Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Saman auringon alla

Pohjoiskorealaiset ahkeroivat maansa puolesta, maan johtoa palvoen.
Pohjoiskorealaiset ahkeroivat maansa puolesta, maan johtoa palvoen. Pohjoiskorealaiset ahkeroivat maansa puolesta, maan johtoa palvoen. yle tv1

TV1 maanantaina 28.3.2016 klo 20.50 - 22.40, uusinta lauantaina 2.4. klo 12.35
Yle Areenassa 90 päivää

Pohjoiskorealaiset ahkeroivat maansa puolesta, maan johtoa palvoen. Monelle Pohjois-Korea on maa, jossa eletään täydellistä elämää.

Palkittu venäläinen dokumentaristi Vitali Manski kuvaa 8-vuotiaan tytön, Zin-Min ja hänen perheensä arkea vuoden ajan.

Tyttö muun muassa valmistautuu maan entisen johtajan Kim Jong-ilin muistoksi järjestettävään juhlaan.

Manski jättää kamerat päälle ennen ja jälkeen virallisten osuuksien ja siirtyy kuvaamaan, kuinka maassa rakennetaan ja ylläpidetään ihanteellisuuden kulisseja.

Under The Sun. Tuotanto: Natalia Manskaya/Vertov. Real Cinema, Filip Remunda/Hypermarket Film, Simone Baumann/Saxonia Entertainment, Vitali Mansk/Vertov. Real Cinema. Venäjä, Saksa, Tšekki, Pohjois-Korea, Latvia, 2015.

Muualla verkossa:
Yle Uutiset: Pohjoiskorealainen loikkari vetoaa turisteihin – ”Rahanne vain ruokkivat diktaattoria”
Yle Uutiset: Pohjois-Korea laukaisi jälleen ohjuksen, ehkä kaksikin

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.