Makkarasiili on klassinen, suomalainen verorahoilla tehty perinneherkku, joka nautitaan yleensä yksin kotona tai kokouksissa, lähinnä visuaalisesti.
Noin viikon uutisilta kysyttiin: “Miten makkarasiili valmistetaan?”, vaikka oikea kysymys olisi "Miksi?".
Makkarahan on elintarvikkeiden yhteiskuntasopimus. Kaikki raaka-aineet ovat sekaisin suolessa.
Tässä ohjeet siilitalkoisiin.
Ainesosat
Hanki itsellesi sipuliteemakkaraa tai jokin muu paksu pötkö sekä nakkeja.
Resepti
Muotoile makkara sopivaan muotoon. Älä tee siilille jalkoja, koska muuten se saattaisi kaatua. Ylijäämälihan voit lahjoittaa opiskelijoille.
Koverra siilin ruhoon sote-alueiden verran reikiä poralla, sormilla tai muulla vastaavalla työkalulla.
Asettele nakit varovasti runkoon. Toivo, että nakit ovat yhteistyöhaluisia ja sitoutuvat asetettuun tavoitteeseen. Jos nakit eivät meinaa pysyä siilissä, poraa reikiä syvemmäksi tai uhkaile pakkolailla.
Kun olet päässyt puoleen väliin täytössä, "fist bumppaa" ystäväsi kanssa ja julista kaikille makkarasiilin olevan valmis. Tämän jälkeen jatka reikien täyttöä sinnikkäästi loppuun asti.
Viimeisenä silauksena voit lisätä makkarasiilille nenän leikkaamalla nakista palasen ja tehdä sille silmät nuppineuloista tai pippurista. Asettele makkarasiili halutessasi uuniin.
HUOM! Muista käyttää kohtuullista astemäärää paistaessasi makkarasiiliä tai se saattaa pamahtaa rikki.
VINKKI
Voit soveltaa #makkarasiili-reseptiä haluamallasi tavalla. Esimerkiksi mystisempi “yksinakkinen” makkarasiili on suosittu mm. lastenjuhlissa sekä Hengen ja Tiedon messuilla.