Hyppää pääsisältöön

Isabella: Sä teet kaiken ihan väärin! Sä et ajattele yhtään!

isabella blogi logo
isabella blogi logo Kuva: Yle au pairit australiassa

Isabellan blogin ensimmäiset sanat. Miten ensihuuma vaihtui vaikeisiin hetkiin.

"En voi uskoa, että oon nyt oikeasti Australiassa. Vielä pari päivää sitten olin lukiossa ja luin ylppäreihin. Nyt ylppärit on ohi, oon Australiassa ja elämä alkoi ♥

Viimeisenä yönä Suomessa, juuri ennen lentokentälle lähtöä, löysin pienen rypistyneen paperinpalan, johon olin kirjoittanut epäselvällä käsialalla listan unelmista jotka haluan saavuttaa.

Yksi unelmistani oli muuttaa Australiaan. Yllätyin lukiessani tekstiä, että olin jo niin pienenä halunnut muuttaa Australiaan.
Isabella rannalla
Tää ranta on niin ihana... jos saisin kaikki mun rakkaat sieltä Suomesta tänne, voisin asuu täällä ikuisesti. Isabella rannalla Kuva: Yle au pairit australiassa

Olin kirjoittanut listan 12-vuotiaana. Yksi unelmistani oli muuttaa Australiaan. Yllätyin lukiessani tekstiä, että olin jo niin pienenä halunnut muuttaa Australiaan. Nyt ainakin se unelma toteutuu ja voin laittaa ruksin listaan.

Hihi, kiva että löysin listan juuri ennen lähtöäni… Olin jo unohtanut kirjoittaneeni koko listan :D Ainakin yksi lapsuuden unelma on nyt sitten toteutunut ♥

Tuntuu niin hassulle, että oon nyt oikeasti MUUTTANUT tänne, enkä oo täällä vain lyhyellä lomamatkalla.

En olisi uskonut, että näin kauniissa paratiisissa mulla voisi olla näin kova koti-ikävä. Vaikka täällä on ihanat rannat, parhaat shoppailu-mahdollisuudet, ystävällisiä ihmisiä, mutta ne rakkaimmat on kaukana maailman toisella puolen, niin sydämessä on sellainen tyhjä tunne.

Mulla on kauhee ikävä mun perhettä ja bestiksii ♥ Mutta onneksi tiedän, että ne pysyy siellä ja nään ne heti kun tuun takas.

Sanonta ”aidossa ysvävyydessä ei ole kyse erottamattomuudesta, vaan siitä, että vaikka meidät erotetaan, niin mikään ei muutu” sopii niin hyvin meidän tilanteeseen.

On lohduttavaa tietää, että vaikka ollaan kaukana toisistamme ja mahdollisesti ei tulla näkemään toisiamme vuoteen, ystävyyssuhteet ei heikkene, vaan ne vaan vahvistuu tän kokemuksen kautta ♥

Oon ollut nää muutamat ekat päivät täällä Austraaliassa aika yksinäinen, koska oon ollut aamusta iltaan töissä, (eli en tunne muita ihmisä täältä kuin tän perheen), ja Kelly (perheen äiti) sanoi jo heti kolmantena päivänä, että olisi parempi jos en olisi siellä.

Eli ainoat ihmiset jotka tunnen täällä Austraaliassa ajattelevat, että olisi parempi jos en olisi täällä… Se vaan lisää yksinäisyyden tunnetta.

Tiedän että Kelly ei ole tahallaan mulle ilkeä. Hän vaan purkaa kiireisenä ihmisenä stressiään ja ahdistustaan muhun. Musta kuitenkin se, että hän ei ole ehtinyt juoda aamukahviaan ei ole riittävän hyvä syy tiuskia mulle.

Tuntuu että mitä ikinä mä teen, se ei oo riittävän hyvää Kellylle.

Vaikka Kelly välillä tiuskii ja piikittelee mua, tykkään Kellystä, koska Kellyssa on myös se herttainen puoli. ♥ Oon vaan alkanut hieman pelkäämään häntä, koska hänen mielialansa vaihtelee niin nopeasti etten osaa ennakoida milloin hän suuttuu.

Ekaksi hän saattaa kutsua mua ”darling” ja olla hyvällä tuulella, pian se saattaa taas suuttua ja sanoa, että olisi parempi jos en olis siellä.

Hän sanoi, että oli tilannut au pairin mutta ei saanut au pairia, vaan 18-vuotiaan tytön. Mutta mähän oon 18-vuotias tyttö…

Ja en tiedä mitä töitä oon sitten tehnyt, jos en au pairin töitä. Oon ollut aamusta iltaan lasten kanssa. Kelly sanoo, että musta ei oo apua, mutta mun on vaikea käsittää sitä, koska kuka sitten olisi ollut lasten kanssa silloin kun Kelly ja Brad on töissä, jos en mä??

Tuntuu että mitä ikinä mä teen, se ei oo riittävän hyvää Kellylle. Tietenkään en ole täydellinen au pair ja teen virheitä, ja ymmärrän Kellyä, että hän on pettynyt muhun…

Toivoisin vaan, että Kelly ymmärtäisi, että en heti ensimmäisenä aamuna voi osata kaikkia asioita täydellisesti… Joka päivä yritän kuitenkin parhaani.

Heti kun herään mulla on sellanen ahdistus sydämessä… pelkään, että teen taas jotain vahingossa väärin ja Kelly suuttuu mulle.

Susta on vain haittaa. Olisi parempi jos et olisi täällä!!

Esimerkiksi yhtenä iltana kun mulla olisi pitänyt olla vapaa-aikaa, leikin Lillyn kanssa ja sen jälkeen siivosin hänen huonettaan. Ajattelin, että haluan auttaa Kellyä, niin päätin mennä tiskaamaan, vaikka olin alunperin ajatellut käyttää vapaa-iltani rannalla.

Kun olin tiskaamassa Kelly tuli mun luo suuttuneena ja sanoi: ”Isabella sä teet kaiken ihan huonosti! Sä teet kaiken ihan väärin! Sä et ajattele yhtään! Sä et voi nyt tiskata, koska mä alan kohta laittamaan ruokaa ja sä olet vain tiellä. Mene huoneeseesi. Tää koko au pair -juttu on vaan ajanhukkaa. Susta ei ole apua. Susta on vain haittaa. Olisi parempi jos et olisi täällä!!”

Olin ihan shokissa, koska olin vain halunnut auttaa.

Olisi ollut kiva jos hän olisi voinut ilmaista asiansa vähän kauniimmin... Enhän mä voinut tietää, että hän aikoo laittaa ruokaa, koska hän ei ollut kertonut asiasta aiemmin, eikä meillä ole ollut säännöllistä ruokarytmiä.

Toivon, että vielä joku päivä Kelly on iloinen siitä, että asun täällä. Haluan aidosti olla Kellylle avuksi, enkä taakaksi. Oon kiitollinen koko perheelle siitä, että he ovat ottaneet mut luokseen asumaan.

Oon erityisen kiitollinen Bradille, koska se tietää, että Kelly on ollut mulle tosi tiukka, ja se yrittää välillä rohkasta mua. Kelly on ihana♥ ja koko perhe on ihana, mutta Kelly purkaa pahaa oloaan muhun, ja musta tuntuu että en kestä sitä enää…

SEURAA au paireja myös Facebookissa ja Instagramissa: @aupairit.

Kommentit