Hyppää pääsisältöön

Ylen Jessikka Aro ja Tom Kankkonen palkittiin journalistipalkinnolla

punainen palkintologo
punainen palkintologo suuri journalistipalkinto logo

Kaksi Ylen toimittajaa palkittiin Bonnierin Suurella journalistipalkinnolla. Jessikka Aron juttusarja Venäjän trollit Suomessa valittiin vuoden jutuksi ja Ylen ulkomaantoimittaja Tom Kankkonen valittiin vuoden journalistiksi.

Jessikka Aron Yle Kioskiin tekemä juttusarja Venäjän trollit Suomessa käsitteli palkintolautakunnan perusteluiden mukaan mukaan monipuolisesti Venäjän verkkopropagandaa ja yrityksiä vaikuttaa mielipiteisiin. Jutuista tehtiin myös huomiota herättäneet englannin- ja venäjänkieliset versiot. Juttujen jälkeen kansainvälinen media kiinnostui Jessikka Arosta ja hän on auttanut ihmisiä tutkimaan propagandan levittäjiä omissa maissaan. Juttujen seurauksena Aro on joutunut häirinnän, propagandakampanjan ja hiljentämisyritysten kohteeksi.

Yle Uutisten ulkomaantoimittaja Tom Kankkonen valittiin vuoden journalistiksi. Tom Kankkosen raportit ovat tuoneet palkintolautakunnan mukaan konfliktialueen tapahtumat käsin kosketeltavan lähelle suomalaisia television katselijoita ja radion kuuntelijoita. Kankkonen hakeutuu sinnikkäästi hankaliin paikkoihin, taustoittaa ja tarkistaa. Tiukoissakin tilanteissa ja järkyttävien ihmiskohtaloiden keskellä hän säilyttää rauhallisen, maltillisen ja luottamusta herättävän tyylinsä. Kankkonen palkittiin erityisesti Syyriaa, Irakia ja Turkkia koskevien raporttiensa takia.

Palkinnot julkistettiin tiistai-iltana 15.3. Vanhalla ylioppilastalolla juhlagaalassa. Suuren journalistipalkinnon on perustanut ruotsalainen kustannusyhtiö Bonnier. Se jakaa palkinnon neljässä sarjassa. Jokaisen palkinnon rahallinen arvo on 7 500 euroa.

Kaikki Suuren journalistipalkinon saajat