Hyppää pääsisältöön

Laulaja Irina Saari: On raukkamaista uhkailla, kiristää tai lahjoa lapsia

Irina Saari
Irina Saari marja hintikka live

Yksi Suomen suosituimmista laulajista ja nainen monen hitin takaa, Irina Saari, on myös kahden lapsen äiti. Muusikkoperheen elämässä arki ja loma vaihtelevat sen mukaan, milloin äidillä on keikkoja. Lomalla ei ole pakko aina lähteä reissuun, vaan Saari pääsee irti töistä myös kotioloissa tai mökillä. Saari on Marja Hintikka Liven vieraana TV2:ssa maanantaina 21.3. klo 21.

Nimi: Irina Saari

Perhetilanne: Lapset 7-v. tyttö ja 5-v. poika, mies

Vanhempana olen… Pyrin olemaan johdonmukainen, kuunteleva ja rakastava.

Tärkein kasvatusperiaatteeni on… Olla aikuinen eli luotettava ja avoin lasten tarpeille.

Eniten minua on vanhemmuudessa yllättänyt... Se miten isoja tunteita lasten kanssa tuntee ihan jokaiselta äärilaidalta. Ja miten vaikeaa aikaa on hallita, kun on enemmän kuin yksi muuttuva tekijä.

Kun on oikein kiire, luovun ensimmäisenä… Järjestyksestä, vastahakoisesti kylläkin.

Menetän hermoni kun… Lapsista tulee eipäs-juupas possuja eikä mistään päästä yhteisymmärrykseen. Tai kun pitäisi olla jo jossain jompi kumpi päättää ryhtyä vielä askartelemaan.

En koskaan uskonut sanovani lapselleni ääneen… Minusta on raukkamaista uhkailla, kiristää tai lahjoa. Siitä huolimatta syyllistyn välillä johonkin niistä, vaikka tiedän, että seuraavana päivänä jälkikasvu kostaa ja käyttää samaa keinoa.

Silloin kun lapsi ei näe... Inventoin lasten kamoja, laitan rikkinäisiä leluja roskiin ja annan pois leluja ja vaatteita joita ei enää tarvita.

Kun saan lapset illalla nukkumaan... Laitan keittiön järjestykseen, räpellän puhelinta, katson jotain suosikki sarjoistani tv:stä/Netflixistä ja syön sohvalla.

Ärsyttävintä lapsissa on… Oma tahto. On ihanaa, että se on olemassa tietenkin, mutta se voisi useammin olla yhteneväinen minun tahtoni kanssa.

Hauskinta lasten kanssa on… Jutella mieltä askarruttavista asioista ja puuhastella ihan tavallisia juttuja.

Lisää ohjelmasta

Epämääräinen huussi
Epämääräinen huussi Kuva: freeimages.com/ Gerrit Prenger marja hintikka live,Eve Mantu,kysely (keskinäinen toiminta)
Satu Rämö kiipeää mäenrinnettä tyttärensä kanssa.
Satu Rämö kiipeää mäenrinnettä tyttärensä kanssa. Kuva: Björgvin Hilmarsson marja hintikka live,Eve Mantu,kysely (keskinäinen toiminta)
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta Kuva: Maria Ainamo kultainen venla
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio Kuva: (c) Photograph by Erich Lessing Marja Hintikka Live
Joulukuusi ja koristeineen.
Joulukuusi ja koristeineen. Kuva: Pixabay joulu

Uusimmat sisällöt - Marja Hintikka Live

 • Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

  Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita.

  Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista.

 • Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.

  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.

 • Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  Ei kiireelle, kyllä rennolle romantiikalle!

  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

 • Kestävyysliikunta lihottaa?!

  Timo Haikarainen ja kestävyysliikuntamyytti.

  Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta!

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan.

  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.

 • Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun.

  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.

 • Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä.

  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.