Hyppää pääsisältöön

Tulevat pönttötalkoot

Sinitiainen pöntöllä.
Sinitiainen pöntöllään. Sinitiainen pöntöllä. Kuva: Pekka Salmi Sinitiainen,miljoona linnunpönttöä

Katso tästä, missä voit rakentaa itsellesi pöntön, jonka kanssa osallistua Miljoona linnunpönttöä -kampanjaan. Jos oma tapahtumasi puuttuu vielä listasta, ilmoitathan siitä meille vaikkapa jutun kommenteissa. Mieluusti viikkoa ennen tapahtuma-aikaa. Mukavia hetkiä!

Toukokuu

6.-7.5.2017 Pönttötalkoot Kuusankoskella lauantaina ja sunnuntaina klo 10-14. Kymin Nikkarit järjestää perheiden yhteiset askartelupäivät puutyöpajalla. Patosillantie 1, 45700 Kuusankoski

20.5.2017 lauantaina, Suomen luonnon päivänä, Suomen luontokeskus Haltiassa, Espoossa, rakennetaan pöntöjä kottaraisille ja tiaisille klo 10-14. Saman päivänä Haltiassa on myös Ravintolapäivän tapahtuma metsässä ”Safkaa skutsis” klo 12-16, sähköautojen latauspisteiden avajaiset ”Lataudu luonnossa” klo 10-16. Lue lisää.

20.5.2017 Kalajoen meriluontokeskuksella tehdään pönttöjä leppälinnuille ja tiaisille klo 10-15. Tule juhlimaan keväistä luontoa ja Meriluontokeskuksen 10-vuotisjuhlaa! Lue lisää.

20.5.2017 Retkeilykauden avajaiset ja pönttötalkoot Neitvuoren luonnonsuojelualueella, Mikkelissä, klo 9.30-16. Lue lisää.

20.5.2017 Koveron perinnetilalla, Seitsemisessä, järjestetään pönttötalkoot klo 10-15. Ohjelmassa myös hyönteishotellien rakentamista luontokeskuksella. Lue lisää.

20.5.2017 Kolin luontokeskus Ukkossa pönttötalkoot klo 10-15. Oppaan johdolla pääset tutustumaan kevätluonnon kasveihin ja Martat antavat villiyrttineuvontaa. Lue lisää.

20.5.2017 Hämeen luontokeskuksessa, Tammelassa, pönttötalkoot klo 10-16. Materiaaleina käytetään kansallispuistojen palvelurakenteiden rakentamisesta jääneitä pieniä laudan pätkiä, jotka muuten menisivät poltettavaksi - näin saamme hyvin tarpeelliseen hyötykäyttöön kaikki jämälaudatkin. Ota mukaasi leppoisa asenne ja tule rakentamaan kolopesijöille uusia koteja! Lue lisää.

20.5.2017 Kuhmossa, Luontokeskus Petolassa tehdään pönttöjä tiaisille, kirjosiepoille ja telkille klo 10-14. Pönttöpäivässä perehdytään erilaisiin linnunpönttöihin ja niiden asukkaisiin. Lue lisää.

20.5.2017 Oulangalla, Kuusamossa, r akennetaan pönttöjä, villinnytään Oulangan kansallispuiston keväästä, kuunnellaan lintujen konserttia ja havaitaan kasvien herkkää kauneutta klo 11-15. Lue lisää.

Kommentit
 • Kuka pöntössäni asuu?: Uuttukyyhky

  Koiraan soidinääni on kaksitavuinen ”huu-uh huu-uh…”.

  Kesykyyhkyn kokoinen uuttukyyhky on sinertäväharmaa. Rinta on viininpunertava, ja siivellä on kaksi mustaa poikkijuovaa. Koiraan soidinääni on kaksitavuinen ”huu-uh huu-uh…”.

 • Lintumaailman vähenevä "aatelisto": Käki

  Kukkuva soidinääni ”kuk-kuu, kuk-kuu”.

  Käki on naakan kokoinen mutta paljon hoikempi, haukkamaisen pitkäpyrstöinen mutta lyhytjalkainen. Selkä on siniharmaa (naaraalla joskus punaruskea), vatsa tummaraitaisen valkoinen. Piilottelevan ja varovaisen käen huomaa helpoiten koiraan kukkuvasta soidinäänestä ”kuk-kuu, kuk-kuu”.

 • Äänestä parhaat nimet viirupöllökaksosille!

  Ranuan viirupöllönpoikaset saavat nimensä sunnuntaina 21.5.

  Ranuan viirupöllönpoikaset saavat nimensä suorassa lähetyksessä sunnuntaina 21.5. Pöllönpoikasille tuli yli 500 nimipariehdotusta, joiden joukosta raati valitsi viisi suosikkiaan. Nyt te pääsette äänestämään lopullisesta valinnasta!

Uusimmat sisällöt - Miljoona linnunpönttöä