Hyppää pääsisältöön

DJ-duo Alora & Senii voittoon Tulevaisuuden toivot -äänestyksessä: "Tällaista soundia ei Suomessa hirveästi tehdä"

Alora & Senii oli YleX:n äänestyksessä suorastaan ylivoimaine kahmien kolmasosan annetuista äänistä.

Alora & Senii

Mikäli YleX:n Tulevaisuuden toivot -äänestystulosta on uskominen, seuraava suomalainen kansainvälisen läpimurron tekemä DJ on somerolaiskaksikko Alora & Senii.

Tulevaisuuden toivoihin kuuluu kahdeksan DJ Orionin esittelemään suomalaista DJ:tä, joilla on potentiaalia jopa maailmanlaajuiseen menestykseen. YleX järjesti äänestyksen siitä, kenellä artisteista on suurimmat edellytyksen seuraavaksi isoksi staraksi. Sen voittajaksi päätyi 33 prosentin äänimäärällä Alora & Senii.

- On kyl tosi hyvät fiilikset. Totta kai tällainen luo uskoa omaan tekemiseen, Alora & Senii -kaksikko kommentoi ja jatkaa:

- Erotuttiin varmasti aika hyvin, koska tällaista soundia ei Suomessa hirveästi tehdä.

"Meidän tyyppistä soundia ei Suomessa hirveästi tehdä."― Alora & Senii

Samaa mieltä on myös DJ Orion, jonka mukaan Alora & Seniin tuotanto on poikkeuksellisen iloista konemusiikkia, joka tuo vastapainoa suomalaiselle melankoliselle mentaliteetille.

- Heidän musiikkinsa sopii tanssimusatrendeihin sekä Suomessa että ulkomailla. Samankaltaista tropical housea tekevät sellaiset isot nimet kuin Kygo ja Klingande, DJ Orion sanoo.

Alora & Seniin Alora eli Markus Siikjärvi toivoo, että kaksikko pääsisi tekemään biisejä jollekin ulkomaiselle labelille. Soundcloudin perusteella Alora & Seniitä kuunnellaan roimasti etenkin Yhdysvalloissa, jossa tropical house -markkinat ovat suuret. Mutta uppoaa kaksikon musiikki musadiggareihin myös Keski-Euroopassa: duon Down By The Ocean -kappale päätyi maaliskuun puolivälissä Saksan Spotifyn viraalilistan sijalle 30.

- Ihmeteltiin, että miten biisin kuuntelukerran nousevat niin paljon. Huomattiin, että Saksan Spotify oli nostanut biisin jollekin listalle. Vähän sen jälkeen hoksattiin, että sehän on päässyt Saksan viraalistalle, Alora sanoo.

Viime vuoden Tulevaisuuden toivot -voittaja Ninth Floor kertoi saaneensa voiton jälkeen entistä enemmän jalansijaa suomalaisella klubikartalla. Samaa toivoo myös Alora & Senii.

- Suomen päätä pitäisi saada auki entistä enemmän. Yritämme tehdä täällä mahdollisimman paljon keikkoja ensi kesänä.

Tsekkaa alta Tulevaisuuden toivot -äänestyksen lopulliset tulokset. Ääniä annettiin yhteensä 2 728 kappaletta.

Tulevaisuuden toivot -äänestys

Lue myös:

Lätkäkentiltä Suomen tropical housen sanansaattajiksi – Tulevaisuuden toivot -duo Alora & Senii inspiroitui Kygosta

Äänestä: Kenellä Tulevaisuuden toivot -artistilla on suurimmat edellytykset maailmantähdeksi?

Tulevaisuuden toivot -voitto nosti Ninth Floorin Suomen klubikartalle

Äänestystulos: Tältä suomalais-DJ:ltä odotetaan läpimurtoa eniten