkolailla suurin renessanssinero sitten da Vincin. Mihin niin mahtava mies tarvitsisi muita ystäviä kuin itsensä?