Hyppää pääsisältöön

TOIVEPOSTAUS: Tietopaketti oman hevosen hankinnasta

Ystäväni Hevonen
Ystäväni Hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Moni on toivonut lisää tietoa oman hevosen hankinnasta. Ystäväni Hevonen kokosi tietopaketin, jossa käsitellään oman hevosen hankintaan liittyviä vaiheita ja yleisimpiä kysymyksiä.

Hankkisiko oman hevosen?

Ihan alkuun pitää miettiä tarkkaan, onko todella valmis oman hevosen tuomaan vastuuseen. Täytyykö hevosen olla oma vai voisiko se olla ylläpito- tai vuokrahevonen? Mitä tavoitteita olet asettanut omalle ratsastuksellesi? Omat tavoitteet vaikuttavat ratkaisevasti hevosen valintaan. Aiheesta löydät lisää alla olevasta linkistä:

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/25/hankkisinko-oman-hevosen

Mitä kaikkea oma hevonen vaatii?

Oma hevonen vaatii paljon enemmän kuin vuokra- tai ylläpitohevonen. Tärkeintä on, että hevosen ylläpito on taloudellisesti mahdollista. Lisäksi oma hevonen vaatii paljon aikaa. Tallilla on käytävä, vaikka olisi koulu- tai työkiireitä.

Hevosen hyvinvointia koskevat perustietämys tulee myös olla hyvin hallussa. Kaikkea ei tietenkään voi etukäteen tietää ja opetella. Siksi on hyvä miettiä etukäteen, kenen puoleen kääntyä silloin kun tarvitsee apua. Lisää voit lukea täältä:

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/25/oma-hevonen-vaatii-rahaa-ja-aikaa-tietoa-ja-tukea

Ostetaan unelmahevonen

Hevosen ostossa tärkeintä on se, millaisen hevosen ostaa. Liikkeelle voi lähteä miettimällä omia tavoitteitaan. Mikä on sinulle ratsastuksessa tärkeintä? Täydellistä pakettia ei välttämättä löydy, joten kannattaa etukäteen varautua kompromisseihin. Lue lisää linkistä:

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/25/ostetaan-unelmahevonen

Älä osta sikaa säkissä, tee ostotarkastus

Ostotarkastus on usein viimeinen etappi ennen ostopäätöstä. Mikään laki ei velvoita ostotarkastuksen tekemistä, mutta se on kaikkien kaupan osapuolten kannalta hyödyllistä. Tarkastuksessa eläinlääkäri määrittelee hevosen yleiskunnon. Enemmän tietoa ostotarkastuksesta löydät täältä:

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/25/ala-osta-sikaa-sakissa-alaka-hevosta-ilman-ostotarkastusta

Vinkkejä koeratsastukseen:

Kun sopiva ehdokas on löytynyt, seuraa koeratsastus. Mitä kaikkea koeratsastuksessa olisi hyvä ottaa huomioon? Voiko pyytää toista koeratastusta, jos jokin jäi mietityttämään? Vastaukset näihin kysymyksiin löytyvät alla olevasta linkistä:

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/30/koeratsastuksen-kootut-ohjeet

Nuori ja raaka, vai vanha ja kokenut?

Yksi haluaa haastetta nuoresta hevosesta, toinen etsii osaavaa konkaria. Yleensä ikä ja koulutustaso kulkevat käsi kädessä. Mitä vanhempi, sitä osaavampi. Mutta myös mitä osaavampi, sitä kalliimpi.

Paras hinta-laatusuhde on yleensä nuoressa hevosessa, jolla ei ole vielä kisattu. Hevosen kehittyminen voi kuitenkin viedä aikaa. Jos haluaa heti kisaamaan täysillä, kannattaa miettiä onko kokematon hevonen paras vaihtoehto. Lisää tästä aiheesta löydät täältä:

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/30/nuori-ja-raaka-vai-vanha-ja-kokenut

Ystäväni Hevonen
Ystäväni Hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen
Ystäväni Hevonen
Ystäväni Hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Ulkoasua muokattu 25.11.2016

Kommentit
 • SUMMERIN PODCASTSARJASSA KYSYTÄÄN "ONKS KAIKKI OK?"

  17-vuotias Milla selvittää podcastsarjassa tunnetilojaan.

  “Kaikki ok?" -podcastsarjassa 17-vuotias Milla Solaranta pohtii elämänsä suuria tunnetiloja ja päästää kuulijan kurkistamaan tunne-elämänsä syövereihin.

 • Kesä ilman pomoa?!

  Miltä tuntuisi olla yrittäjä ja oma pomosi?

  Oletko unelmoinut oman rantakahvilan pitämisestä parhaan kaverin kanssa? Tai miettinyt, miten saada kaveriporukalla rahat kokoon yhteistä reissua varten?

 • Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume kävi viime kesänä todistetusti oikeissa töissä. Te halusitte nähdä lisää ja saamanne pitää. Toinen kausi Tumen oikeita töitä löytyy nyt Areenasta.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.