Hyppää pääsisältöön

Kansallinen Viskipuolue puoluerekisteriin – ”Suomen tulevaisuus näyttää todella huolestuttavalta”

Puolue aikoo vaihtaa nimensä lähitulevaisuudessa.

Suomalaisen politiikan kartalle on ilmestynyt uusi toimija: Kansallinen Viskipuolue on rekisteröity Suomen puoluerekisteriin.

Puolue jätti puoluerekisterihakemuksen helmikuussa. Nyt hakemus on hyväksytty oikeusministeriössä. Rekisteröitymistä varten Kansallinen Viskipuolue keräsi 5000 kannattajakorttia.

- Suomen tulevaisuus näyttää todella huolestuttavalta. Koska nykyiset eduskuntapuolueet ovat kykenemättömiä ajamaan tämän maan kokonaisetua, perustimme Viskipuolueen, toteaa puolueen puheenjohtaja Juhani Kähärä tiedotteessa.

Vaikka puolueen nimessä mainitaan viski, alkoholipolitiikka ei ole ainoa asia, johon puolue haluaa vaikuttaa. Ennemminkin alkoholipolitiikka on puolueen mukaan malliesimerkki suomalaista yhteiskuntaa haittaavasta sääntelystä.

Esimerkiksi eturyhmäpolitiikkaa vastustava Kansallinen Viskipuolue kertoo aikovansa vaihtaa nimensä lähitulevaisuudessa, jotta ihmisille tulee selväksi, ettei puolue aio keskittyä pelkästään alkoholiasioihin.

Viskipuolue aikoo osallistua seuraaviin kunnallisvaaleihin ja etsii nyt ehdokkaita. Oikeusministeriön mukaan Kansallisen Viskipuolueen rekisteröitymisen jälkeen puoluerekisterissä on 11 puoluetta.

Viskipuolue julkaisi viime vuoden eduskuntavaalien alla oman vaalibiisinsä, vaikkei se vielä tuolloin ollut virallinen puolue. Katso Vastuullisesti-biisi yltä.

Lue myös:

Sentin shotit olivat liikaa Turussa – poliisi puuttui piraattien rommin jakeluun kävelykadulla