Hyppää pääsisältöön

Slamball on maailman siistein urheilulaji, joka saadaan yhdistämällä koripallo, trampoliinit ja jäätävät donkit

Jos koripallossa tapahtuvat donkitovat mielestäsi vähän tylsiä, kannattaa antaa mahdollisuus slamball-nimiselle lajille.

Milloin tätä herkkua nähdään Suomessa? // Kuva: Gotoenter / Wikipedia

Vuosi 2002 muistetaan muun muassa Justin Timberlaken Cry Me A River -kappaleesta ja Spider-Man -elokuvasta. Kyseinen vuosi pitäisi muistaa myös siitä, että maailman siistein urheilulaji pääsi ensimmäistä kertaa televisioon.

Lajin nimi on slamball. Et ole välttämättä kuullutkaan siitä, sillä lajia ei harrasteta Suomessa.

Vaikka kuten alla olevalta videolta näkee, pitäisi.

Slamballia pelataan samaan tapaan kuin perinteistä koripalloa, mutta kolmen pisteen kaaren sisäpuolella on trampoliineja, jotka mahdollistavat näyttävät donkkaukset.

Heittämällä tehdyistä koreista kertyy pisteitä täysin samalla tavalla kuin koripallosta: kolmen pisteen kaaren ulkopuolelta lähteneestä heitosta kolme ja sisäpuolelta lähteneistä kaksi.

Poikkeuksena ovat tyylikkäät show-henkiset donkkaukset, joista saa kolme pistettä. Erona perinteiseen koripalloon on myös se, että slamballissa kontaktit ovat sallittuja.

Slamball on hiljalleen levinnyt Yhdysvalloista muun muassa Kiinaan, Australiaan, Intiaan, Portugaliin ja Italiaan. Facebookissa lajista tykkää yli miljoona käyttäjää – eikä ihme. Onhan tämä nyt todella näyttävä laji.

Lue myös:

Näin Rähinä-räppärit treenaavat – ota mallia kunto-ohjelmista

Susijengi pelaa kotiyleisön edessä 2017 – Suomi valittiin EM-koriksen alkulohkon järjestäjäksi

Bronxin katujen kasvatti on Susijengin puhutuin pelaaja: 8 syytä rakastaa Jamar Wilsonia