Hyppää pääsisältöön

Luokkakokous on yleisön suosikki! – Taneli Mustosen komedia sai Yleisön suosikkielokuva-palkinnon

Luokkakokous-elokuvan päätähdet Jaajo Linnanmaa, Akuhirviniemi ja Sami Hedberg.
Luokkakokous-elokuvan päätähdet Jaajo Linnanmaa, Aku Hirviniemi ja Sami Hedberg. Luokkakokous-elokuvan päätähdet Jaajo Linnanmaa, Akuhirviniemi ja Sami Hedberg. Kuva: Petri Mast / Solar Films luokkakokous

Komediaelokuva Luokkakokous voitti Ylen yleisön suosikkielokuva-palkinnon. Ankarasta arvostelusta huolimatta elkuva keräsi yli puoli miljoonaa katsojaa kerännyt on toiseksi katsotuin kotimainen elokuva 25 vuoteen.

Taneli Mustosen ohjaama ja käsikirjoittama Luokkakokous on ehkä vuoden 2015 kiistellyin elokuva. Elokuvaa on haukuttu muun muassa vuoden huonoimmaksi kotimaiseksi elokuvaksi, typerryttävän kökköksi pippelikomediaksi ja elokuvaksi, jolla ei ole mitää tarjottavaa infantiilin huumorinsa lisäksi.

Elokuva on sovitus vuonna 2011 ilmestyneestä tanskalaisesta komediasta Klassefesten. Sen pääosissa näyttelevät stand up -koomikko Sami Hedberg, näyttelijä Aku Hirviniemi ja juontaja Jaajo Linnonmaa.

Kritiikistä huolimatta elokuva rikkoi ennätyksiä jo ilmestymispäivänään: ensimmäisellä viikollaan se rikkoi elokuvateattereissa yli 100 000 katsojan rajan ja teki historiaa vetämällä elokuvateattereihin enemmän väkeä kuin mikään kotimainen elokuva aikaisemmin ensimmäisinä esityspäivinään.

Kaikkiaan elokuva keräsi yli 505000 katsojaa ja päihittänyt katsojaluvuissa jopa Spede Pasasen ohjaamat elokuvat.

Nyt elokuva palkittiin Yleisön suosikkielokuva-kunniakirjalla Jussi-gaalassa. Yleisön suosikkielokuva valittiin kaikkien vuonna 2015 julkaistujen elokuvien joukosta yleisöäänestyksellä.

Kommentit
  • Avaruusromua: Luovuudelle on turha etsiä yhtä selitystä

    Avaruusromussa kuunnellaan menneen vuoden 2018 kotimaisia.

    "Oivalluksen hetki on jännittävää kuin nopea autonajo". Näin lainaa filosofi Bertrand Russellia amerikkalainen psykologian professori Eliot Dole Hutchinson, vuonna 1952 suomeksi ilmestyneessä kirjassaan Luova ajattelu. "Jos aikaa ei ole kiireettömään pohdintaan, asioiden sulatteluun ja luovaan hautomiseen. seurauksena on yksiselitteisesti pinnallisuuden ja typeryyden lisääntyminen". Näin siteeraa amerikkalaista psykologia Howard Gardneria kasvatustieteen professori Kari Uusikylä, vuonna 2012 ilmestyneessä kirjassaan Luovuus kuuluu kaikille. Avaruusromussa kuunnellaan menneen vuoden 2018 kotimaista satoa. Toimittajana Jukka Mikkola.

  • Voiko mediaan luottaa?

    Tunteet ohjaavat lukijaa, vaikka faktoja olisi tarjolla.

    Kaiken informaation yltäkylläisyyden keskellä vallitsee luottamuspula. Johtuuko se tiedon lisääntymisestä vai lietsovatko jotkin tahot pelkoa ja epäluuloa? Leviääkö turvattomuus, koska erilaiset uhkakuvat hallitsevat nykyään median otsikoita?

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri