Hyppää pääsisältöön

Ylen yhteistuotantoja palkittiin Tampereen elokuvajuhlilla

Ali Jahangiri ja pakolaiset
Dokumenttiprojekti: Tuntematon pakolainen (kuvassa oikealla Ali Jahangiri) Ali Jahangiri ja pakolaiset dokumenttiprojekti

Palkinnon saivat Virpi Suutarin Eleganssi sekä Hamy Remezanin Tuntematon pakolainen.

Vuoden parhaat lyhytelokuvat on jälleen palkittu Tampereen elokuvajuhlilla. Yli 30-minuuttisten kotimaisten elokuvien sarjassa pääpalkinnon sai Dokumenttiprojekti: Tuntematon pakolainen. Se voitti myös kotimaisen kilpailun yleisöpalkinnon. Elokuva nähdään Yle TV1-kanavan Dokumenttiprojektissa maanantaina 21.3. klo 21.30.

Hamy Ramezanin ohjaamassa elokuvassa koomikko Ali Jahangiri matkaa Kreikkaan rantautuvien pakolaisten kanssa halki Euroopan. Elokuva rakentuu pakolaisten tarinoista ja kohtaamisista, joita uutiskuvat eivät tavoita. Tuntematon pakolainen on Ylen ja ITV Studion Finlandin yhteistuotanto. Tuomariston mielestä “elokuva läpäisee poliittisesti ylikuumenneen aiheensa ja muotoilee merkittävän kuvan ihmisestä, ihmiskunnasta”.

Eleganssi (kuvassa Antti Herlin vasemmalla ja Heikki A. Reenpää)
Eleganssi (kuvassa Antti Herlin vasemmalla ja Heikki A. Reenpää) eleganssi

Kotimaisen kilpailun alle 30-minuuttisten elokuvien sarjan pääpalkinnon voitti Yle Teemalla 11.3. esitetty Eleganssi. Dokumentaarisen lyhytelokuvan herrasmiehistä peltopyymetsällä on ohjannut Virpi Suutari. Kyseessä on Ylen ja Euphoria Film Oy:n yhteistuotanto. Palkintoraadin mielestä Eleganssi on “riemastuttavan omintakeinen, sekä kohteitaan että älykkäitä katsojiaan kunnioittava”. Eleganssi on katsottavissa Yle Areenassa.

Tampereen elokuvajuhlat pidettin 9.-13.3. Kyseessä on Pohjoismaiden vanhin lyhytelokuvafestivaali.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua