Hyppää pääsisältöön

Katso missä Ystäväni hevonen käy kylässä!

Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Ystäväni hevonen käy kahdeksalla tallilla sekä Hevoset-messuilla kevään 2016 aikana. Katso osuuko kiertue sinun naapuriisi, ja tule paikalle oppimaan lisää hevosista!

Yleisölle
Ystäväni hevonen kiertää luennoimassa kahdeksalla tallilla, tuoden mukanaan kiinnostavia hevosalan ammattilaisia. Kaikki tilaisuudet ovat Hevoset-messuja lukuun ottamatta ilmaisia, eikä niihin tarvitse erikseen ilmoittautua. Kaikki lähitalleilla käyvät tai vähän kauempaakin ovat tervetulleita tilaisuuksiin. Tilaisuuksien kesto on noin kaksi tuntia, ja sen aikana Ystäväni hevonen raportoi tilaisuudesta sosiaaliseen mediaan. Jos et halua tulla yleisössä kuvatuksi, informoithan siitä Ystäväni hevosen huppareita pitäville vastuuhenkilöille. Käythän myös edellisenä päivänä katsomassa Ystäväni hevosen Facebookin tai Instagramin mahdollisten muutosten tai tarkentavien ohjeiden varalta! Kaikissa tilaisuuksissa on mahdollisuus esittää kysymyksiä päivän aiheesta tai Ystäväni hevosesta. Saattaapa olla että muutama Ystäväni hevonen palkintokin arvotaan... Lue lisää kiertueesta.

Maaliskuu
Maaliskuun kyläilykohteissa luennoitsijana toimii sertifioitu urheilupsykologi, SRL:n toisen tason lajivalmentaja Anna Andersen. Anna puhuu luentonsa aikana motivaatiosta, tavoitteen asettamisesta, mielikuvaharjoittelusta ja itseluottamuksesta. Psyykkinen harjoittelu ei kuulu vain huippu-urheilijoille, vaan siitä voi hyötyä myös tuntiratsastaja. Annan luento on räätälöity siten, että se sopii kaiken tasoisille ratsastajille.

keskiviikko 23.3. klo 18 Enjalan talli, Kerava
Cafe Kavio maneesin yläkerrassa.
Luennoitsija Anna Andersen. Aiheena ratsastajan psyykkiset taidot.

torstai 24.3. klo 18 Ratsutila Wikner, Kirkkonummi
yksityistallin yläkerta
Luennoitsija Anna Andersen. Aiheena ratsastajan psyykkiset taidot.

Huhtikuu
Huhtikuussa urheilupsykologi Anna Andersen jatkaa uudella aiheella, ratsastajan tunnesäätelyllä. Annan luennossa paneudutaan keskittymiseen ja sen terästämiseen, tunteiden käsittelyyn ja hengitykseen. Luento on oivallinen jännityksestä tai ajoittaisesta pelosta kärsiville ratsastajille, mutta soveltuu kaiken tasoisille ratsastajille. Kiertueen viimeisellä luennolla paneudutaan ratsastuspelkoon, jännitykseen ja rimakammoon.

Huhtikuun toinen puhuja on tuomari ja valmentaja Pauli Riekkinen. Paulin luento on suunnattu kouluratsastajille tai sellaisiksi haluaville. Pauli kertoo kouluratsastuksesta tuomarin näkövinkkelistä ja antaa konkreettisia vinkkejä siihen, kuinka luokista saa kerättyä parhaat pisteet. Usein etenkin helpoissa luokissa pisteitä menee hukkaan helposti korjattavien virheiden takia. Vaikka vasta pohtisi kisoihin osallistumista, kannattaa Paulin innostava luento ehdottomasti käydä kuuntelemassa!

Huhtikuun kolmas puhuja on master-tason opettaja ja valmentaja Marja "Tytteli" Tetri-Rantanen. Tytteli paneutuu luennollaan esteratsastuksen perusteisiin ja avaa kisoissakin yleistyneiden taitoarvosteluluokkien perusteita. Tyttelin luento on oivallinen esteratsastus aloitteleville ja siinä jo hieman harjaatuneille ratsastajille.

Huhtikuun kolmas puhuja julkaistaan myöhemmin tällä viikolla!

lauantai 2.4. klo 12.30-13.00 Hevoset-messut, Tampere
Black Horse Ohjelmalava, E-halli
Ystäväni hevonen fanimiitti. Mahdollisuus ottaa yhteiskuvia, saada nimikirjoituksia ja osallistua Ystäväni hevonen palkintojen arvontaan. Hevoset-messut on maksullinen tapahtuma. Huomioi lyhyt aika!

sunnuntai 3.4. klo 13-13.30 Hevoset-messut, Tampere
Black Horse Ohjelmalava, E-halli
Ystäväni hevonen fanimiitti. Mahdollisuus ottaa yhteiskuvia, saada nimikirjoituksia ja osallistua Ystäväni hevonen palkintojen arvontaan. Hevoset-messut on maksullinen tapahtuma. Huomio lyhyt aika!

Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

keskiviikko 6.4. klo 18 Tolkinkylän ratsastuskoulu, Vantaa,
Ylästön kotiseututalo, Sienestäjänkuja 5, Vantaa
Luennoitsija Pauli Riekkinen. Aiheena koulurata tuomarin silmin. Huomioi paikka!

torstai 7.4. klo 18 Aulangon ratsastuskoulu, Hämeenlinna,
Valkoisen talon kerhotila
Luennoitsija Pauli Riekkinen. Aiheena koulurata tuomarin silmin.

keskiviikko 13.4. klo 18 Husön ratsastuskeskus, Helsinki,
tallin ratsastustupa
Luennoitsija Anna Andersen. Aiheena tunteiden säätely ratsastuksessa.

torstai 14.4. klo 18 Ypäjän hevosopisto, Ypäjä,
Opiston auditorio
Luennoitsija Anna Andersen. Aiheena tunteiden säätely ratsastuksessa. Huomioi paikka!

20.4. Kiviharjun tila, Valkeala,
maneesin kahvila
Luennoitsija Marja "Tytteli" Tetri-Rantanen. Aiheena esteratsastuksen perusteet.

21.4. Ratsastuskoulu Kartanon Talli, Osara,
Ratsastuskoulun maneesi
Luennoitsija Anna Andersen. Aiheena ratsastuspelko, rimakammo ja jännitys ratsastuksessa.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Kommentit
 • SUMMERIN PODCASTSARJASSA KYSYTÄÄN "ONKS KAIKKI OK?"

  17-vuotias Milla selvittää podcastsarjassa tunnetilojaan.

  “Kaikki ok?" -podcastsarjassa 17-vuotias Milla Solaranta pohtii elämänsä suuria tunnetiloja ja päästää kuulijan kurkistamaan tunne-elämänsä syövereihin.

 • Kesä ilman pomoa?!

  Miltä tuntuisi olla yrittäjä ja oma pomosi?

  Oletko unelmoinut oman rantakahvilan pitämisestä parhaan kaverin kanssa? Tai miettinyt, miten saada kaveriporukalla rahat kokoon yhteistä reissua varten?

 • Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume kävi viime kesänä todistetusti oikeissa töissä. Te halusitte nähdä lisää ja saamanne pitää. Toinen kausi Tumen oikeita töitä löytyy nyt Areenasta.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.