Hyppää pääsisältöön

VICE koukuttaa ja kohahduttaa - mutta miksi?

Ylen VICE-sisällön logo
Ylen VICE-sisällön logo VICE Media, Inc.

Yle Areenassa voi nyt katsoa maailmalla suositun ja palkitun VICE Median puhuttavia dokumentteja. Kioskin juontaja Kaarle Hurtig kertoo, mikä VICEsta tekee niin mielenkiintoisen.

Kun julkistimme viime joulukuussa Ylen ja VICEn yhteistyösopimuksen, uutinen otettiin kiinnostuksella vastaan sekä perinteisessä että sosiaalisessa mediassa. Mutta, mikä on tämä kohuttu VICE, jonka sisältöä voi nyt katsoa suomeksi tekstitettynä Yle Areenassa ja 30.3. alkaen Yle TV2:ssa?

Vuonna 1994 Montrealissa vaihtoehtolehtenä aloittanut VICE on noussut 2000-luvulla kulttisuosioon. Sen ohjelmat tunnetaan räväkästä tyylistä ja persoonavetoisesta dokumentoinnista, joka ei pelkää pureutua vaikeisiin aiheisiin tai jalkautua kriisien keskelle.

VICE-dokumenteissa näkökulma on henkilökohtainen ja uniikki.― Kaarle Hurtig

Joillekin VICE edustaa gonzo-tv:tä, toisille tämän hetken rohkeinta journalismia. Maailmalla suositun ja palkitun VICEn erottaa muista television toimijoista sen pääosin alle kolmekymppisten tekijöiden nuori ikä sekä journalistien näkökulma heittäytyä aiheissaan osallistujaksi ja kokijaksi.

Miten on, Kioskin Kaarlen maailman juontaja Kaarle Hurtig, mikä tekee VICEsta poikkeuksellisen?

”VICEn sisältö lähtee ennen kaikkea aiheen herättämästä tarpeesta ja poltteesta sekä tekijöiden mielenkiinnosta kertoa se kohdeyleisölleen. Näkökulma on toimittajavetoinen ja siksi varsin henkilökohtainen ja uniikki.”

Juontaja Kaarle Hurtig.
Juontaja Kaarle Hurtig. kaarle hurtig

Kaarle tunnustautuu todelliseksi VICE-faniksi. Hän on lukenut VICE-lehtiä vuosituhannen alusta ja kasvanut sitä kautta myös yhtiön videosisältöjen säännölliseksi kuluttajaksi. VICE on noussut monille media-alan tekijöille esikuvaksi - niin myös Kaarlelle.

”Nykyään suhteeni VICEen on kuvitteellisen kollegiaalinen, ja suunnattoman kiinnostunut! VICE on myös se, mitä kohtaan osittain peilaan tekemisiäni. Pohdin sisältöjä tehdessä, sopisiko tämä VICElle ja olisiko tämä hyvä siellä?”, Kaarle kertoo.

Suosittelen näitä kaikille uteliaille ja maailmasta kiinnostuneille ihmisille!― Kaarle Hurtig

VICE-dokumentit pureutuvat laajalla skaalalla nykyajan ilmiöihin. Sisällöllisesti liikutaan teknologian, viihdekulttuurin, intohimojen, maailman kriisipesäkkeiden ja ajankohtaisten aiheiden maailmassa. Areenassa julkaistaan tänä keväänä kymmeniä VICEn lyhytdokumentteja ja keskiviikkoiltaisin TV2:ssa nähdään valikoima VICE Essentials -sarjan parhaita pitkiä dokumentteja. Katsottavaa löytyy monesta eri näkökulmasta, Kaarle löytää kohderyhmälle kuitenkin yhteisen nimittäjän.

”Suosittelen VICEeen tutustumista kaikille uteliaille ja maailmasta kiinnostuneille ihmisille.”

VICE keskiviikkoisin klo 22 Yle TV2

30.3. VICE: Gay Conversion Therapy
6.4. VICE: Marja Hintikan poiminnat:
VICE: A Day with a Russian Billionaire
VICE: Virginie Despentes on Killing
VICE: The Real Don Draper From 'Mad Men'
VICE: The Power Suit
13.4. VICE: Darknet
20.4. VICE: North Korean Labor Camps
27.4. VICE: High Country
4.5. VICE: Sewers of Bogota
VICE: The Real Walter White
VICE: Thai Prison Fights
11.5. VICE: Cloning The Wooly Mammoth
18.5. VICE: Heimo's Arctic Refuge
25.5. VICE: Suicide Forest In Japan (12)

Huom! Artikkelia muokattu 25.4. kevään ohjelmatarjontaa täydennetty

Poimintoja Areenan VICE-lyhytsisällöistä

VICE: Cocaine: Narcos, Sicarios and Peru 1-3
Pablo Escobar oli Kolumbian huumesodan kuningas 1980-luvulla. VICE tapaa kaksi huumepoliisin agenttia, jotka viettivät vuosia lähes saavuttamattoman miehen jäljillä.

VICE: The Real Don Draper From 'Mad Men'
Onko George Lois esikuva Mad Menin Don Draperille? Mad Menin komea mainospomo on fiktiivinen hahmo, mutta VICE löysi hänen tarinastaan runsaasti yhtäläisyyksiä Loisiin, joka suunnitteli valtavan määrän ikonisia mainoksia.

VICE: Photographing Fukushima
Tshernobyl, Sosnovyi Bor, Fukushima. Kanadalaiskuvaaja Donald Weberillä on tarve päästä dokumentoimaan sellaisia kohteita, joihin kukaan ei halua mennä. VICE tapasi Weberin Tokiossa ja kysyi miksi.

VICE: The NASA Engineer
Nuori, nainen, maahanmuuttaja ja Nasan insinööri. Denisse Arandan kertoo intohimosta työhönsä, itseluottamuksesta ja siitä, miksi elämässä kannattaa tavoitella unelmiaan.

VICE: Robot vs IED
Irakissa palvellut pommiteknikko kertoo käytössä olevista pomminpurkajaroboteista ja omista karmivista sotakokemuksistaan sekä vaikeasta sopeutumisesta sodan ulkopuoliseen maailmaan.

Katso lisää Yle Areenassa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua