Hyppää pääsisältöön

Prisma: Kaksi samaa

Identtiset kaksoset ovat pitkään olleet tutkijoiden suosikkeja koehenkilöinä, koska heidän avullaan voidaan paljasta periytyvien ominaisuuksien ja ympäristön vaikutukset ihmisen geeniperimään.
Dokumentin ohjaaja Leora Eisen (oik.) ja sisarensa Linda Lewis ovat identtiset kaksoset. Identtiset kaksoset ovat pitkään olleet tutkijoiden suosikkeja koehenkilöinä, koska heidän avullaan voidaan paljasta periytyvien ominaisuuksien ja ympäristön vaikutukset ihmisen geeniperimään. prisma: kaksi samaa,Yle TV1

TV1 keskiviikkona 23.3.2016 klo 19.00 - 19.50, uusinta lauantaina 26.3. klo 14.05 ja tiistaina 29.3. klo 23.10
Yle Areenassa 30 päivää

Tutkijat ovat pitkään suosineet identtisiä kaksosia koehenkilöinä. Kaksosten avulla voidaan paljastaa periytyvien ominaisuuksien ja ympäristön vaikutukset ihmisen geeniperimään.

Dokumentin ohjaaja Leora Eisen on itse identtinen kaksonen. Jo äidin kohdussa Leoran ja hänen Linda-sisarensa sydämet löivät samaan tahtiin. Sisarukset ovat sittemmin jakaneet eri elämäntilanteet jopa päivälleen samaan aikaan.

Kokemus täydellisestä samankaltaisuudesta romahti, kun Leoran sisko sairastui leukemiaan. Kuinka he voivat olla geeniperimältään identtisiä kaksosia, kun vain toinen heistä sairastuu vakavasti.

Dokumentissa selvitetään, kuinka tutkijat hakevat nyt uusia vastauksia kaksosten geenien ja elämäntapojen eroavuuksista.

Two of a Kind. Tuotanto: Filmoption Internationale Inc., Kanada, 2015.

Lisää ohjelmasta

Kommentit