Hyppää pääsisältöön

Vanhempien seksikoulu osa 9: Rakastele!

Hyväily ja koskettaminen kertovat arvostamisesta ja toisen ihmisen hyväksymisestä. Ne kuuluvat myös rakasteluun olennaisena osana. Kosketuksella, kehon painolla ja otteen voimakkuudella voi kertoa kumppanille omasta läsnäolosta, luoda turvallisuuden tunnetta ja kertoa myös toiveita. Myös itsensä hyväily ja koskettaminen kannattaa - sekä yksin että yhdessä kumppanin kanssa.

Tehtävä: Rakastele!

Erilaisia asentoja kokeilemalla ja soveltamalla voi löytyä uusia rentoja ja mukavia tapoja hyväillä kumppania. Koskettamalla ja hyväilemällä voi löytää yhteyden toiseen ja se on helppo tapa kertoa arvostuksesta.

Intiimi hyväily on seksiä. Hyväily yhdistettynä yhdyntään on monelle erityisen kiihottavaa ja mahdollistaa myös orgasmin. Erogeenisten alueiden hyväilyssä asennoilla on merkitystä. On kuitenkin täysin yksilöllistä, millaisessa asennossa on hyvä olla ja missä hyväily tuntuu erityisen hyvältä.

Rakastelun aikana kosketus voi olla vaeltavaa, etsivää, ohjaavaa tai jopa vaativaa. Kokeilkaa ja kertokaa toisillenne, mikä tuntuu hyvältä. Varmat otteet luovat turvallisuuden tunnetta ja viestivät, että tässä hetkessä voi olla levollisin mielin. Kannattaa muistaa, että myös miehet pitävät hyväilystä, silittelystä ja voimakkaammastakin otteesta.

Marja Hintikka Live, Vanhempien seksikoulu
Marja Hintikka Live, Vanhempien seksikoulu vanhempien seksikoulu

Vanhempien seksikoulun aikaisemmista jaksoista Halaa!, Suutele!, Hyväile! ja Kosketa! voi olla hyötyä rauhallisen läsnäolon saavuttamiseksi. Myös suulla voi hyväillä niin ihoa kuin sukupuolielimiä. Tähän löytyy vinkkejä Käytä suuta! -jaksosta.

Erilaisia asentoja

1. Takaapäin

Marja Hintikka Live, Vanhempien seksikoulu
Marja Hintikka Live, Vanhempien seksikoulu vanhempien seksikoulu

Nainen nousee polviseisontaan. Mies pystyy tässä hyväilemään rintoja, vatsaa, lantiota ja sukupuolielimiä kokonaisuudessaan. Miehen penis osuu paremmin G-pisteeseen, kun nainen nousee konttausasennosta polviseisontaan.

2. Takaapäin vatsamakuulla

Marja Hintikka Live, Vanhempien seksikoulu
Marja Hintikka Live, Vanhempien seksikoulu vanhempien seksikoulu

Nainen on hajareisin, mies jalkojen välissä tai nainen jalat suorana ja mies hajareisin. Mies nojautuu naisen päälle kädellä alustasta tukien. Toisen käden mies siirtää alakautta naisen sukupuolielimille. Tässä pystyy hyväilemään lähinnä sukupuolielimiä ja kyseinen asento voi olla jatkona edelliselle polviseisonta-asennolle. Penis työntyy hyvin syvälle ja stimuloi kohdunkaulan aluetta kun polviseisonnassa stimulointi kohdistuu G-pisteeseen. Asento antaa turvallisuuden tunteen, koska miehen paino ja ihokontakti luo sopivan painontunteen koko kehoon.

3. Takaapäin molemmat selinmakuulla

Marja Hintikka Live, Vanhempien seksikoulu
Marja Hintikka Live, Vanhempien seksikoulu vanhempien seksikoulu

Mies on selällään, nainen siirtyy ratsastusasentoon selkä mieheen päin ja nojautuu makaamaan miehen päälle. Mies pystyy tässä hyväilemään rintoja, vatsaa, lantiota ja sukupuolielimiä kokonaisuudessaan. Penis stimuloi hyvin G-pistettä, mutta ei uppoa kovin syvälle. Rauhallinen ja rento asento molemmille. Asennossa nainen määrää tahdin ja tämä ns. alistumisen tunne voi toimia miehelle lisäkiihottimena. Nainen voi myös hyväillä miehen kiveksiä tai rintaa.

4. Lähetyssaarnaajan muunnelma

Marja Hintikka Live, Vanhempien seksikoulu
Marja Hintikka Live, Vanhempien seksikoulu vanhempien seksikoulu

Mies on polviseisonnassa naisen jalkojen välissä. Mies pystyy tässä hyväilemään rintoja, vatsaa, lantiota ja sukuelimiä kokonaisuudessaan.

Hyväile myös suulla

Nautintoa erityisesti naiselle

Imeminen
Nainen on selällään. Asennossa voi olla myös hieman pää alaspäin. Tyyny on hartioiden ja pään alla, jalat ja keskivartalo hieman koholla. Partneri imee häpyhuulia ja klitorista kevyesti, leveällä otteella. Imu antaa eri tavalla kiihottavan tuntemuksen kuin nuoleminen. Näitä voi ja kannattaa yhdistää. Sormia voi käyttää G-pistettä stimuloimaan.

Ratsastus
Nainen ratsastaa miehen suun päällä. Naisen ollessa pystyasennossa verta pakkautuu alapään kudoksiin, mikä voi lisätä tuntemuksia. Nainen voi olla selkä tai kasvot mieheen päin. Asennot tuntuvat hieman erilaisilta, koska kieli ja paine tulevat eri kulmista. Mies voi käyttää Käytä suuta! -jaksosta tuttuja tekniikoita tai yhdistellä niitä. Kieltä voi pitää mahdollisimman leveänä ja liikuttaa hitaasti ylös-alas ja sivulta sivulle tai antaa naisen itse liikkua omaan tahtiinsa. Naisella on tässä asennossa kontrolli.

Nautintoa erityisesti miehelle

Nieleminen
Nainen ottaa miehen peniksen suuhunsa, kun penis ei vielä seiso. Nainen yrittää niellä penistä, jolloin penikseen tulee pieni vedon tunne. Rentona penis on hyvin tuntoherkkä ja yleensä tekniikka saa miehen kiihottumaan nopeasti. Asennon tulisi olla kummallekin mukava - esimerkiksi niin, että mies on selinmakuulla ja nainen polvillaan vieressä tai jalkovälissä tai niin, että mies on polviseisonnassa naisen vieressä kasvojen kohdalla ja nainen selällään tai kyljellään.

Syväkurkku
Hyväily voidaan aloittaa kuten nieleminen. Kun penis on kovettunut ja työntyy kurkkuun asti, on oksennusrefleksi mahdollinen. Tätä pystyy hillitsemään hengittämällä vain nenän kautta ja samalla aktiivisesti nielemällä. On tärkeää, että mies pysyy passiivisena, työntämättä lainkaan tai pitämättä päästä kiinni, jotta nainen voi harjoitella rauhassa. Tehtävässä mies voi olla selällään ja nainen vieressä, naisen vasen kylki vasten miehen oikeaa kylkeä.

Tekniikkaa voi hioa yhdistämällä nuolemista ja nielemistä. Silloin peniksen työntyessä suuhun nainen tekee kielellään peniksen pintaan nopeaa sivulta sivulle tai pyörivää liikettä. Näin tehdään kahta erilaista tuntemusta samaan aikaan.

Bonusvinkkejä ja nautintoa molemmille

Takaapäin-asento mahdollistaa niskan, selän, pakaroiden ja peräaukon hyväilyn. Mikäli kumppaneiden fyysiset mitat antavat myöden, voi koskettaa myös rintoja ja nännejä. Ylävartalon voi konttausasennosta laskea myös alas, jolloin asento on rennompi ja peniksen hankaus tuntuu enemmän esimerkiksi emättimen aukolla.

Marja Hintikka Live, Vanhempien seksikoulu
Marja Hintikka Live, Vanhempien seksikoulu vanhempien seksikoulu

Lusikka-asento mahdollistaa muun muassa genitaalialueen hyväilyn ja sitä voi tehostaa nostamalla jalkaa ylöspäin, ikään kuin avata itseä toiselle. Asennossa ollaan kyljellään.

Meduusa-asento mahdollistaa läheisen katsekontakin. Asennossa istutaan sylikkäin ja kasvokkain. Kädet kiedotaan toisen ympärille. Asento on hyvin intiimi ja oikea syvään, tyydyttävään sisään työntymiseen. Kasvojen ja niskan hyväily onnistuvat asennossa hyvin.

Marja Hintikka Live, Vanhempien seksikoulu
Marja Hintikka Live, Vanhempien seksikoulu vanhempien seksikoulu

Vanhempien seksikoulun esiintyjät Saana ja Risto arvostavat kosketusta ja hyväilyä.

– Kosketus lisää mielihyvähormonin eli oksitosiinin eritystä molemmilla, mikä lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta. Kun on paljon seksiä, on myös paljon muunlaista läheisyyttä, pohtii Saana.

Risto puolestaan muistuttaa siitä, että koskettaminen tuntuu hyvältä myös miehestä.

– Mies tarvitsee naisen kättä arvostamaan ja hyväksymään hänet sellaisena kuin hän on. Rakastelun aikana kosketus myös antaa uusia ulottuvuuksia tuntemuksiin, muistuttaa Risto.

Artikkelia varten haastateltu: Tarja Santalahti, kliininen seksologi, psykoterapeutti, Väestöliiton Familia Oy sekä seksikoulun esiintyjät Saana ja Risto.

Uusimmat sisällöt - Marja Hintikka Live

 • Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

  Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita.

  Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista.

 • Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.

  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.

 • Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  Ei kiireelle, kyllä rennolle romantiikalle!

  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

 • Kestävyysliikunta lihottaa?!

  Timo Haikarainen ja kestävyysliikuntamyytti.

  Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta!

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan.

  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.

 • Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun.

  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.

 • Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä.

  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.