Hyppää pääsisältöön

Vokki pystyyn päivässä

UP Suomen toimitusjohtaja Mikko Uutela ja kehitysjohtaja Iiro Haimi.
UP Suomen toimitusjohtaja Mikko Uutela ja kehitysjohtaja Iiro Haimi. Kuva: Yle, MOT iiro haimi

Syys-lokakuussa 2015 Suomesta haki turvaa lähes 18 000 ihmistä. Suurin osa heistä saapui maahamme Haaparannan kautta. Maahanmuuttovirasto (Migri) lähetti Torniosta matkaan bussilasteittain turvapaikanhakijoita suuntana ympäripyöreästi etelä.

Osa busseista pysähtyi rapistuneen hoivakoti Myllyhovin pihalle Haminassa. Osa busseista taas kaarsi Kotkaan, hotelli Laikarin parkkipaikalle.

Myllyhovin omisti Haminan kaupunki ja Leikarin venäläinen yhtiö. Molemmat kiinteistöt välitti Migrille vastaanottotiloiksi nuorten, toimeliaiden miesten yritys UP Suomi Oy.

Etenkään UP Suomen toimitusjohtajan, haminalaislähtöisen Mikko Uutelan päätä ei palella. Ennen vastaanottobisneksiä Uutela on yhdistetty seikkailuihin mobiililuottokorttien ja avaruusturismin parissa.

UP Suomen toimitusjohtaja Mikko Uutela ja kehitysjohtaja Iiro Haimi kertovat Yleisradion kahvilassa, mitä kaikkea oli tapahtunut ennen kuin bussit Torniosta kaarsivat hätämajoitustilojen pihoille. Aikaa oli vähän ja tekemistä paljon.

"He pettivät meidät" – turvapaikanhakijoita majoittanut yritys hakee valtavia korvauksia Maahanmuuttovirastolta

Kommentit