Hyppää pääsisältöön

Luokkakokous on yleisön suosikki! – Taneli Mustosen komedia sai Yleisön suosikkielokuva-palkinnon

Luokkakokous-elokuvan päätähdet Jaajo Linnanmaa, Akuhirviniemi ja Sami Hedberg.
Luokkakokous-elokuvan päätähdet Jaajo Linnanmaa, Aku Hirviniemi ja Sami Hedberg. Luokkakokous-elokuvan päätähdet Jaajo Linnanmaa, Akuhirviniemi ja Sami Hedberg. Kuva: Petri Mast / Solar Films luokkakokous

Komediaelokuva Luokkakokous voitti Ylen yleisön suosikkielokuva-palkinnon. Ankarasta arvostelusta huolimatta elkuva keräsi yli puoli miljoonaa katsojaa kerännyt on toiseksi katsotuin kotimainen elokuva 25 vuoteen.

Taneli Mustosen ohjaama ja käsikirjoittama Luokkakokous on ehkä vuoden 2015 kiistellyin elokuva. Elokuvaa on haukuttu muun muassa vuoden huonoimmaksi kotimaiseksi elokuvaksi, typerryttävän kökköksi pippelikomediaksi ja elokuvaksi, jolla ei ole mitää tarjottavaa infantiilin huumorinsa lisäksi.

Elokuva on sovitus vuonna 2011 ilmestyneestä tanskalaisesta komediasta Klassefesten. Sen pääosissa näyttelevät stand up -koomikko Sami Hedberg, näyttelijä Aku Hirviniemi ja juontaja Jaajo Linnonmaa.

Kritiikistä huolimatta elokuva rikkoi ennätyksiä jo ilmestymispäivänään: ensimmäisellä viikollaan se rikkoi elokuvateattereissa yli 100 000 katsojan rajan ja teki historiaa vetämällä elokuvateattereihin enemmän väkeä kuin mikään kotimainen elokuva aikaisemmin ensimmäisinä esityspäivinään.

Kaikkiaan elokuva keräsi yli 505000 katsojaa ja päihittänyt katsojaluvuissa jopa Spede Pasasen ohjaamat elokuvat.

Nyt elokuva palkittiin Yleisön suosikkielokuva-kunniakirjalla Jussi-gaalassa. Yleisön suosikkielokuva valittiin kaikkien vuonna 2015 julkaistujen elokuvien joukosta yleisöäänestyksellä.

 • Avaruusromua: Koneilla, prosesseilla, härveleillä ja softalla!

  Oletko kuullut soittimesta nimeltä Ventorgano?

  Oletko kuullut soittimesta nimeltä Ventorgano? Tai laitteesta nimeltä Organelle? Miltä kuulostaa melupöytä eli noise table tai no-input mixing setup? Tai itse kehitelty generatiivinen musiikkikone? Tuntuu siltä, että kun on kyse soittimista, niiden keksimisestä ja rakentelusta, rajana ei suinkaan ole ihmisen mielikuvitus, vaan pikemminkin tämä aineellinen maailma ja sen asettamat rajoitukset. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Kalevala on fantasiakirjallisuutta, jopa scifiä – tule mukaan Lukupiiriin keskustelemaan teoksen erilaisista tulkinnoista!

  Tule mukaan radion Lukupiiriin 7.12. klo 19!

  Kalevalassa taotaan kultainen nainen sekä onnea ja varallisuutta tuottava ihmeellinen Sampo. Eepoksessa on kyse siitä, mihin ihminen ja ihmisen teknologia pystyvät. Toisaalta se on myös magian ja shamanismin kuvausta. Ehkä juuri näistä syistä Kalevala on villinnyt metallimuusikoita ja J. R. R. Tolkienia. Kalevalaa on tulkittu monin eri tavoin.

 • Avaruusromua: Nuo kahdeksanjalkaiset ystävämme!

  Uskokaa, että ne ovat outoja otuksia.

  Hän väitti olevansa maailman paras ja taidokkain kutoja. Hänen nimensä oli Arakhne ja hän eli muinaisessa Kreikassa. Mutta miten hän muuttui hämähäkiksi? Ja miksi italialainen Jarguna tahtoo tänään kutoa verkkoa erilaisten muusikoiden välille? Kutoa symbolista verkkoa, johon hän sitten pyydystää mitä erilaisimpia muusikoita, kuten hän itse asian ilmaisee. Toimittajana Jukka Mikkola.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri