Hyppää pääsisältöön

Suuri Breaking Bad -mysteeri paljastui: miksi Walter White jätti miljardibisneksen?

Tunne-elämän ongelmiahan sieltä paljastui, kun sarjan tekijät valottivat Walter Whiten menneisyyden outouksia.

Walter White (Bryan Cranston) // Kuva: Gregory Peters/AMC

Huumeiden valmistamisesta draamaa ammentanut Breaking Bad -sarja oli loppuun asti palkittu ja kriitikoiden kehuma, mutta sarja jätti jälkeensä joitakin avoimia kysymyksiä. Eräs suurin arvoitus liittyy päähenkilö Walter ”Walt” Whiten (Bryan Cranston) henkilöhistoriaan.

Walt on sarjassa kemianopettaja, joka ryhtyy valmistamaan huumeita. Sarjan taustatarinaan kuuluu, että hän on oikeasti ollut menneisyydessään huomattavan menestynyt ja briljantti kemisti, jolla olisi todennäköisesti ollut mahdollisuuksia suuriin tieteellisin töihin.

Vuosikymmeniä ennen sarjan tapahtumia Walt White oli osakkaana Gray Matter Technologies -nimisessä firmassa opiskelukaverinsa Elliott Schwartzin kanssa. Walt deittaili tuolloin heidän laboratorioassistentti Gretcheniä – kunnes hän yllättäen päättikin myydä osakkuutensa Gray Matterista pilkkahintaan ja lähteä lätkimään. Tämän jälkeen Elliott ja Gretchen rikastuivat satumaisesti yrityksellä ja menivät myös naimisiin.

Miksi ihmeessä Walt jätti valtavan menestyksen kynnyksellä olevan firman?

Sarjan päätöksestä on kulunut jo useampi vuosi ja Waltin yllätyslähdöstä on liikkunut erilaisia vahvistamattomia teorioita. Viimein mysteeriin on saatu ratkaisu. Breaking Badin luoja Vince Gilligan kertoo Huffington Postille, että syy oli Waltin huono itsetunto.

- Suurin osa Breaking Badin katsojista olettaa, että Grechen ja Elliott ovat pahiksia ja että he käyttivät Waltia hyväkseen. Itse en ikinä nähnyt sitä niin.

Gilliganin mukaan Walt säikähti tilannetta, jossa hän seurusteli huomattavasti varakkaammasta perheestä tulevan tytön kanssa. Alemmuuskomplekseissa kieriskellyt Walt ajautui paniikkin, ylireagoi, ja halusi eroon koko kuviosta.

- Luulen, että ihmiset pitävät Grecheniä ja Elliottia pahiksina, koska he ovat rikkaita ja onnellisia ja he vaikuttavat olevan Walter Whitea, sankariamme, vastaan. Mutta totuus ei ehkä ole ihan niin yksioikoinen.

Lue myös:

Haluatko ostaa Breaking Bad -sarjan Jesse Pinkmanin asunnon? Se on myynnissä – hinta vajaat 1,5 miljoonaa euroa

Tällaista vastausta Breaking Bad -fani ei odottanut – huippunäyttelijä Bryan Cranstonin heittämä herja leviää verkossa

Breaking Badin luoja pyytää: Älkää heitelkö pizzoja Walter Whiten talon katolle

 • Kommentti: Suomalaisräppäri varasti biisinsä idean toiselta artistilta ja jäi heti kiinni – popissa matkiminen on tavallista, mutta välillä aika noloa

  Popissa matkiminen on tavallista, mutta välillä aika noloa

  Suomalaisräppäri varasti biisinsä idean toiselta artistilta ja jäi heti kiinni – popissa matkiminen on tavallista, mutta välillä aika noloa Edin uuden singlen kohdalla häviäjä ei ole kanadalainen indie-artisti, jolta jää saamatta käyttökorvaukset, vaan Edi itse, kirjoittaa YleX:n musiikkitoimittaja Anton Vanha-Majamaa.

 • YleX Aamu Liveshow Tavastialla siirtyy

  Uusi päivämäärä ilmoitetaan mahdollisimman pian.

  Vallitsevan koronatilanteen ja viranomaissuositusten vuoksi YleX Aamu Liveshow siirtyy. Tapahtumaa ei voida järjestää 4. syyskuuta siinä mittakaavassa kuin oli tarkoitus, sillä Tavastialle ei voitaisi ottaa sisään kuin osa lipun lunastaneista. Liput tulevat käymään sellaisinaan uudelle päivämäärälle, joka ilmoitetaan mahdollisimman pian. YleX on yhteydessä lipun hankkineisiin kun tarkempaa tietoa uudesta päivästä on saatavilla.

 • Rajoja rikkova realitysarja YleX Nosteessa alkaa! Tässä ovat kilpailijat

  Realityssa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä.

  YleX Nosteessa on musiikkireality, jossa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä. Uutta viihdeohjelmaa juontavat YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin ja Youtube-tähti Miska Haakana. Ohjelma alkaa YouTubessa, YleX Nosteessa -kanavalla ja Yle Areenassa 6.8.2020.