Hyppää pääsisältöön

Weekend sai tahtonsa läpi keikkojen päättymisajoissa – festari jatkuu tuntia myöhempään kuin viime vuonna

Helsingin kaupunki ja Weekend ovat kinastelleet päättymisajoista korkeinta hallinto-oikeutta myöten.

Weekend Festival 2015 // Kuva: YleX/Katariina Salmi

Elektronisen musiikin jättifestari Weekend Festival saa ensi kesänä jatkaa musiikin soittamista tunnin myöhempään kuin viime vuonna. Viime kesänä Weekendin keikat määrättiin loppumaan toisena päivänä kello 23:een mennessä, mutta tänä vuonna konsertit saavat jatkua molempina iltoina kello 24:ään saakka.

Helsingin ympäristökeskus julkaisi päätöksensä asiasta torstaina. Lavojen sijaintien ja suuntausten on määrä olla samat kuin viime vuonna, ilmenee ympäristökeskuksen päätöksestä. Weekend järjestetään Helsingin Kyläsaaressa.

Weekend ja Helsingin kaupunki ovat vääntäneet kättä keikkojen päättymisajoista. Viime vuonna kinaa puitiin korkeimmassa hallinto-oikeudessa asti, minkä jälkeen Weekend joutui lopettamaan musiikin soittamisen toisena festaripäivänä kello 23. Helsingin kaupungille on tullut festarin melusta valituksia useita kymmeniä kappaleita.

Weekend jopa pohti siirtyvänsä pois Helsingistä tänä vuonna melurajoitusten takia. Tammikuussa järjestäjät kuitenkin tiedottivat, että festari järjestetään myös vuonna 2016 Helsingissä.

- Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että Helsingin kaupunki on nyt siirtynyt 2000-luvulle monien muiden eurooppalaisten kaupunkien tapaan. On hienoa, että Helsingissä viimein ymmärretään, että erilaiset kulttuuritapahtumat pikemminkin rikastuttavat kaupungin ja kaupunkilaisten elämää kuin että ne olisivat mittavaksi haitaksi, sanoo Weekend Festivalin markkinoinnista vastaava Jyri Heikkinen tiedotteessa.

Weekendissä esiintyvät tänä vuonna muun muassa Animals-kappaleellaan suosioon noussut Martin Garrix, yli kolme miljoonaa YouTube-katsojaa yhden kuukauden aikana kerännyt Axwell & Ingrosso sekä kahtena vuonna maailman parhaaksi DJ:ksi valittu Hardwell.

Lue myös:

Weekend Festivalilla virtsanneet miehet pelastivat tutkimushankkeen

Tässä ovat Weekend Festivalin uudet kiinnitykset: Suomen suurin artistibudjetti

Uusia kiinnityksiä Weekend Festivaliin: mm. Martin Garrix, Lost Frequencies ja Hardwell