Hyppää pääsisältöön

Tekijät

Ohjelmaa tekee kolme miestä, joiden suhde tietotekniikkaan ja verkkoon on pitkä ja pakkomielteinen.

Olli Sulopuiston kuva Vikasietotila-podcastin logolla
Olli Sulopuiston kuva Vikasietotila-podcastin logolla Kuva: Yle / Jyrki Valkama ja Tuuli Laukkanen vikasietotila

Olli Sulopuisto on vapaa toimittaja, joka kirjoittaa tietokoneista muun muassa Helsingin Sanomiin, Mikrobittiin, Tiviin ja internettiin. Muina aikoina hän kuuntelee podcasteja tai nauhoittaa niitä. Hänen .bashrc-tiedostossaan on 73 riviä. Twitterissä tunnuksella @osulop

Panu Rädyn kuva Vikasietotila-podcastin logolla
Panu Rädyn kuva Vikasietotila-podcastin logolla Kuva: Yle / Jyrki Valkama ja Tuuli Laukkanen vikasietotila

Panu Räty on toimittaja, editoija ja kouluttaja, joka on rakentanut oman Linux-jakelun. Hänen työpöydällään on samanaikaisesti käynnissä vähintään kolme tietokonetta. Silloin kun Räty ei ole internetissä, hän istuu jalat ristissä meditointityynyllä. Twitterissä tunnuksella @panuraty

Kari Haakanan kuva Vikasietotila-podcastin logolla
Kari Haakanan kuva Vikasietotila-podcastin logolla Kuva: Yle / Jyrki Valkama ja Tuuli Laukkanen vikasietotila

Kari Haakana on Yle Areenan palvelupäällikkö. Ennen Yleä hän oli toimittajana, toimitussihteerinä ja toimituspäällikkönä Tietokone- ja ITviikko-lehdissä. Vapaa-aikanaan hän harrastaa toisen maailmansodan aikaisia tankkeja ja Ruotsin kuningasperhettä. Haakana kirjoittaa myös kolumneja MikroBitti-lehteen. Twitterissä tunnuksella @karde

Ohjelman tunnusmusiikin on säveltänyt Juha Jaakkola.

* * *

Lopuksi Tampereen yliopiston Elli-tietokone esittää Säkkijärven polkan vuonna 1968.

Vikasietotila

 • Kansan Wiisaus esittää

  Ironinen mediakasvatusvideosarja

  Mediakasvatuksen hurmos Tälle sivulle on kerätty kaikki valistushenkiset Kansan Wiisaus esittää -elokuvat, olkaa hyvä! Kansan Wiisaus esittää -elokuvat kertovat totuuden suoraan mediamaailman syövereistä!

 • Vikasietotila: Näin saat nettisisällöt nopeasti talteen

  Nettilinkkien vikkelä tallentaminen vaatii oikeat välineet.

  Internet on tulvillaan kiinnostavaa luettavaa ja katsottavaa. Parhaiden linkkien, verkkotekstien ja videoiden poimiminen talteen vaatii kuitenkin oikeat välineet. Kaikkea kiinnostavaa verkkosisältöä on valitettavasti harvoin mahdollisuus lukea ja katsoa saman tien.

 • Vikasietotila: Vertailusivustojen vertailu kannattaa

  Netin vertailusivustot vaativat käyttäjältä kriittisyyttä

  Verkon hintavertailupalvelut antavat nopeasti kuvan tuotteiden ja palveluiden hinnoista. Käyttäjältä vertailusivustot vaativat kuitenkin kriittisyyttä. Verkon hintavertailupalvelut toimivat näppärästi ostopäätöksen tukena. Kirjoitat vain tuotteen vertailupalvelun hakuriville ja saat välittömästi puhelimen tai tietokoneen näytölle tuotelistan eri nettikauppojen hinnoilla varusteltuna.

 • Vikasietotila: Muunna tabletti tietokoneeksi helpoin vinkein

  Tabletti toimii myös kannettavana tietokoneena

  Taulutietokone eli tabletti suunniteltiin käytettäväksi tietokoneen rinnalla. Fiksusti varusteltuna tabletti voi kuitenkin kasvaa oikeaksi kannettavaksi tietokoneeksi. Tabletin arkiset hyödyt ovat selviä. Kädessä pideltävä, välittömästi käynnistyvä ruutu sopii hienosti kevyeen netin selailuun, sähköpostien ja kirjojen lukemiseen sekä tietysti pelaamiseen ja videoiden katseluun.

Media- ja digitaidot