Hyppää pääsisältöön

Seitsemän syytä fanittaa Suomen ensimmäistä some-julkkista, Benjaminia

Benjaminin nousukiito alkoi Instagramista vuonna 2013. Nyt musiikkia tekevä komistus on suosittu aina Espanjaa ja Yhdysvaltoja myöten.

Benjamin Peltonen // Kuva: Warner Music

Vuonna 2013 mediassa kummasteltiin 16-vuotiasta suomalaispoika Benjamin Peltosta, jolla oli kuvapalvelu Instagramissa noin 80 000 seuraajaa. Kuka ihme hän oikein on, kysyttiin.

Nyt, vuonna 2016, Peltosella – joka kulkee nykyään artistinimellä Benjamin – on Instagramissa 325 000 seuraajaa. Lisäksi hän on julkaissut neljä kappaletta ja hänestä on tehty 20-osainen minisarja, Yhdysvalloissa kuvattu Benjamin Peltonen: Alaston päiväkirja.

Ei mikään turha kaveri. Alla seitsemän syytä, joiden vuoksi Benjamin on hieno mies – ja joiden vuoksi häntä on syytä fanittaa.

1. Benjamin on somen söpöin suomalainen

Benjamin on ensimmäinen suomalainen, josta tuli julkkis sosiaalisessa mediassa ulkonäkönsä vuoksi.

Avaa Instagram postaus

Tällä hetkellä Benjamin on viidenneksi seuratuin suomalainen Instassa. Häntä enemmän seuraajia on vain valokuvaaja Konsta Punkalla, tatuointiartisti Sara Fabelilla, Isac Elliotilla ja Robinilla.

2. Bemmu pitää huolta itsestään

Benjaminin ulkonäkö ei rajoitu pelkkiin komeisiin kasvoihin. Bemmu on selvästi pumpannut rautaa ja valuttanut hikeä spinning-pyörän satulaan. Alaston päiväkirja -sarjassa hän lausui seuraavan mietelauseen liittyen vartaloonsa:

Benjamin Peltonen // Kuva: Warner Music

3. Mietelause sai jatkoa kappaleen muodossa

Hyväkuntoisena nuorukaisena Bemmu arvostaa vastakkaisen sukupuolen edustajia, jotka hänen tavoin pitävät huolta itsestään. Poppari julkaisi maaliskuun alussa Body-nimisen kappaleen, jossa hän haikailee naisesta, jolla on uskomaton vartalo.

4. Benjamin hengailee häikäilemättömästi ilman paitaa

Body-sinkun kannessa Benjamin keikaroi koko komeudessaan ilman paitaa. Myös hänen Instagram-otoksensa ovat toisinaan paljastavia, jopa rohkeita.

Rohkenisitkovat monet suomalaiset 19-vuotiaat nuorukaiset jakamaan kuvia itsestään ilman paitaa – ja vieläpä niin, etteivät he nolaa itseään? Benjamin pystyy siihen.

Avaa Instagram postaus

5. Benjamin on Espanjan suosituin suomalaisartisti

Benjamin on viettänyt ahkerasti aikaa Espanjassa. Ja miksipä ei viettäisi: Bemmu sanoi 10. maaliskuuta Enbuske, Veitola & Salminen -talk show'ssa, että hän on Espanjassa huomattavasti suositumpi kuin Suomessa. Artisti oli esimerkiksi pohtinut, keitä hänen hotellinsa nurkilla parveilleet fanit olivat tulleet tapaamaan.

Vastaus oli, että Benjaminia.

Benjamin osallistui jo viime vuonna espanjalaisen Los Interrogantes -sivuston haastatteluun, jossa hänen tuli tunnistaa espanjalaisia henkilöitä. Tunnistaminen meni vähän niin ja näin, mutta muuten Benjamin suorastaan säkenöi. Tietenkin.

Benjamin on myös vieraillut platinaa myyneen espanjalaisen tyttöbändi Sweet Californian kappaleilla.

6. Benjaminin Instagram-tili on oikeasti siisti

Perustuuko Benjaminin Insta-suosio sittenkään pelkkään ulkonäköön? Benjaminin tili on nimittäin muutenkin todella estettinen. Näkee, että kuviin on käytetty vaivaa. Kuvat ovat pääsääntöisesti teräviä, sopivan värikkäitä ja selkeitä.

Kuvakaappaus // Kuva: Instagram.com / benjaminpeltonen

7. Ilman Benjamin Peltosta tätä biisiä ei olisi

YleX:n Jenni "Jenspa" Poikeluksen ja Alma Hätösen timanttinen PH-arvot-yhtye on tehnyt kappaleen Benjaminin innoittamana. Kappaleen nimi on oivaltavasti Benjamin.

Lue myös:

”Kuulostamatta pinnalliselta, mutta alle 20 000 on keskiarvoa huomattavasti pienempi tykkäysmäärä” – tällaista on somettaa, kun seuraajia on satojatuhansia

Suomalaispoppari Benjamin saa tytöt kirkumaan Espanjassa – duetto hittibändin kanssa

Kahdeksan ajatusta, jotka opimme Instagram-suosikki Benjaminilta