Hyppää pääsisältöön

Sipilä ei maksa osinkoveroja, koska ei saa osinkoja

Juha Sipilä, yle tv1
Juha Sipilä, yle tv1 juha sipilä

Maanantaina 7.3.2016 lähetetyssä MOT -ohjelmassa ”Kapitalistin tilipäivä” käsiteltiin suomalaisten pörssiyritysten vuoden 2015 tuloksia ja niistä keväällä 2016 jaettavia osinkoja ja niihin kohdistuvaa verotusta.

Ohjelmassa käsiteltiin myös ns. vakuutuskuoria. Siinä yhteydessä kerrottiin, että myös Suomen pääministerillä Juha Sipilällä on omaisuutta sijoitettuna vakuutuskuorien alle.
Ohjelmassa tehtiin johtopäätös, että pääministeri Juha Sipilä ei maksa veroja vakuutuskuoriin kertyvistä osinkotuloista tänä keväänä.

Ohjelman Sipilää koskenut kohta on saattanut synnyttää mielikuvan, jonka mukaan järjestelyssä syyllistytään veronkiertoon. Vakuutuskuoriin sijoittaminen on kuitenkin laillista toimintaa.

Sipilä ei maksa tänä keväänä osinkoveroja, koska hänen ei kuuluisikaan niitä maksaa.

Vakuutuskuorien tuotoista maksetaan verot silloin kun niistä otetaan tuottoja ulos. Tuolloin niihin kohdistuu tavanomainen pääomaverotus. Tuotoissa ei eritellä sitä, onko tuotto kertynyt osingoista, korkotuotoista, kiinteistötuotoista tai muusta.

Sipilä luopui suorista osakesijoituksista vuonna 2013. Sipilän vakuutuskuorien sisällä ei myöskään ole suoria osakesijoituksia, vaan osakesijoitukset ovat ns. ”alakoreissa”.

 • MOT:n toimittaja ei syyllistynyt kunnianloukkaukseen Patria-tapauksessa

  ”Vahvat perusteet pitää totena.”

  Helsingin syyttäjänvirasto on tehnyt päätöksen syyttämättä jättämisestä MOT:n toimittajaa Magnus Berglundia vastaan. Berglundia on poliisitutkinnassa kuultu epäiltynä törkeästä kunnianloukkauksesta liittyen MOT:n Totuus Patriasta (2008) ja Totuus Patriasta 2 -ohjelmiin (2012).

 • EU-parlamentin työryhmä selvittää meppien kulukorvaukset

  Mepeille 50 000 € vuodessa ilman valvontaa

  Euroopan parlamentin puhemies on koonnut työryhmän selvittämään euroedustajien vuosittaisen 50 000 euron suuruisen potin käyttöä. Työryhmän on määrä saada selvitys valmiiksi lokakuuhun mennessä.

 • Operaattorin ei tarvitse paljastaa liittymän omistajaa

  Tekijänoikeuskarhujen lähettäjille tappio.

  Markkinaoikeuden tuoreen päätöksen mukaan teleoperaattorin ei tarvinnut paljastaa elokuvaa netissä jakaneen henkilön yhteystietoja. Markkinaoikeuden linjauksen jälkeen elokuvan tekijänoikeuksien omistajien on jatkossa aiempaa vaikeampaa tavoittaa tekijänoikeuksien loukkaamisesta epäiltyjä henkilöitä.