Hyppää pääsisältöön

Norjan ja Ruotsin kuningasperheen vuosi 2015

Ruotsin kuningasperheen vuosikatsauksessa muistellaan vuoden 2015 kohokohtia.
Ruotsin kuningasperhe juhli prinssi Carl Philipin ja neiti Sofia Hellqvistin häitä. Kuva: Kungahuset.se Ruotsin kuningasperheen vuosikatsauksessa muistellaan vuoden 2015 kohokohtia. yle tv1

Norjan ja Ruotsin kuningasperheiden perinteisessä vuosikatsauksessa muistellaan kohokohtia perhepiiristä ja matkoilta.

Norjan kuningasperheen vuosi 2015

TV1 sunnuntaina 27.3.2016 klo 11.15 - 12.20
Yle Areenassa 30 päivää

Vuonna 2015 Norjan hallitsijapari, kuningas Harald ja kuningatar Sonja, juhli 25. vuottaan vallassa.

Kuninkaalliset vierailivat eri puolilla Norjaa ja muun muassa Australiassa. Toimittaja Nadia Hasnaouin haastattelussa kuningasparia mietityttää muun muassa terrorismi ja pakolaiskriisi.

Året med kongefamilien 2015. Tuotanto: Norsk Rikskringkasting, Norja, 2015

Norjan kuningasperhe muistelee vuoden 2015 kohokohtia.
Norjan kuningasperhe muistelee vuoden 2015 kohokohtia. yle tv1

Ruotsin kuningasperheen vuosi 2015

TV1 maanantaina 28.3.2016 klo 12.10 - 13.10
Yle Areenassa 30 päivää

Ruotsin kuningashuoneella oli vauhdikas vuosi. Perheessä juhlittiin prinssi Carl Philipin ja neiti Sofia Hellqvistin häitä sekä vietettiin ristiäisiä, kun prinsessa Madeleinen ja Chris O'Neilin toinen lapsi, Nicolas, kastettiin.

Kuninkaallisilla oli myös velvollisuuksia hoidettavanaan, muun muassa tapaaminen paavi Franciscuksen kanssa Vatikaanissa ja vierailu slummikylässä.

Året med kungafamiljen 2015. Tuotanto: SVT, Ruotsi, 2015.

Ruotsin kuningasperheen vuosikatsauksessa muistellaan vuoden 2015 kohokohtia.
Kuningatar Silvia ja pikkuprinsessa Leonore tapasivat paavi Franciscuksen Vatikaanissa. Ruotsin kuningasperheen vuosikatsauksessa muistellaan vuoden 2015 kohokohtia. ruotsin kuningasperheen vuosi 2015,Yle TV1

Ruotsin kuningasperheen vuosikatsauksessa muistellaan vuoden 2015 kohokohtia.
Prinsessa Madeleinen ja Chris O´Neilin toinen lapsi kastettiin Drottningholmin linnan kirkossa. Kuva: Kungahuset.se Ruotsin kuningasperheen vuosikatsauksessa muistellaan vuoden 2015 kohokohtia. ruotsin kuningasperheen vuosi 2015,Yle TV1

Lisää aiheesta:
Tosielämän tuhkimotarina, elokuva Tanskan kruununprinssiparista

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.