Hyppää pääsisältöön

"Homovaroitus" koko perheen merirosvoristeilylle – suomalaisia kehotettiin vaihtamaan retkeä

Suomalaisperhe sai Aurinkomatkoilta suosituksen perua osallistumisensa lomakohteen merirosvoristeilylle samalle risteilylle ilmoittautuneen homoseksuaaliryhmän vuoksi.

Tiedossa ei ole, vaihtoiko suomalaisperhe retkeä vai ei. // Kuva: Yle/ Petri Burtsov

Välillä on haastavaa muistaa, että elämme vuotta 2016.

Kanariansaarilla lomaa viettävä suomalaisperhe sai tiistaina 15. maaliskuuta erikoisen tekstiviestin Aurinkomatkojen oppaalta. Viestissä perhettä kehotettiin harkitsemaan, kannattaako heidän osallistua varaamalleen koko perheen merirosvoristeilylle, Yle Uutiset kertoo.

Harkisemisen syynä oli viestin mukaan se, että risteilylle osallistuu homoseksuaaleja.

"Sain juuri tiedon, että huomiselle merirosvoristeilylle on tehty iso ryhmävaraus homoseksuaaliryhmälle. Retken järjestäjä kysyy, että haluatteko silti osallistua (hän ei suosittele osallistumaan)? On myös mahdollista vaihtaa retki toiseen meriretkeen."

Toiminnan vastaista viestittelyä

Homoseksuaalien mainitseminen ei tiedottajan mukaan kuulu Aurinkomatkojen toimintaan.

- Tämä on täysin Aurinkomatkojen toiminnan vastaista. Kaikki asiakkaat ovat meille samanarvoisia, yhtiön viestinnästä vastaava Anniina Metsola sanoo Yle Uutisille

Metsola arvelee oppaan tarkoittaneen viestillään pelkkää hyvää. Silti ihmisten seksuaalinen suuntautuminen ei kuulu muille asiakkaille.

- Tällaisessa tapauksessa olisi mahdollisesti voinut mainita suuresta ryhmästä aikuisia. Joskus esimerkiksi vauhdikkaista polttariryhmistä on tullut palautetta jälkikäteen ja niinpä niistä voidaan viestiä etukäteen muille asiakkaille, Metsola kertoo.

Metsola kertoo, että tapaus on käsitelty laajasti ja siitä on otettu opiksi.

- Tällaisia viestejä ei enää laiteta.

Lue myös:

Setan puheenjohtaja Aamu-tv-sutkautuksestaan: "Hömpsönpömpsön on kuin musta t-paita: sopii kaiken kanssa"

Erikoinen moka mahdollisti Costa Rican ensimmäisen samaa sukupuolta olevien avioliiton – syntymätodistuksen mukaan toinen naisista on mies

Kalifornialainen koulu kielsi ”lesbopaidan” teinitytöltä – ja joutui perääntymään oikeusjutun jälkeen